|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odchudzanie w ciąży.
Hej dziewczyny,
Jestem w upragnionej ciazy, staralismy sie kilka miesiecy I sie udalo. Jednak lekarz kazal mi schudnac z powodu wysokiego cisnienia i problemow z oddychaniem. Jestem dopiero w 7 tygodniu, waze 92kg przy wzroscie 179cm. Wiem ze waze sporo, odchudzalam sie przed ciaza ale jakos nie widzi mi sie chudnac podczas gdy dzidzia Bedzie sie rozwijac. Co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
Dot.: Odchudzanie w ciąży.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Idź do dietetyka.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Powinnaś być pod opieką dobrego dietetyka i mieć porządnie ułożony jadłospis. Wiele kobiet chudnie podczas ciąży, czy to z powodu wymiotów, czy właśnie na wspomnianej diecie cukrzycowej.
Jeśli ktoś nie ma niedowagi, to wcale chudnięcie w ciąży nie jest złe, a przy tak wysokiej wadze, wręcz wskazane. To dopiero 7tc, pomyśl co się stanie, jeśli byś przytyła w ciąży 10, 20, czy 30kg. Koniecznie szukaj dietetyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Myślę, że zanim udasz się do dietetyka - zapewne będziesz musiała poczekać tydzień lub dwa na termin.
Za ten czas zacznij od spacerów - pół godziny, godzina a może półtorej? nie forsuj się, ale spacer to w ciąży obowiązek. Oczywiście nie mówię o pójściu do sklepu po zakupy bo taki "spacer" się nie wlicza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczyny. Przed ciaza bylam bardzo aktywna (siatkowka, biegi przelajowe, kickboxing), staralismy sie o dzieciaczka ale musialam przejsc kuracje hormonalna. Czulam sie okropnie, wiecznie zmeczona, jadlam jak oszalala a waga rosla. Nigdy nie bylam chuderlakiem(70kg przy wzroscie 179, ale jennie 15% tkanki tluszczowej) ale podczas kuracji przytylam ponad 20kg, wpadlam w depresje. Ciaza to byl moj dzwonek na przebudzenie i wziecie sie za siebie. Lekarz twierdzi, ze nie moge przytyc wiec niz 6-8kg. Narazie przytylam 2, ale pojawily sie wymioty dosc regularne I nie moge jesc. Boje sie ze nie dostarcze dzieciczkowi wystarczajacej ilosci vitamin...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do braku witamin, nie musisz jeść niewiadomo ile, najważniejsze abyś dużo piła (wody, a nie słodkich napojów). Wdróż suplementację. I wpadaj na wątek grudniowych mam, bo termin na grudzień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
2kg jak na 7tc. to już naprawdę dużo. Co do przytycia, to 9kg to już totalny max, są też zalecenia, że kobiety z nadwagą nie powinny w ciąży NIC przytyć i jak najbardziej jest to możliwe,ale trzeba się naprawdę pilnować.
Żeby nie było, nie mówię tego złośliwie, sama miałam nadwagę zachodząc w ciążę,przytyłam 10kg, które spadły mi od razu po porodzie, więc niby 'nie tak źle', ale wiem, że gdybym jadła mądrzej i bardziej świadomie, to spokojnie mogłam nic nie przytyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.