![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy wypada się wprosić?
Chodzi o bardzo fajnego faceta. Znam go już jakiś czas. W sobotę miałam sporą awarię i nikogo, kto mógłby mi pomóc. Byłam tak zdesperowana, bo nikt z rodziny ode mnie nie odbierał, że choć było mi mega głupio, to zadzwoniłam do niego z prośbą o pomoc. O dziwo, nie tylko odebrał od razu, ale zgodził się pomóc i rzeczywiście bardzo szybko to zrobił. Wtedy mu podziękowałam za pomoc i pochwaliłam go. Chyba to ucieszyło, a byłam przekonana, że tylko go wkurzę, dzwoniąc z prośbą o pomoc, bo teraz odzywa się codziennie rano, co wcześniej było rzeczą nie do pomyślenia. W piątek z kolei zainteresował się moimi nieciekawymi przygodami na ulicy. Chętnie mnie wysłuchał.
Boję się go gdzieś sama zaprosić. Wiem, że faceci często to źle odbierają, że baba jest zdesperowana, skoro sama zaprasza. Dlatego pomyślałam, żeby go zapytać, czy wybiera się na pewną imprezę za miastem, bo właśnie o niej słyszałam i chętnie bym się na nią zabrała, ale nie mam z kim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Czy wypada się wprosić?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaproś go bez podtekstów tego dnia, tutaj o tej godzinie i tyle. Albo się zgodzi, albo nie. Do rozwiązania w minutę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87023907]To może przestań słuchać ludzi, którzy takie rzeczy wygadują
![]() Zaproś go bez podtekstów tego dnia, tutaj o tej godzinie i tyle. Albo się zgodzi, albo nie. Do rozwiązania w minutę.[/QUOTE]Prawda. Nic do stracenia a tyle do zyskania. Sama też za dużo się zastanawiam zamiast po prostu robić swoje. Najwyżej się nie zgodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Interleukina Druga
|
Fakt, mężczyźni źle odbierają desperację. Kobiety też jej nie lubią. W sumie chyba nikt nie lubi. Ale przecież okazanie zainteresowania, gdy druga strona też je okazuje nie jest desperacją tylko czymś naturalnym w relacjach międzyludzkich. Desperacją byłoby proszenie się o uwagę od faceta, który ma Cię w nosie albo krzywdzi Cię, ale się go trzymasz bo facet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Desperacko brzmi "nie mam z kim iść", a nie normalne zaproszenie. Więc po prostu zaproś go i tyle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuję mniej się spinać. Co jest złego w zaproszeniu kogoś na imprezę? Przecież nie wyznajesz mu miłości. Ja bym zaryzykowała i jak się zgodzi fajnie, zobaczymy jak się to rozwinie. Jak nie, to nie. Potem bym poczekała na inicjatywę z jego strony.
Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. A poza tym lepiej żyć niż wiecznie myśleć o tym, co myślą inni. Desperacja jest zawsze źle postrzegana (nie zależnie od płci), ale myślę, że większość mężczyzn docenia inicjatywę ze strony kobiet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
mozesz w rozmowie z nim wspomniec ze slyszalas o tej imprezie i czy sie wybiera bo ty sie zastanawiasz czy isc
jak bedzie chcial z toba pojsc to moim zdaniem to zaproponuje jak nie to nie bedzie wygladalo ze ty mu cos proponowalas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87024607]mozesz w rozmowie z nim wspomniec ze slyszalas o tej imprezie i czy sie wybiera bo ty sie zastanawiasz czy isc
jak bedzie chcial z toba pojsc to moim zdaniem to zaproponuje jak nie to nie bedzie wygladalo ze ty mu cos proponowalas[/QUOTE] A to jest sprytne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Z doświadczenia powiem ze każdy normalny facet jeśli jest zainteresowany i otrzymuje jasne sygnały zainteresowania od strony kobiety- zaprasza sam. Tez pare razy chciałabym być nowoczesna i wyjść z inicjatywa i nigdy nic z tego nie wyszło
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Co to ma do zaściankowości ze facet lubi zdobywać? Myślałam ze to normalne XD Ale rozumiem ze teraz to obraza być zdobywana i trzeba samemu walczyć o faceta XD Wole już ten niby zaścianek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
[1=7ccce98bd1fb37e774261cb 8463420b8c7814618_5eb735f 295b28;87026233]A mi pare razy nie wyszlo, a pare razy wyszlo. Moj trzyletni poprzedni zwiazek zaczal sie tym, ze ja przejelam inicjatywe, potem dowiedzialam sie ze moj ex TZ nie byl pewny, czy ja chce.
![]() W ogóle wiem, że bywa różnie. Poprzedni facet się cieszył, jak do niego pisałam, proponowałam, bo sam się bał. Wcześniej faceci nie byli z tego zadowoleni. Ciekawe, do jakiej grupy należy ten. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Z tym się ciężko nie zgodzić, nawet jak nie otrzymuje znaków, a kobieta mu się podoba to spróbuje zaprosić. Jak nie zaprasza to albo nie jest zainteresowany, albo jest nieśmiały/boi się - pytanie czy warto za takim biegać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87026367]Z tym się ciężko nie zgodzić, nawet jak nie otrzymuje znaków, a kobieta mu się podoba to spróbuje zaprosić. Jak nie zaprasza to albo nie jest zainteresowany, albo jest nieśmiały/boi się - pytanie czy warto za takim biegać?[/QUOTE]
Dokładnie I ciągnąć to za sobą bo jaj mu brak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jeżeli facet jest zainteresowany to gdy dostanie od dziewczyny zaproszenie to chyba na logikę tym bardziej sie zgodzi - a przy okazji dostanie jasny sygnał na zaproszenie do czegos wiecej niz luznej relacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaściankowe jest dla mnie myślenie faceta w stylu: "wydawała się fajną dziewczyną, ale wszystko zepsuła, gdy sama zaprosiła mnie na koncert - musi być z nią coś nie tak". Autorkę natomiast przestrzegam przed takim myśleniem: "Fajny facet, mam ochotę się z nim umówić, ale kobiecie przecież nie wypada proponować, bo zepsuję mu frajdę zdobywcy. Na wszelki wypadek ukryję swoje nowoczesne ciągoty, bo przecież lepiej się spotykać z zaściankiem niż być samą". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jutro się zmobilizuję i do niego napiszę na luzie ws. tej imprezy. Zobaczymy, co on na to. Na razie jest bardzo miły. Codziennie ogląda moje relacje na Facebooku i zawsze coś miłego naskrobie. To chyba nie odpowie mi w chamski sposób. Kiedyś mu tak z jajami skomentowałam parę zdjęć na Facebooku, które dodał, to normalnie to przyjął. To bardziej moje koleżanki twierdziły, że przegięłam
![]() Tylko trochę boję się wyjść na idiotkę, bo on ogólnie jest fajnym materiałem nawet na kolegę, bo jest miły, uczynny, doradzi, pomoże, wieczorem odprowadzi do domu. Dobrze się z nim bawiłam na imprezie. W jej trakcie mnie nawet przytulił, jak poparłam jego wizję w dyskusji w większym gronie. To chyba jak na razie zachowuje się normalnie, to nie uzna nic w złego w propozycji wspólnego pojechania na wystawę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Jak tak piszesz, to mam wrażenie że można to uznać za koleżeński wypad. Bo miły, bo coś tam pomógł, bo go poparłaś, bo ogląda relację... Zawsze wymówka, teraz chcesz go zaprosić i znowu wymówka. Może nie uznać tego za randkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że to impreza tematyczna dla zakochanych, ale nie sądzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie zapraszała i poczekała przynajmniej na ten moment. Daj mu się wykazać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
mowie ci napisz tak:
slyszalam ze jutro jest w xx wystawa motoryzacyjna wybierasz sie moze?bo zastanawiam sie czy nie pojsc,byles kiedys na takiej ,myslisz ze warto pojsc? wiesz jak inteligentny i chetny to powinien podlapac temat i zaproponowac zebyscie poszli razem moim zdaniem to nie bedzie wygladac jak zaproszenie a dajemu szanse pociagnac temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87027737]mowie ci napisz tak:
slyszalam ze jutro jest w xx wystawa motoryzacyjna wybierasz sie moze?bo zastanawiam sie czy nie pojsc,byles kiedys na takiej ,myslisz ze warto pojsc? wiesz jak inteligentny i chetny to powinien podlapac temat i zaproponowac zebyscie poszli razem moim zdaniem to nie bedzie wygladac jak zaproszenie a dajemu szanse pociagnac temat[/QUOTE] No chyba tak zrobię. Ale mimo to odczuwam wewnętrzny opór, bo nie wiem, czy on jest wolny albo nie ma innej orientacji seksualnej. W każdym razie trudno mi uwierzyć, aby tak fajny facet był wolny, stąd moje obawy. W ogóle nie chciałabym, aby jego facet czy kobieta robili mi potem krzywe akcje, że do niego napisałam. Jakoś zwyczajnie się tego boję. Na ogół piszę do ludzi, ot tak. W ogóle się nie zastanawiam, czy wypada. Na co dzień pracuję w branży, która wymaga ode mnie bezpośredniości, a w przypadku tego faceta totalnie mnie przytkało. Ja się nawet wstydzę do niego napisać: co tam? Nigdy tak nie miałam. Jak się odzywa albo coś proponuje, to mu odpisuję albo zgadzam się na spotkanie. Ale sama nie umiem do niego napisać. Chyba że mnie sytuacja życiowa przypili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jezu, po cholerę się zastanawiasz czy jest wolny i jakiej jest orientacji... Zaproś go w końcu, wyślij tego SMSa i miej z głowy. Jak tak będziesz podchodzić to on nawet nie zajarzy, że na niego lecisz, serio. To zaczyna wyglądać jak wypad dwóch kumpli na zlot ![]() Albo przyznaj że jednak Ci się nie podoba, bo jakbyś była nim zainteresowana to byś leciała do niego, a nie zastanawiała się czy jest gejem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.