Zostawiła mnie dla byłego. Mimo to mnie śledzi. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-06-05, 19:22   #1
Gregtar
Przyczajenie

Zostawiła mnie dla byłego. Mimo to mnie śledzi.

Nie radzę już sobie z sytuacją. Starałem się ze wszystkim pogodzić, zostawić za sobą. Przepracowałem historię na wszystkie strony, także na terapii. Mimo to nie mogę ruszyć do przodu. O co chodzi?

Pod koniec zeszłego roku skończyła się moja bardzo burzliwa relacja z pewną dziewczyną - miała na imię M. Poznaliśmy się na studiach. Miała wtedy chłopaka, ale widać było, że bardzo się w swoim związku dusi. Przez kolejne pół roku poznawaliśmy się i zbliżaliśmy. Widziałem, że ona mnie wręcz chyba prowokuje do tego, abym złamał granicę, ale ja twardo się opierałem. Może jestem zbyt uczciwy, ale akcje z zajętymi dziewczynami nie są w moim stylu.

Punktem przełomowym była sytuacja kiedy ewidentnie już między nami było zbyt blisko i postawiłem granicę. Powiedziałem jej wprost, że ją lubię, ale nie podoba mi się fakt, że ona ma faceta. Postawiłem kawę na ławę i zarzuciłem jej, że zamiast rozwiązać problem we własnym związku to szuka odskoczni ze mną. Ona stwierdziła, że mam rację i powinna ogarnąć się z własnym związkiem.

Po 2 tygodniach jednak z nim zerwała i przyleciała do mnie. Wtedy faktycznie zaczęła się między nami relacja, bardzo burzliwa. Na początku jakieś niesamowite motylki, dużo seksu. Po trzech miesiącach, jak zaczęła się jesień, to zaczęły się jakieś chore akcje. Nie mam już siły ich opisywać, ale w pewnym momencie do akcji wkroczył jej były. Zacząć podsycać w niej wątpliwości, manipulować nią. Ja niestety nie do końca potrafiłem relacji przed tym obronić - a może nie byłem w stanie? W pewnym momencie żarliśmy się oto tak bardzo, że w ciągu miesiąca rozchodziliśmy się i schodziliśmy 3x!

Ostatecznie stwierdziłem, że to jest toksyczne i zbyt duża karuzela jest z tym wszystkim. Dodatkowo czułem się coraz bardziej raniony i wykorzystywany. Spotkałem się z nią i prosiłem, aby przestała się ze mną kontaktować. Przyjęła to z zimnym wyrazem twarzy, ale widać było, że jej noga z nerwów lata. Dwa dni później z hukiem wróciła do byłego chłopaka, a zdjęcia z tego "powrotu" publikowała co 2 dni.

To był koszmar, ale na pół roku się odciąłem. Przestałem ją obserwować w mediach społecznościowych, wyrzuciłem ze znajomych. Nawet wszedłem w jakiś związek, ale czułem w nim totalną pustkę. Totalnie zmieniłem swoje życie, mam nową pracę, dużo się dzieje, a mimo to ciągle o niej myślę. Tak mnie skrzywdziła, była koszmarną dziewczyną, a mimo to...brakuje mi jej?

Ona od 3 miesięcy śledzi mnie na FB i Instagramie, mimo że mnie nie obserwuje. Czyli robi to bardzo celowo. W końcu stwierdziłem, że nie mogę być taki małostkowy i muszę w końcu wybaczyć jej, darować sobie i pogodzić się z sytuacją. Napisałem do niej, że nie chowam urazy - mam nadzieję, że ona też i że życzę jej dobrze.

Odpisała mi dopiero po kilku dniach w podobnym tonie. Przyznała się, że myśli co się u mnie dzieje i dlatego mnie śledzi, bo to zawsze jakieś źródło informacji. Następnego dnia znowu zagaiła i porozmawialiśmy dłużej. Zrobiła mi mocną przepytywankę. Byłem zaskoczony, bo wiedziała naprawdę sporo o tym co u mnie.
Potem znowu zareagowała na jakieś zdjęcie. Coś mnie tknęło i zaobserwowałem jej profil. Ona do mnie, że "nie może tego zrobić".

Wiadomo dlaczego Bo nowy-stary pewnie zauważy i będzie zły. Tego totalnie nie rozumiem. Na dodatek totalnie się gubię we własnych emocjach. Nie wiem co mnie złości? Przyłapuje się na tym, że mam ochotę do☠☠☠☠☠☠☠ić temu kolesiowi? Sam nie wiem dlaczego, bo to serio żaden typ badboya. Ona go zdradziła, a on jej jeszcze robi śniadanka, wstawia z nią zdjęcia i opisuje, że jest jego miłością. Budzi się też złość na nią, że jakoś jak my byliśmy razem to nie była taka "zdyscyplinowana". I jeszcze całe to śledzenie. Będzie śledziła każdy mój krok, ale w sumie po co? Co jej daje to. To chore.

Jakby ktoś chciał pogadać o tym i poznać bliżej tę historię, to ja z chęcią. Mam wrażenie, że wpadłem w jakieś bagno, ale totalnie nie mam już pomysłu ani siły jak z niego wyjść.
Gregtar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-05, 21:18   #2
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Dot.: Zostawiła mnie dla byłego. Mimo to mnie śledzi.

Cytat:
Napisane przez Gregtar Pokaż wiadomość

Jakby ktoś chciał pogadać o tym i poznać bliżej tę historię, to ja z chęcią. Mam wrażenie, że wpadłem w jakieś bagno, ale totalnie nie mam już pomysłu ani siły jak z niego wyjść.
Nie czytałem całości ale tak, wpadłeś w bagno. Laska była w nieszczęśliwym związku, zerwała, poszła do Ciebie, wyżyła się (pisałeś że dużo seksu), potem chore akcje, zerwałeś. I na tym powinna się historia skończyć, ale nie skończyłeś. I tyle.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-05, 21:34   #3
Dwight_Schrute
BAN stały

W sumie ponosisz konsekwencje swoich czynów. Zgrywasz takiego super miłego gościa, ale rozwaliłeś jej związek, a potem ona kiedy już się wyszalała wróciła do byłego. Dla niej to był bardziej romans niż coś poważniejszego z tobą.
Dwight_Schrute jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-05, 21:41   #4
Hanged
must be a hole in my hat

Jedyny sposób to samemu się do niej nie odzywać, nie odpowiadać na zaczepki, nie reagować na to że Cię podgląda. W końcu się tym znudzi a potem może i Ty przestaniesz o tym myśleć.
Chyba że sam tego tak naprawdę nie chcesz. Wtedy rady nie ma.
Hanged jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-06, 00:49   #5
sweria
Raczkowanie

Jak dla mnie to dziewczyna sama nie wie czego chce. A Ty chyba jesteś uzależniony od emocji, które w związku z nią przeżywałeś. Chociaż rozum tłumaczy Ci, że były one nie na miejscu, to dalej Cię do niej coś ciągnie. Dziewczyna ostatecznie nie jest stała w uczuciach. Były jest już nie były, odstawiła Cię na koniec szeregu. A teraz, gdy znów ma wątpliwości, gada z Tobą, bo wie, że raz już akceptowałeś taki stan rzeczy jak teraz- czyli, że ona ma kogoś, a Ty się godzisz na bliską więź z nią. Najlepiej dla Ciebie jeśli to raz a dobrze zakończysz. Chyba że chcesz być znów aktualnym byłym, a później znów byłym byłym

Po ile macie lat?
sweria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-06, 05:32   #6
tinkerver2
Zakorzenienie

Była mojego ex zrobiła podobnie.
Najpierw zdradziła swojego faceta, był wielki związek z moim ex, miłość, wprowadziła się do niego, po jakimś krótkim czasie zerwanie, i powrót do "starego", zdjęcia na fejsie, wyznania miłości itd.
To było w czasie, gdy jeszcze jak debilka sprawdzałam co u nich, podglądałam.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-06, 08:28   #7
Gregtar
Przyczajenie

Dzięki za trzeźwe komentarze. Serio, to chyba uzależnienie.
Trzeba się ogarnąć, bo inaczej będzie źle
Gregtar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-06-06, 12:10   #8
thirky
on tired little feet

Moim zdaniem zachowałeś się w porządku w tej sytuacji (przynajmniej z tego co opisujesz), nikomu nie "rozwaliłeś związku" jak to sugeruje ktoś wyżej. Po prostu ją zablokuj gdzie się da, a z czasem to przejdzie gwarantuję Ci. Nie Ty pierwszy nie ostatni jesteś w podobnej sytuacji

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-06, 12:20   #9
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Zablokuj gdzie sie da, odetnij sie od niej
Stary 2019-06-06, 21:53   #10
AuroraCoriolis
Zadomowienie

A ja w sumie nie rozumiem problemu. Ot likuje posty,ktore wrzucasz na fb i jest ciekawa co u Ciebie-sporo ludzi tak ma z bylymi. Jakby Cie sledzila w proawdziwym zyciu to rozumiem, ale to ,ze sobie zerknie co u Ciebie na fb? Jak Ci to przeszkadza to mozesz ja wywalic ze znajomych i tyle. Z tym,ze Twoje emocje pokazuja,ze chyba jeszcze nie przeproacowales tego zwiazku.
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-06-06, 22:12   #11
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AuroraCoriolis Pokaż wiadomość
A ja w sumie nie rozumiem problemu. Ot likuje posty,ktore wrzucasz na fb i jest ciekawa co u Ciebie-sporo ludzi tak ma z bylymi. Jakby Cie sledzila w proawdziwym zyciu to rozumiem, ale to ,ze sobie zerknie co u Ciebie na fb? Jak Ci to przeszkadza to mozesz ja wywalic ze znajomych i tyle. Z tym,ze Twoje emocje pokazuja,ze chyba jeszcze nie przeproacowales tego zwiazku.
Równie dobrze to że ona lajkuje posty i go śledzi też może świadczyć, że nie przepracowała związku. Ludzie różnie reagują, jedni po rozstaniu lajkują, a drudzy wręcz przeciwnie, udają że ta osoba nie istnieje.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-06, 23:01   #12
AuroraCoriolis
Zadomowienie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86882967]Równie dobrze to że ona lajkuje posty i go śledzi też może świadczyć, że nie przepracowała związku. Ludzie różnie reagują, jedni po rozstaniu lajkują, a drudzy wręcz przeciwnie, udają że ta osoba nie istnieje.[/QUOTE]

Owszem to tez, ale gdyby autor przepracowal to by go to nie ruszalo. Zreszta ludziom czesto zalezy na roznych osobach (choc w rozny sposob) a i sentyment sporo robi , tylko ,ze...ona i tak jest w zwiazku. Stary-nowy czy nowy , chyba nie warto sobie zawracac glowy.

Zwlaszcza,ze sam autorze pisales, ze relacja byla toksyczna. A w kazdym razie niezbyt udana skoro tak czesto sie rozchodziliscie.

Polecam obejrzec ten filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=P4fR_CmM8AA

mi szczegolnie podoba sie w nim ta czesc, gdzie prowadzaca zwraca uwage w sumie na ciekawy fakt: czesto za kims tesknimy czy tkwimy w poczuciu straty jakiejs relacji,ktora nie wyszla, ale ona nie wyszla z jakiegos powodu. I jesli ludziom sie tak zdarzy,ze do siebie wroca to zwykle kloca i rozstaja sie po raz kolejny z tego samego powodu. Bo po rozstaniu sie teskni za tym co dobre i ma w glowie jakas wyidealizowana wizje jak bysmy chcieli ,zeby bylo (bo by moglo) ale zycie zyciem i gdybys sie zszedl z ta dziewczyna to najprawdopodobniej wasza relacja bylaby taka jaka byla.
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości