|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prawo na Uniwersytecie Warszawskim
Witam,
jestem tegoroczną maturzystką i od zawsze chciałam iść na prawo do Warszawy. Miałam świetne oceny, kolejno zaliczałam wyznaczone cele mające doprowadzić mnie do studiowania wymarzonego kierunku. Niestety, ładnie mówiąc, matura mi nie poszła. Nie mówię o "zawaleniu" jej, jednak nie otrzymam wystarczającej ilości punktów, jeżeli przyjąć próg 74 pkt, ktory jest niezmienny od 3 lat (wejście w życie nowej matury). Pytanie główne - czy jest tu ktoś kto studiuje prawo na tym uniwersytecie? Czy ten próg to próg ostateczny? Czy NIE MA MOŻLIWOŚCI dostać się tam inaczej? Mam świetne oceny, matura jest strzałem w twarz (nawet) dla mnie ... Nie mam pojęcia dlaczego nie napisałam jej bardzo dobrze... Jeżeli nie - to czy ktoś studiuje może na UWr? Czy jest to uniwersytet godny polecenia? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Aplikacja - gdzie odbywać?
Cześć,
jestem absolwentką Uniwersytetu Wrocławskiego - Prawo i stoję przed dylematem wyboru Izby Radcowskiej, w której powinnam obywać aplikację. Na "mieście" dużo dobrego słyszałam o Wałbrzychu tzn. że indywidualne podejście do aplikanta, zajęcia w sobotę, małe grupy... Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć coś więcej w tym temacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.