|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kompleksy przez przyszłą teściową
Cześć ,
Pokrótce moja sytuacja wygląda tak, jestem w związku z chłopakiem kilka lat młodszym ode mnie , układa nam się dobrze, wiadomo czasami się kłócimy , ale zawsze dochodzimy do porozumienia , kochamy się bardzo i jest nam dobrze ze sobą. Problemem dla mnie jest przyszła teściowa. Wpędza mnie w kompleksy, jest szczupła w każdym ubraniu dobrze wygląda, zawsze ułożone włosy, makijaż , paznokcie zrobione. Wiecznie wymuskana wypachniona szczupła opalona itp... Czuje się przy niej jak kopciuch , szczególnie jak wpada niespodziewanie , uwalona od stóp do głów , a ja w legginsach , zwykłej koszulce bez makijażu i kucyku Wiecznie gada tylko i wyłącznie o sobie , liczy się ona , ona , ona i tylko ona. Nie wiem jakiej rady oczekuje, chyba nic się nie da zrobić , po prostu musiałam się wygadać. Wpędza mnie w kompleksy, czuje się przy niej gorsza i jak jakiś kocmołuch.....
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kompleksy przez przyszłą teściową
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
wizyty bez zapowiedzi to jedno, ale kto Ci każe wyglądać jak kopciuch? w domu można (a nawet trzeba) wyglądać atrakcyjnie, a nie stroić się, malować i pachnieć tylko na wyjście...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
No co, teściowa lubi mieć zrobione rzęsy, paznokcie, lubi być odstrojona - taki ma styl. Ty nie masz hybryd, sztucznych rzęs i nie wiem, chodzisz w leginsach - taki masz styl. Na to nie ma innej opcji, niż robić jak teściowa
nie musisz w domu wyglądać jak milion dolarów, ale widocznie ci to przeszkadza.Nie, nie uważam że w domu można "wyglądać ładnie i w dresie". Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#5 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Dlaczego tak uważasz? Jeśli dres czysty, cały (bez dziur czy przetarć), dopasowany do sylwetki (nie namiot na bardzo szczupłej dziewczynie ani nie rozmiar dziecięcy na takiej pulchnej), włosy czyste i spięte (wedle upodobań), ciało czyste, paznokcie obcięte/spiłowane bez "żałoby", to jak to nie jest ładny wygląd, to jaki to jest? A nie jest to strojenie się, tylko chyba minimum ogarnięcia się? |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TO ze nie chodze po domu wystrojona w kiecki obcisłe jeansy topy itp. to nie znaczy ze chodze jak wycieruch, zawsze mam czyste ubranie np. legginsy + bokserke, włosy wiąże , ponieważ jest mi tak wygodniej, paznokcie mam czyste i pomalowane ( u stóp tez ) a podkładu pudru itp. nie nakładam w domu, bo dbam o cere.---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#7 | |
|
BAN stały
|
Jeśli Ci to tak bardzo przeszkadza to też zacznij się tak nosić. Osobiście musiałoby mnie mocno pogrzać żebym się miała stroić i malować we własnym domu, ale nie mam przez to kompleksów, ot taki mam "styl". Skąd u Ciebie te kompleksy, czemu wstydzisz się t-shirta czy kucyka?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
to skoro uważasz dres za dobry strój po domu, to po co ten wątek? teściowa in spe też ma w dresik wskoczyć, bo Tobie nie pasi taka wyszykowana?
btw. np. ja dres ubieram tylko do sprzątania |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;86833962]to skoro uważasz dres za dobry strój po domu, to po co ten wątek? teściowa in spe też ma w dresik wskoczyć, bo Tobie nie pasi taka wyszykowana?
btw. np. ja dres ubieram tylko do sprzątania[/QUOTE] To pchwal się jak chodzisz ubrana w domu ? poza sprzataniem
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;86833851]wizyty bez zapowiedzi to jedno, ale kto Ci każe wyglądać jak kopciuch? w domu można (a nawet trzeba) wyglądać atrakcyjnie, a nie stroić się, malować i pachnieć tylko na wyjście...[/QUOTE]Trzeba? W domu trzeba wyglądać atrakcyjnie? Nigdzie nie trzeba wyglądać atrakcyjnie. Co najwyżej można. Wedle zachcianek.
A co do tematu - mam wrażenie, że to siedzi głównie w głowie autorki. Skoro opiera się to po prostu na porównywaniu się. Więc brzmi jak galopujące problemy z samooceną. Autorko, czy inne kobiety też wywołują u Ciebie takie porównania i reakcje? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo piszesz, że teściowa wprowadza Cię w kompleksy, a potem że w sumie czujesz się zadbana. Masz jakiś ból tyłka, że teściowa lubi o siebie dbać. Taki ma styl i tyle, a Ty najwidoczniej jesteś zazdrosna. Bo nawet to, że jest szczupła Ci przeszkadza, tak jakby to była jakaś zbrodnia Wygląda to na jakąś dziwną rywalizację o partnera z jego matką. Być może ona ma charakter, który Cie nie odpowiada, ale wcale nie musi. Ale trochę cięzko tutaj cokolwiek ocenić, bo niby piszesz, że teściowa jest zadufana w sobie i ocenia Cię wzrokiem, ale Twoje porownywanie się z nią moim zdaniem nie jest normalne więc trochę cięzko uważać Twoje pozostałe opinie za wiarygodne, sorry. Jeszcze żebyś podała przykłady jakichś konkretnych sytuacji, takich który by Ciebie dotknęły, np. teściowa wprost i otwarcie skomentowała Twój wygląd, ale tutaj mamy tylko Twoje odczucia co do jej wzroku, trochę mało. Jak wyglądają relacje Twojego partnera z matką? Czy nie jest tak, że on jest mamisynkiem i przez to odczuwasz jakąś potrzebę rywalizacji z teściową? Albo może wcześniej miałaś takie doświadczenia w innych związkach? |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ból dupy nie nie mam bólu dupy jak to Ty nazywasz.
Kazda droga zaczyna sie od małego kroczku... Edytowane przez LifeMyDreams Czas edycji: 2019-05-21 o 13:54 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po domu chodze w sukienkach albo legginsach, i nie wiem co z legginsami jest nie tak ![]() wlasciwie to uwazam,ze swietnie w nich wygladam .Pytanie co dokladnie przeszkadza autorce-napisala o egoizmie tesciowej i to rozumiem (tez mam tesciowa,ktora potrafi tylko o sobie gadac, nad soba sie uzalac, a innych an w nosie) a z drugiej strony widac tu jakas nutke zazdrosci,ze tesciowa wyglada za dobrze i to juz troche slabe-ma prawo sie odstrzelac jak chce nawet do wyrzucenia smieci na dwór-fakt,ze czasmi zrobienie sie do przesady wyglada smiesznie ale moze tesciowa jest po prostu ladna i ma dobry gust ? Nie do konca w sumie wiem co dokladnie w niej Ci przeszkadza? napisalas ,ze jest ''Wiecznie wymuskana wypachniona szczupła opalona itp...'' i wali to troche zazdroscia bo jak ktos jest szczuply to co ma nagle przestac , opalenizny tez ciezko komus zabronic a i nie schodzi ona tak latwo |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Ty siebie oceniasz? Podobasz się sobie? Coś by zmieniła?
Nie lubisz czuć się zadbana? Bo mi bez różnicy czy rano odwożę tylko dziecko i wracam do domu czy jadę do pracy,czy na spotkanie itd. - i tak robię makijaż, używam perfum czy dbam o to żeby wyjść z świeżymi włosami, a ubrania dobrze leżały i do siebie pasowały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam przyjaciolke, ktora odkad pamietam zawsze byla zrobiona na tip top. Minely lata i nic sie nie zmienilo. Do pracy wstaje o 4 rano, by umyc glowe i ulozyc wlosy. Paznokcie robi 2 lub 3 razy w tygodniu. Jak sie urodzil syn i poszedl do przedszkolaa pozniej do pracy wszystkim, bo i mezowi tez, w przeddzien prasowala koszule szykowala a krzesle ubrania a rano robila kanapki. W domu zawsze posprzatane na blysk. Kafelki w lazience raz w tygodniu mytei parapet za oknem tez, bo golebie brudza. Kurze codziennie i tak dalej.
Ojciec i syn sami nie wiele robili ale mieli dosc, bo ten perfekcjonizm byl nienaturalny. Ona sama, kiedys mnie zaczela wypytywac, czy z nia wszystko w porzadku, bo domownicy sa zmeczeni tym wszystkim. Syn ozenil sie z kobieta, ktora byla w tym temacie o wiele swobodniejsza i mu to odpowiadalo. Moja exprzyjaciolka wyczula, ze jej synowa ma na tym punkcie kompleksy, ze czuje sie gorsza i miala z tego powodu cicha satysfakcje, ze jej nikt nie dorowna. Potem byly miedzy nowozencami nieporozumienia, bo oprocz wymuskanej matki mial tez podany obiad pod nos i to spowodowalo miedzy nimi sprzeczki. Dlatego zastanowilabym sie, czy tylko bedzie chodzilo o wystrojona i zawsze zadbana tesciowa. |
|
|
|
|
#21 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
Teściowa ma prawo chodzic jak jej się podoba, masz problem sama ze sobą
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cała reszte bezpośrednio face to face do mnie. Chłopaka może w ten temat nie mieszajmy bo go nie dotyczy.
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno , Ty rzadko na wizażu chyba bywasz co ?
Nie licz na to , ze ktoś Ci przyzna racje albo zrozumie czy cokolwiek, tutaj większość osób u Ciebie znajdzie problem. Wg. mnie zranienie kogoś i powiedzenie , ze wygląda jak Fiona jest podłe ![]() tak czy inaczej autorko , chrzań ta babe Tylko kobieta kobiecie potrafi tak dowalić , ze się odechciewa wszystkiego... no niestety .... Ehhh chciałam z nudów poczytać co się dzieje i ręce opadły
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Sprawa jest prosta - jezeli tak bardzo zazdroscisz prezencji teściowej to co stoi na przeszkodzie aby pójsc w jej ślady? Bo jeżeli nie chcesz sie zmieniać to chyba najprościej uznać, że robisz sobie problem z tyłka i nie ma sie czym przejmowac tak naprawdę.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Jej chamskie teksty są problemem a nie jej wygląd. Czy gdyby była brzydka i niezadbana, to mogłaby już wyzywać cię od czupiradła, czy co? To że ktoś o siebie dba nie oznacza, że ma prawo wtryniać się w życie innych.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety najgorsze sa właśnie te kobiety przesadnie zadbane , bo oceniają każdego pod kątem urody, maja się z reguły za lepsze od innych ![]() aaaa i nie pisze tego ubrana w brzydkie dresy, bez makijażu itp.
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, one nie są najgorsze. Najgorsze to jest takie myślenie, jakie ty prezentujesz. Inni ludzie nie wyglądają ładne tobie na złość, tylko twoje kompleksy nie dają ci żyć. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będę oceniac jak tylko mi się podoba
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
nie musisz w domu wyglądać jak milion dolarów, ale widocznie ci to przeszkadza.
) a podkładu pudru itp. nie nakładam w domu, bo dbam o cere.

Wygląda to na jakąś dziwną rywalizację o partnera z jego matką. 

i będę oceniac jak tylko mi się podoba