|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cera mieszana
Hejka,
Mam pytanie odnośnie pielęgnacji cery mieszanej, a zwłaszcza jak radzić sobie z swieceniem. Moja cera jest mieszana, dosłownie po paru godzinach od umycia buzi cała się świece, a zwłaszcza na czole, policzki raczej nie. Stosuje różne kremy matujące (np. Bielenda professional krem matująca-normalizujący), ale to i tak nie pomaga. Na noc po umyciu twarzy, toniku nakłada krem Dermika Sebio Wygładzający, który niby ma regulować wydzieliny sebum, ale nie zauważyłam poprawy. Na dzień raczej nie używam fluidu czy pudru, bo zaraz mnie zapychają. Co radzicie? 🙂 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera mieszana
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mam sypki puder bambusowy i zauważyłam, że po dłuższym stosowaniu mam małe ropne krostki w strefie T, bibułki matująca też używam na jakieś 3 godziny dają efektm. A co powinnam robić, żeby to święcenie się zmniejszało, może jakieś kremy, serum czy olejki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest przecież niezły wynik, zwłaszcza że użycie bibułki jest równie skomplikowane co wysmarkanie nosa i można to zrobić wszędzie (w przeciwieństwie do pudrowania). Jeśli to nie ma podłoża hormonalnego, które dałoby się wyregulować ani nie wynika z błędów pielęgnacyjnych, to wiele nie zrobisz. Możesz spróbować kwasów. Z pielęgnacji to jedyne co u mnie cokolwiek robiło to Apple Flower Sebum Treatment Whamisa. Ale moja cera jest generalnie trudnym przypadkiem i pielęgnacja na nią nie działa (w kwestii matowienia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.