Samotni faceci po 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 18:26   #1
LoveMessages
Zakorzenienie

Samotni faceci po 30

Witam

Czy uważacie, że z facetem po 30, który wciąż nie ma kobiety może być coś nie tak? Nie chodzi mi tutaj o takich, którzy mieli już wieloletnie związki, ale nic z tego nie wyszło tylko o takich co nie potrafią sobie żadnej wybranki znaleźć. Np; mam kolegę, który już prawie ma 3 z przodu, przystojny, wygadany a jednak wciąż samotny. Zapytałam się go kiedyś o to, to zbył mnie pracą (taaaa jasne był wstanie 3 razy w tygodniu nas odwiedzać i przesiedzieć pół dnia) i tym, że kobiety są "drogie". Być może w jego przypadku może odstraszyć nałogowe palenie zioła. Drugi kolega ma już nawet po 40 i ani żony (byłej, obecnej, potencjalnej) również nie ma.
Kiedyś na mojej drodze stanął adorator po 30 jednak było w nim coś nie tak. Jakiś taki nie zaradny życiowo, nie czułabym się przy nim bezpiecznie. Myślicie, że z tego to wynika iż ten pan nie potrafi sobie nikogo znaleźć? Sama nie wiem jak mam to określić aby było czytelne.

Pozdrawiam
LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 18:37   #2
201703061232
Konto usunięte

Red face Dot.: Samotni faceci po 30

Różnie to bywa. Czasem rzeczywiście facet jest niedorajdą życiowym.
Mam kumpla ok 30 , świetnie zarabia, inteligentny gotuje wyśmienicie, ale jest sam. Lubi swoje życie, był w jakichśtam krótkich związkach, nie wypaliło. Teraz przestał umawiać się na randki ponieważ stwierdził, że większość dziewczyn z którymi się spotykał po lepszym poznaniu okazało się pustymi idiotkami, lecącymi na jego kasę.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 18:40   #3
LoveMessages
Zakorzenienie

Dot.: Samotni faceci po 30

Tacy faceci jak opisujesz nie mają łatwo niestety. Bardzo często kobiety są materialistkami, ale chyba idzie od razu to wyczuć taką kandydatkę.
Stary 2013-06-20, 18:42   #4
ameliar
Zadomowienie

niektórzy są po prostu chorobliwie nieśmiali
i jeśli nie spotkają na swojej drodze kobiety która weźmie sprawy w swoje ręce to będą samotni

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 19:44   #5
bentkuff
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o facetów w Polsce, Polaków to wydaje mi się, że są "grupy" mężczyn dlaczego nie są związani. Jedni po prostu sa nieśmiali albo mało atrakcyjni dla kobiet a inna grupa to ta, którzy nie chcą mieć żony czy stałej partnerki to to rodzi ograniczenia, zobowiązania finansowe itp. Generalnie w PL dość młodo bierze się ślub- a przede wszystkim to 2-3 letnie planowanie ślubu mnie śmieszy. Chyba moich większosć znajomych brała ślub w schemacie 2-4 lata związku, zaręczyny i zazwyczaj 2-3 lata później ślub- mówię tu o tych bez wpadek. Też jest chyba spory nacisk u kobiet na slub przed 30-tka. Nie chcą być starymi pannami, takie tam różne obawy. Wiele osob było ze sobą od liceum czy od 1 roku akademickiego i potem albo brali ślub albo się rozstawali. Często sie rozstawali i dziewczyna po roku lub 2 latach była już zoną innego faceta. Bywa. Ogólnie widzę dość duży nacisk na facetów ze strony kobiet- przebąkiwania kiedy ślub, a kto się zaręczył, a kiedy my, a ktoś tam wziął ślub a był taki brzydki itp. Wiele rozmów o ślubie wychodzi z inicjatywy kobiet.
Wystarczy popatrzeć na średni wiek zamążpójścia kobiet w Polsce a w innych krajach EU- jednak bliżej Polsce do Litwy czy Bułgarii niz Skandynawii, Beneluksu itp. Podobnie z dziećmi- wiekiem urodzenia pierwszego dziecka itp.
Facet po 30-tce wolny jest dla mnie czymś naturalnym. Dziwnym dla mnie jest 21-latek z obrączka na palcu. Bo to często oznacza w PL, że poskąpił parę złotych na prezerwatywy.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 20:09   #6
kinganowak
BAN stały

niektórzy to geje i dlatego nie sa zwiazani z kobietami.
kinganowak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 20:16   #7
LoveMessages
Zakorzenienie

Mój mąż będąc w PL i chodząc po ulicach zauważył, że każda ładniejsza dziewczyna (bardzo młodziutka) była albo z brzuchem albo w ciąży (to jego spostrzeżenia nie moje).

bentkuff zgadzam się z Tobą, że to głównie kobiety naciskają na ślub. 21-latek z obrączką jest dosyć powszechnym zjawiskiem.

Co do tych moich 30 latków to uważam, że to idealny wiek do założenia rodziny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 20:31   #8
dacn
Zakorzenienie

Nałogowe palenie zioła dyskwalifikuje mężczyznę jak partnera dla większości kobiet. Sorry ale z uzależnionym albo będzie kobieta również uzależniona lub z problemami.

Wielu mężczyzn po 30, samotnych których znam to albo:
-niezaradni życiowo i finansowo w typie mieszkam z mamusią a swoją mikro pensję wydaje na piwo i gry wideo
-nieinteligentni
- mizoginiści
-geje
-pracoholicy
-ci co używają przemocy fizycznej :/
- z zerową inteligencją emocjonalną, niepotrafiący rozmawiać z kobietami
- I moja ulubiona grupa: wiecznie szukający ideału, każda im nie pasuje bo kobieta ma być idealna pod każdym względem, mimo że oni oczywiście nie są, ale idealna kobieta i tak powinna ich wielbić

Oraz ci co nie chcą tworzyć związku ale czują się dobrze jako single.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 20:37   #9
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Mój mąż będąc w PL i chodząc po ulicach zauważył, że każda ładniejsza dziewczyna (bardzo młodziutka) była albo z brzuchem albo w ciąży (to jego spostrzeżenia nie moje).

bentkuff zgadzam się z Tobą, że to głównie kobiety naciskają na ślub. 21-latek z obrączką jest dosyć powszechnym zjawiskiem.

Wydaje mi sie, że taki 30 latek jest lepszym kandydatem na męża niż np. 20-latek. Oczywiście nie każdy przypadek jest taki sam, ale człowiek z wiekiem wie lepiej czego chce od siebie i od innych. Co do tych młodych matek- jest sporo, porównywalnie z ilością panów zgolonych na łyso albo na 3mm czy też 5mm
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 20:40   #10
olayahoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Facet po 30-tce wolny jest dla mnie czymś naturalnym. Dziwnym dla mnie jest 21-latek z obrączka na palcu. Bo to często oznacza w PL, że poskąpił parę złotych na prezerwatywy.

hahaha,co racja to racja
olayahoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 21:18   #11
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Czy uważacie, że z facetem po 30, który wciąż nie ma kobiety może być coś nie tak? Nie chodzi mi tutaj o takich, którzy mieli już wieloletnie związki, ale nic z tego nie wyszło tylko o takich co nie potrafią sobie żadnej wybranki znaleźć. Np; mam kolegę, który już prawie ma 3 z przodu, przystojny, wygadany a jednak wciąż samotny. Zapytałam się go kiedyś o to, to zbył mnie pracą (taaaa jasne był wstanie 3 razy w tygodniu nas odwiedzać i przesiedzieć pół dnia) i tym, że kobiety są "drogie".
Faktycznie fajny, upalony i lansujący poglądy o "drogich" kobietach Nic tylko się z nim wiązać

Znam dużo świetnych facetów po 30, zajmują się głównie karierą zawodową, ale są otwarci na związki. To chyba wszystko zależy od środowiska w którym się człowiek obraca, bo ja o beznadziejnych męskich przypadkach czytam na Wizażu, w życiu ich raczej nie spotykam

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nałogowe palenie zioła dyskwalifikuje mężczyznę jak partnera dla większości kobiet. Sorry ale z uzależnionym albo będzie kobieta również uzależniona lub z problemami.

Wielu mężczyzn po 30, samotnych których znam to albo:
-niezaradni życiowo i finansowo w typie mieszkam z mamusią a swoją mikro pensję wydaje na piwo i gry wideo
-nieinteligentni
- mizoginiści
-geje
-pracoholicy
-ci co używają przemocy fizycznej :/
- z zerową inteligencją emocjonalną, niepotrafiący rozmawiać z kobietami
- I moja ulubiona grupa: wiecznie szukający ideału, każda im nie pasuje bo kobieta ma być idealna pod każdym względem, mimo że oni oczywiście nie są, ale idealna kobieta i tak powinna ich wielbić
Rany boskie - tragikomiczna wyliczanka Zwłaszcza pierwsza pauza mnie rozbawiła A tych co szukają ideału dobrze rozumiem, sama zwiążę się tylko z mężczyzną idealnym (oczywiście idealnym według moich standardów)
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 21:21   #12
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość

Rany boskie - tragikomiczna wyliczanka Zwłaszcza pierwsza pauza mnie rozbawiła
Dlaczego?
Stary 2013-06-20, 21:25   #13
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?
Zebrałaś wszystkie męskie typy które mocno odstraszają i zrobiła się zabójcza mieszanka. Ciekawe czy kiedyś faktycznie znajdą partnerkę - oby nie, po co zatruwać życie jakiejś kobiecie.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 21:30   #14
dacn
Zakorzenienie

Aaa, z większością tych typów mężczyzn się spotkałam, gdzieś tam w swoim życiu.
Wbrew temu co się uważa to w Polsce jest dużo samotnych ( lub singli) po 30.
Stary 2013-06-20, 21:39   #15
greenlemon
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Czy uważacie, że z facetem po 30, który wciąż nie ma kobiety może być coś nie tak? Nie chodzi mi tutaj o takich, którzy mieli już wieloletnie związki, ale nic z tego nie wyszło tylko o takich co nie potrafią sobie żadnej wybranki znaleźć. Np; mam kolegę, który już prawie ma 3 z przodu, przystojny, wygadany a jednak wciąż samotny. Zapytałam się go kiedyś o to, to zbył mnie pracą (taaaa jasne był wstanie 3 razy w tygodniu nas odwiedzać i przesiedzieć pół dnia) i tym, że kobiety są "drogie". Być może w jego przypadku może odstraszyć nałogowe palenie zioła. Drugi kolega ma już nawet po 40 i ani żony (byłej, obecnej, potencjalnej) również nie ma.
Kiedyś na mojej drodze stanął adorator po 30 jednak było w nim coś nie tak. Jakiś taki nie zaradny życiowo, nie czułabym się przy nim bezpiecznie. Myślicie, że z tego to wynika iż ten pan nie potrafi sobie nikogo znaleźć? Sama nie wiem jak mam to określić aby było czytelne.

Pozdrawiam
takie ograniczone myslenie, ze z singlami po 30 jest cos nie tak (sama jestem 20latka) panuje tylko w zacofanej Polsce. Wyjedz na zachód i poszesz sobie horyzonty. Tam nikt się cudzym tylkiem nie interesuje i kazdy zyje jak chce.
greenlemon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 21:46   #16
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greenlemon Pokaż wiadomość
takie ograniczone myslenie, ze z singlami po 30 jest cos nie tak (sama jestem 20latka) panuje tylko w zacofanej Polsce. Wyjedz na zachód i poszesz sobie horyzonty. Tam nikt się cudzym tylkiem nie interesuje i kazdy zyje jak chce.
Polska nie jest zacofana. Na prawdę proponuję wyjazd na zachód lub do Skandynawii i okaże się że wcale nie jestesmy tacy zacofani jak nam się wydaje.
Stary 2013-06-20, 22:38   #17
greenlemon
Rozeznanie

proszę cię, wybierz się w czasie urlopu na wycieczke do USA np. do Nowego Jorku, ludzie maja tam po 30, 35, 40 czy nawet 45 lat sa singlami i wszystko z nimi w porzadku. nikomu by do glowy nie przyszlo by wtracac się komus w zycie i oceniac wg wlasnych standardów. tylko u nas tacy ludzie sa "niepelosprawni".
o tym ze Polska jest zacofana swiadczy chociazby ten temat i postawione w nim pytanie. w cywilizowanym swiecie, osoby stawiajce taka teze spaliby sie ze wstydu ze maja czelnosc wtracac sie w cudze sprawy.
greenlemon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 22:44   #18
vikuniaa
Zakorzenienie

ja uwazam, ze nie mozna generalizowac, moze byc z nim cos nie tak, a nie musi. Moze nie spotkal tej jedynej, a po co sie rozmienac na drobne?
Stary 2013-06-20, 23:03   #19
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greenlemon Pokaż wiadomość
proszę cię, wybierz się w czasie urlopu na wycieczke do USA np. do Nowego Jorku, ludzie maja tam po 30, 35, 40 czy nawet 45 lat sa singlami i wszystko z nimi w porzadku. nikomu by do glowy nie przyszlo by wtracac się komus w zycie i oceniac wg wlasnych standardów. tylko u nas tacy ludzie sa "niepelosprawni".
o tym ze Polska jest zacofana swiadczy chociazby ten temat i postawione w nim pytanie. w cywilizowanym swiecie, osoby stawiajce taka teze spaliby sie ze wstydu ze maja czelnosc wtracac sie w cudze sprawy.
No ja już troszkę czasu mieszkam daleko poza Polską właśnie w okolicach Ameryki. Byłam ciekawa więc zapytałam pod wpływem jakiś swoich rozmyślań i stąd ten wątek. Nie wtrącam się w niczyje życie tego kolegę zapytałam raz z czystej ciekawości. Jestem otwarta i dla mnie temat związków jest jak każdy inny. Gdy ktoś nie chce o tym gadać okay, więcej nie dopytuję i zapominam o sprawie.
Stary 2013-06-21, 06:39   #20
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
Różnie to bywa. Czasem rzeczywiście facet jest niedorajdą życiowym.
Mam kumpla ok 30 , świetnie zarabia, inteligentny gotuje wyśmienicie, ale jest sam. Lubi swoje życie, był w jakichśtam krótkich związkach, nie wypaliło. Teraz przestał umawiać się na randki ponieważ stwierdził, że większość dziewczyn z którymi się spotykał po lepszym poznaniu okazało się pustymi idiotkami, lecącymi na jego kasę.
Jak niedorajdą? przecież piszesz że świetnie zarabia, dobrze gotuje więc jak z niego niedorajda? a może jest gejem albo poprostu rzeczywiście trafia na puste idiotki , których jednak dookoła nie brakuje.
Stary 2013-06-21, 07:50   #21
LilyAllen
Zadomowienie

Cytat:

Czyli wszystkie w ciąży, czy reszta przy kości?

Sama niestety nie znam atrakcyjnych rodaków-singli po 30stce, a w sumie mogłabym się związać ze starszym (mam 23 lata).

Edytowane przez LilyAllen
Czas edycji: 2013-06-21 o 07:53
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 07:56   #22
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Jak niedorajdą? przecież piszesz że świetnie zarabia, dobrze gotuje więc jak z niego niedorajda? a może jest gejem albo poprostu rzeczywiście trafia na puste idiotki , których jednak dookoła nie brakuje.
chyba nie zrozumialas troche posta

Ja znam wielu facetow samotnych, swietbie zarabiajacych, majacych w wieku 30lat juz wlasne mieszkanie, a sa samotni. Narzekaja wlasnie, ze trudno znalezc wartosciowe kobiety. Moze tez sa za wybredni?
Najczesciej oni sa samotni z wyboru, bo nie odpowiadaja im wlasnie puste dziewczyny, ktore kreca tylko pieniadze i biale kozaczki.

Natomiast mam kumpla, ma 41 lat, mieszkanie, kasa, dobra praca ale jest strasznie flegmatyczny, i nie dziwie sie, ze nikogo sobie nie moze znalezc. Jest przystojny, ale taaaki slamazara
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 08:09   #23
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość

Ja znam wielu facetow samotnych, swietbie zarabiajacych, majacych w wieku 30lat juz wlasne mieszkanie, a sa samotni. Narzekaja wlasnie, ze trudno znalezc wartosciowe kobiety. Moze tez sa za wybredni?
Najczesciej oni sa samotni z wyboru, bo nie odpowiadaja im wlasnie puste dziewczyny, ktore kreca tylko pieniadze i biale kozaczki.
Właśnie tacy mężczyźnie mają nierealne wymagania, dla nich kobieta ma być piękna, wysportowana, z niezłym ciałem, zawsze super ubrana, szpilki i sukienki ze zrobioną fryzurą, makijażem i paznokciami. Szukają więc wśród kobiet które wiele czasu poświęcają na szeroko rozumiane dbanie o siebie, bazujące na makijażu i ciuchach.
I co i później narzekają że kobiety są puste, materialistki i głupie.

Natomiast nie poszukają wśród wartościowych, inteligentnych kobiet bo te są dla nich zbyt niezależne- na co im babka po studiach z własnym mieszkanie, samochodem, stanowiskiem kierowniczym? Taką trudno w domu rządzić.
albo brzydkie bo włosy niezrobione, bo brak makijażu, bo po domu chodzą w dresie, bo biegają i wracają spocone.

REKLAMA
Stary 2013-06-21, 08:37   #24
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tacy mężczyźnie mają nierealne wymagania, dla nich kobieta ma być piękna, wysportowana, z niezłym ciałem, zawsze super ubrana, szpilki i sukienki ze zrobioną fryzurą, makijażem i paznokciami. Szukają więc wśród kobiet które wiele czasu poświęcają na szeroko rozumiane dbanie o siebie, bazujące na makijażu i ciuchach.
.
no wlasnie nie. Bo takich kobiet jest mnostwo na ulicy. Szpile, sukienki, tipsy itd. Takie babki wlasnie leca na tych kasiastych, a wlasnie oni ich nie chca. Dlatego wlasnie sa singlami.
Przynajmniej tych co znam. Oni raczej chca te skromne, te eleganckie, te w spodnicy do kolan.
Stary 2013-06-21, 08:40   #25
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:

Natomiast mam kumpla, ma 41 lat, mieszkanie, kasa, dobra praca ale jest strasznie flegmatyczny, i nie dziwie sie, ze nikogo sobie nie moze znalezc. Jest przystojny, ale taaaki slamazara
Wytłumaczysz mi jak ty go zrozumiałaś ?
Stary 2013-06-21, 08:47   #26
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Wytłumaczysz mi jak ty go zrozumiałaś ?
To nie było do mnie ale się wypowiem
Ja to zrozumiałam tak, że pierwsza część, czyli "czasem facet jest niedorajdą" odnosi się do wszystkich wolnych facetów. Pozostała część wypowiedzi już odnosi się do tego konkretnego faceta, w dodatku jest jakby dopełnieniem pierwszej części na zasadzie "czasami faceci są niedorajdami, ale nie zawsze, bo mam kumpla, który jest taki fajny i zaradny, ale też nikogo sobie nie znalazł"
Stary 2013-06-21, 08:48   #27
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nie. Bo takich kobiet jest mnostwo na ulicy. Szpile, sukienki, tipsy itd. Takie babki wlasnie leca na tych kasiastych, a wlasnie oni ich nie chca. Dlatego wlasnie sa singlami.
Przynajmniej tych co znam. Oni raczej chca te skromne, te eleganckie, te w spodnicy do kolan.
No to właśnie jest dziwne, bo znam na pęczki takich dziewczyn, mają pracę, część z nich ma doktoraty, są ładne( ale tylko ładne a nie piękne), skromne, eleganckie inteligentne, finansowo niezależne, i same.... bo jak twierdzą fajni ( czyli zaradni, wykształceni z pracą) mężczyźni ich nie chcą bo wolą ładne lale. Lub mężczyźni szukają wielofunkcyjnego domowego robota, który jest ładny i na tyle inteligentny że można się z nią pokazać publicznie.

Moje obserwacje są po prostu całkiem odmienne od twoich i to raczej faceci mają bardzo nierealne podejście do związków i kobiet niż na odwrót.

REKLAMA
Stary 2013-06-21, 08:56   #28
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ja to zrozumiałam tak, że pierwsza część, czyli "czasem facet jest niedorajdą" odnosi się do wszystkich wolnych facetów. Pozostała część wypowiedzi już odnosi się do tego konkretnego faceta, w dodatku jest jakby dopełnieniem pierwszej części na zasadzie "czasami faceci są niedorajdami, ale nie zawsze, bo mam kumpla, który jest taki fajny i zaradny, ale też nikogo sobie nie znalazł"
No też mniej więcej tak to zrozumiałam

.......mimo że facet zaradny życiowo (typu prace ma, kasę niezłą zarabia, ugotuje itp) jest niedorajdą bo kobiety nie ma nieważne co on sam o tym myśli, czy wogóle chce mieć kobietę ale wg innych jest ciapa i nieudacznik itp.

Także ellish ja post zrozumiałam.... tylko że nie wg twoich kryteriów rozumowania
Stary 2013-06-21, 09:03   #29
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ja to zrozumiałam tak, że pierwsza część, czyli "czasem facet jest niedorajdą" odnosi się do wszystkich wolnych facetów. Pozostała część wypowiedzi już odnosi się do tego konkretnego faceta
o wlasnie
Stary 2013-06-21, 10:11   #30
WackelDackel
BAN stały

No i przynajmniej mają święty spokój. Poza tym, co to jest trzydziestka ? Mają jeszcze czas. Po co się zaraz doszukiwać w tym jakichś ułomności ?
WackelDackel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości