|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Decoupage spękania
Przeszukałam forum i nie znalazłam nic pomocnego, więc pytam Was drogie Wizażanki! Otóż jak stosując Crackle Sottile Stamperii uzyskać DUŻE spękania? Wiem, że zalezy to od grubości nałożonego Step 2, ale nie wiem czy im więcej go tym większe spękania, czy odwrotnie (im mniej tym większe)? Będę wdzięczna za pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Decoupage spękania
No Dziewczyny, pomóżcie! Chcę Babci pudełeczko zrobić i chciałabym żeby spękania były duże!!! No kurczę, poradźcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
krak Stamperii Sottile i lakier
Do dziewczyn które już pracowały z tym krakiem...
Wiem że nie położony na Sottile lakier akrylowy waży się. A nie chcę przy małym dziecku używać w domu lakieru poliuretanowego. Czy lakier w sprayu http://decu.pl/sklep/product_info.ph...products_id=32 również waży się na tym kraku? Czy można spryskać jedną warstwę, a następnie pracować już lakierem wodnym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krak Stamperii Sottile i lakier
Eh z tym Sottile to różnie bywa. Ja na 2 przedmiotach potraktowałam go lakierem akrylowym i nic mi się nie zważyło, ale wiem z innego forum, że wielu osobom wręcz odwrotnie-zmasakrowało to pracę. Nie mam bladego pojęcia od czego to zależy. Napewno możesz spryskać tym w sprayu, a zanim się zdecydujesz co dalej, to może przeczytaj ten wątek: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...570&a=35988570
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.