|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przyjaźń z mężczyzną po 30...?
Cześć wszystkim!
Potrzebuję aby ktoś mi poradził i popatrzył na moją sytuację z boku. Od około roku mam kolegę w pracy z którym się bardzo polubiliśmy. Dużo rozmawiamy, ale kontaktu poza pracą nie ma. Kolega pomógł mi wielokrotnie i w związku z tym mu zaufałam. Do miasta w którym pracuję przyjechałam za mężem 2 lata temu i w sumie towarzysko tu usycham :-(. Moje przyjaciółki mieszkają minimum 200 km od nas, przez epidemię nawet nie wiem kiedy się z nimi widziałam. Ogólnie jestem osobą nieśmiałą, zwłaszcza na początku, boję się odrzucenia i opinii innych. Otwieram się dopiero jak kogoś poznam i widzę że mnie akceptuje. Jako że brakuje mi tu znajomych, a czasem chciałabym po prostu wyjść z kimś na piwo albo spacer, wyrwać się z domu, to co raz częściej myślę żeby jakoś zagadać do tego kolegi.Czy powinnam to robić? Z drugiej strony myślę, że powinno to wyjść naturalnie. Nie chcę mu się narzucać( on ma wielu znajomych) czy budzić niepokój u jego żony, której nie znam. Co radzicie mi w takiej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Przyjaźń z mężczyzną po 30...?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A to nie możecie się spotkać w czwórkę ? Może jego żona też jest fajną osobą i byłaby świetną przyjaciółka. Dziwny problem, chyba że ktoś naprawdę liczę na romans a nie koleżeńska znajomość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 02:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
tak jak wyzej lepiej zaproponuj spotkanie w czworke
jesli zaprosisz do samego gdzies moze to zostac zrozumiane dwuznacznie przez niego a juz szczegolnie przez jego zone jesli sie o tym dowie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście dziwnie wygląda zakładanie wątku dotyczącego kolegi. Autorko, powiem tak: czego by super postępowe forum nie mówiło, to jednak nie jest to takie do końca przyjęte, że zajęty pan zaczyna się kolegować z zajętą panią i spotykają się sam na sam. Ja wiem, że możecie nie mieć niczego złego na myśli, ale co chwila ktoś Ci będzie to delikatnie wytykał i się dziwił tej przyjaźni, mogą się pojawić jakieś plotki, pretensje a nawet niedomówienia między Wami. Nie byłoby problemu, gdybyś miała na to wywalone, ale nie masz o czym świadczy fakt, że założyłaś ten wątek. Jednak postawiłabym na spotkania we czworo lub w większym gronie. Jak ta znajomość już serio okrzepnie i nie zdarzą się żadne dziwne akcje męsko-damskie, to wtedy możecie od czasu do czasu wyskoczyć gdzieś sami. Na razie bym z tym nie przesadzała.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-06-22 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym jednak miała zdecydowanie coś przeciwko gdyby mój partner umawiał się sam na sam na piwo z koleżanką z pracy. Jeśli faktycznie chodzi Ci tylko o platoniczną znajomość to zorganizuj spotkanie w 4, ale sam na sam bym nie proponowała bo może być to źle zrozumiane co z kolei spowoduje ochłodzenie kontaktów przez kolegę albo w drugim scenariuszu kolega się rozochoci i będziesz musiała się tłumaczyć.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
O żadnym romansie nie ma mowy 😁. Układa nam się w małżeństwach i nie jesteśmy w ogóle w swoim typie 😂! Zdecydowanie wolałabym, żeby na jego miejscu była jakaś dziewczyna, wtedy problemu by nie było. Wątek założyłam dlatego że jest to mężczyzna i nie wiedziałam jak to może być odebrane ( przez niego i ogólnie).
Szczerze to nawet nie wpadłam na pomysł, żeby zaprosić go gdzieś z żoną-to jest bardzo dobre rozwiązanie. Będę próbować przełamywać swe obawy i działać w tym temacie, dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Dokładnie, bardzo dobra rada ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.