![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Samotni faceci po 30
Witam
Czy uważacie, że z facetem po 30, który wciąż nie ma kobiety może być coś nie tak? Nie chodzi mi tutaj o takich, którzy mieli już wieloletnie związki, ale nic z tego nie wyszło tylko o takich co nie potrafią sobie żadnej wybranki znaleźć. Np; mam kolegę, który już prawie ma 3 z przodu, przystojny, wygadany a jednak wciąż samotny. Zapytałam się go kiedyś o to, to zbył mnie pracą (taaaa jasne był wstanie 3 razy w tygodniu nas odwiedzać i przesiedzieć pół dnia) i tym, że kobiety są "drogie". Być może w jego przypadku może odstraszyć nałogowe palenie zioła. Drugi kolega ma już nawet po 40 i ani żony (byłej, obecnej, potencjalnej) również nie ma. Kiedyś na mojej drodze stanął adorator po 30 jednak było w nim coś nie tak. Jakiś taki nie zaradny życiowo, nie czułabym się przy nim bezpiecznie. Myślicie, że z tego to wynika iż ten pan nie potrafi sobie nikogo znaleźć? Sama nie wiem jak mam to określić aby było czytelne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
![]()
Różnie to bywa. Czasem rzeczywiście facet jest niedorajdą życiowym.
Mam kumpla ok 30 , świetnie zarabia, inteligentny gotuje wyśmienicie, ale jest sam. Lubi swoje życie, był w jakichśtam krótkich związkach, nie wypaliło. Teraz przestał umawiać się na randki ponieważ stwierdził, że większość dziewczyn z którymi się spotykał po lepszym poznaniu okazało się pustymi idiotkami, lecącymi na jego kasę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotni faceci po 30
Tacy faceci jak opisujesz nie mają łatwo niestety. Bardzo często kobiety są materialistkami, ale chyba idzie od razu to wyczuć taką kandydatkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
niektórzy są po prostu chorobliwie nieśmiali
![]() ![]() i jeśli nie spotkają na swojej drodze kobiety która weźmie sprawy w swoje ręce to będą samotni ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o facetów w Polsce, Polaków to wydaje mi się, że są "grupy" mężczyn dlaczego nie są związani. Jedni po prostu sa nieśmiali albo mało atrakcyjni dla kobiet a inna grupa to ta, którzy nie chcą mieć żony czy stałej partnerki to to rodzi ograniczenia, zobowiązania finansowe itp. Generalnie w PL dość młodo bierze się ślub- a przede wszystkim to 2-3 letnie planowanie ślubu mnie śmieszy. Chyba moich większosć znajomych brała ślub w schemacie 2-4 lata związku, zaręczyny i zazwyczaj 2-3 lata później ślub- mówię tu o tych bez wpadek. Też jest chyba spory nacisk u kobiet na slub przed 30-tka. Nie chcą być starymi pannami, takie tam różne obawy. Wiele osob było ze sobą od liceum czy od 1 roku akademickiego i potem albo brali ślub albo się rozstawali. Często sie rozstawali i dziewczyna po roku lub 2 latach była już zoną innego faceta. Bywa. Ogólnie widzę dość duży nacisk na facetów ze strony kobiet- przebąkiwania kiedy ślub, a kto się zaręczył, a kiedy my, a ktoś tam wziął ślub a był taki brzydki itp. Wiele rozmów o ślubie wychodzi z inicjatywy kobiet.
Wystarczy popatrzeć na średni wiek zamążpójścia kobiet w Polsce a w innych krajach EU- jednak bliżej Polsce do Litwy czy Bułgarii niz Skandynawii, Beneluksu itp. Podobnie z dziećmi- wiekiem urodzenia pierwszego dziecka itp. Facet po 30-tce wolny jest dla mnie czymś naturalnym. Dziwnym dla mnie jest 21-latek z obrączka na palcu. Bo to często oznacza w PL, że poskąpił parę złotych na prezerwatywy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
niektórzy to geje i dlatego nie sa zwiazani z kobietami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż będąc w PL i chodząc po ulicach zauważył, że każda ładniejsza dziewczyna (bardzo młodziutka) była albo z brzuchem albo w ciąży (to jego spostrzeżenia nie moje).
bentkuff zgadzam się z Tobą, że to głównie kobiety naciskają na ślub. 21-latek z obrączką jest dosyć powszechnym zjawiskiem. Co do tych moich 30 latków to uważam, że to idealny wiek do założenia rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nałogowe palenie zioła dyskwalifikuje mężczyznę jak partnera dla większości kobiet. Sorry ale z uzależnionym albo będzie kobieta również uzależniona lub z problemami.
Wielu mężczyzn po 30, samotnych których znam to albo: -niezaradni życiowo i finansowo w typie mieszkam z mamusią a swoją mikro pensję wydaje na piwo i gry wideo -nieinteligentni - mizoginiści -geje -pracoholicy -ci co używają przemocy fizycznej :/ - z zerową inteligencją emocjonalną, niepotrafiący rozmawiać z kobietami - I moja ulubiona grupa: wiecznie szukający ideału, każda im nie pasuje bo kobieta ma być idealna pod każdym względem, mimo że oni oczywiście nie są, ale idealna kobieta i tak powinna ich wielbić ![]() Oraz ci co nie chcą tworzyć związku ale czują się dobrze jako single. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znam dużo świetnych facetów po 30, zajmują się głównie karierą zawodową, ale są otwarci na związki. To chyba wszystko zależy od środowiska w którym się człowiek obraca, bo ja o beznadziejnych męskich przypadkach czytam na Wizażu, w życiu ich raczej nie spotykam ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Aaa, z większością tych typów mężczyzn się spotkałam, gdzieś tam w swoim życiu.
Wbrew temu co się uważa to w Polsce jest dużo samotnych ( lub singli) po 30. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Polska nie jest zacofana. Na prawdę proponuję wyjazd na zachód lub do Skandynawii i okaże się że wcale nie jestesmy tacy zacofani jak nam się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
proszę cię, wybierz się w czasie urlopu na wycieczke do USA np. do Nowego Jorku, ludzie maja tam po 30, 35, 40 czy nawet 45 lat sa singlami i wszystko z nimi w porzadku. nikomu by do glowy nie przyszlo by wtracac się komus w zycie i oceniac wg wlasnych standardów. tylko u nas tacy ludzie sa "niepelosprawni".
o tym ze Polska jest zacofana swiadczy chociazby ten temat i postawione w nim pytanie. w cywilizowanym swiecie, osoby stawiajce taka teze spaliby sie ze wstydu ze maja czelnosc wtracac sie w cudze sprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam, ze nie mozna generalizowac, moze byc z nim cos nie tak, a nie musi. Moze nie spotkal tej jedynej, a po co sie rozmienac na drobne?
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama niestety nie znam atrakcyjnych rodaków-singli po 30stce, a w sumie mogłabym się związać ze starszym (mam 23 lata). ![]() Edytowane przez LilyAllen Czas edycji: 2013-06-21 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja znam wielu facetow samotnych, swietbie zarabiajacych, majacych w wieku 30lat juz wlasne mieszkanie, a sa samotni. Narzekaja wlasnie, ze trudno znalezc wartosciowe kobiety. Moze tez sa za wybredni? Najczesciej oni sa samotni z wyboru, bo nie odpowiadaja im wlasnie puste dziewczyny, ktore kreca tylko pieniadze i biale kozaczki. Natomiast mam kumpla, ma 41 lat, mieszkanie, kasa, dobra praca ale jest strasznie flegmatyczny, i nie dziwie sie, ze nikogo sobie nie moze znalezc. Jest przystojny, ale taaaki slamazara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co i później narzekają że kobiety są puste, materialistki i głupie. Natomiast nie poszukają wśród wartościowych, inteligentnych kobiet bo te są dla nich zbyt niezależne- na co im babka po studiach z własnym mieszkanie, samochodem, stanowiskiem kierowniczym? Taką trudno w domu rządzić. albo brzydkie bo włosy niezrobione, bo brak makijażu, bo po domu chodzą w dresie, bo biegają i wracają spocone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej tych co znam. Oni raczej chca te skromne, te eleganckie, te w spodnicy do kolan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Pani Mizantrop
|
To nie było do mnie ale się wypowiem
![]() Ja to zrozumiałam tak, że pierwsza część, czyli "czasem facet jest niedorajdą" odnosi się do wszystkich wolnych facetów. Pozostała część wypowiedzi już odnosi się do tego konkretnego faceta, w dodatku jest jakby dopełnieniem pierwszej części na zasadzie "czasami faceci są niedorajdami, ale nie zawsze, bo mam kumpla, który jest taki fajny i zaradny, ale też nikogo sobie nie znalazł" ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje obserwacje są po prostu całkiem odmienne od twoich i to raczej faceci mają bardzo nierealne podejście do związków i kobiet niż na odwrót. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
.......mimo że facet zaradny życiowo (typu prace ma, kasę niezłą zarabia, ugotuje itp) jest niedorajdą bo kobiety nie ma ![]() Także ellish ja post zrozumiałam.... tylko że nie wg twoich kryteriów rozumowania ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
No i przynajmniej mają święty spokój. Poza tym, co to jest trzydziestka ? Mają jeszcze czas. Po co się zaraz doszukiwać w tym jakichś ułomności ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.