![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Agent nieruchomości / Praca w biurze nieruchomości
Praca w Biurze Nieruchomości co sądzicie o takiej pracy ?
![]() Za 2 dni mam rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem jakich pytań mogę się spodziewać, tym bardziej że nie mam żadnych doświadczeń z tego typu pracą, nie wiem również na jakie wynagrodzenie mogę liczyć dodam że jestem studentka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca w Biurze Nieruchomości !!
niestety nie pomoge Ci ale rowniez kiedys zastanawialam sienad taka praca i bardzo chetnie dowiedzialabym sie czegos na ten temat.
no coż zostaje mi tylko zeczyć Tobie powodzenia, miłej pracy i wysokich wyplat ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie dostałam prace w takim biurze.
prosze o jakieś porady ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
odświeżam
![]() Dziewczyny napiszcie jak Wam się podoba? jak wygląda Wasza praca i czy ktoś z maturą, ale po szkole policealnej ma szansę pracować w biurze nieruchomości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Właśnie jestem na etapie poszukiwania pracy i też natknęłam się na tego typu oferty pracy i również prosiłabym o jakieś informacje dotyczące takiej pracy. Z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
moja znajoma kiedyś pracowała i mówiła ze straszne grosze za podstawę. Wprawdzie miała jakiś % od sprzedaży ale właściwie to nic nie sprzedała i się zwolniła po kilku miesiącach. To na pewno zależy od biura. W dobrym zarobki są duże a w takich podrzędnych bardzo kiepskie. Na dodatek zależy od umiejętności sprzedażowych
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A czym może zajmować się studentka w takim biurze ? Odbieraniem telefonów, bieżącą pracą biurową, ewentualnie asystą/sekretarzowaniem pośrednikowi nieruchomości. Ewentualnie studentce prawa lub ekonomii można dać nieco bardziej skomplikowane zadania. Jak wyglądają zarobki w biurze nieruchomości ? Ogromnie dużo zależy od doświadczenia i wykształcenia - jak wszędzie. Osoba po studiach + studiach podyplomowych, z ministerialną licencją, z biegłym angielskim i np. 5 - letnim doświadczeniem może liczyć na wysoką podstawę i umowę o pracę plus 50 - 70 % prowizji, plus oczywiście dodatki (komputer, telefon, aparat fotograficzny, często samochód) . Studentka bez kursu nie będzie mieć nawet podstawy, a prowizję na poziomie 20 - 30 %. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W biurze nieruchomości jest podstawa + prowizje od sprzedaży. Na początku jest cieżko. Nie wystarczy siedzieć i czekać aż przyjdzie do nas klient. Trzeba szukac/pozyskiwac klientow by mieć własną baze klientów. Wiadomo- można korzystać z bazy całego biura, ale wieksza jest prowizja dla nas gdy mamy klienta sprzedającego i kupującego. Nie wiem czy jasno napisalam
![]()
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dodatkowo szefostwo co jakiś czas organizuje WSZYSTKIM pracownikom szkolenia i wyjazdy. To nie jest tak, że się zamykasz w biurze i tyle Cię obchodzi. Tu także trzeba być kreatywnym. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Odświeżam!
A ja dziewczyny chciałam się dowiedzieć, co sądzicie o odbywaniu stażu w biurze nieruchomości? Tzn. chciałabym sobie takowy załatwić. Myślicie, że to dobry pomysł? Czy może lepiej od razu szukać konkretnych ofert pracy? Co do tego drugiego jednak obawiam się, że będzie słaby odzew.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
praca w biurze nieruchomości najczęściej opiera się na systemie prowizyjnym, tj jeśli przez 3 miesiące nic nie sprzedasz to możesz nic nie zarobić. Można się dogadać odnośnie jakiejś podstawy ale najczęściej pracodawcy jej nie proponują. Co do stażu, to to może być całkiem ok, bo pieniążki możesz mieć co miesiąc z UP a dodatkowo Twoje prowizje. Ale nie wiem jak na to patrzą pracodawcy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dostałam taką pracę, a warunki finansowe to zero podstawy =15% prowizji, ale zastanawiam się jak to wygląda z tą prowizją, bo przecież jak sprzedam mieszkanie za 100 000 złotych to nie dostane przecież 15 000. Ktoś się może orientuje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
yy jak to, to nie dopytalaś na rozmowie kwal. jak to wygląda z tą prowizją...? A skąd jesteś, bo w Warszawie 15 proc. to bardzo mało! to nie tak, że dostaniesz 15% z ceny mieszkania. Dostaniesz 15% z tego, co firma zarobi na tej transakcji - powiedzmy, że firma liczy sobie 2% prowizji od klienta, czyli ze 100 000 zarobi 2000. A Ty z tych 2 %, czyli 2000 dostajesz 15% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No i takich ludzi zatrudnia się w agencjach ... Którzy nawet nie wiedzą za jakie pieniądze pracują ... Koszmar.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
odżwieżam, mam od niedawna staż w biurze nieruchomości, praca bardzo mi się podoba i szef jak narazie też jest ze mnie zadwolony
![]() ![]() Dodam, że biuro znajduje się w mieście, które liczy 120 tysięcy mieszkańców. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że, dostałam tylko telefon z taką informacją i nie wiedziałam dokładnie o co chodzi. W momencie gdy przyszłam pierwszy raz dostałam umowę o pracę i o wszystko dopytałam. Nie martw się wiem za jakie pieniądze pracuje. Na rozmowie kwalifikacyjnej nie pytałam o to dokładnie bo nie chciałam wyjść na osobę, której zależy jedynie na zarobkach. W Katowicach pracuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A na czym ma zależeć pracownikowi jak nie na zarobkach głównie ? Przecież po pieniądze głównie przychodzisz do pracy, to nie jest wolontariat ani działalność hobbistyczna. Jak i ile będziesz zarabiała to pierwsze pytanie, jakie powinnaś zadać swojemu przyszłemu pracodawcy, a nie pytać na forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na zarobkach zależy głównie ale widziałaś co napisałam? Nie chciałam wyjść na osobę której zależy JEDYNIE na zarobkach. Pomyślałam, że i tak jak przejdę tę rozmowę to będzie cud, więc tak dokładniej nad tym nie rozmyślałam. Byłam na tylu rozmowach, że nie przywiązywałam do tego większej wagi.
A pracownikowi może również zależeć na zdobywaniu doświadczenia, rozwijaniu się, możliwościami awansowania itp. ![]() Czemu miałabym nie zapytać na forum skoro tam jeszcze nie poszłam? Od tego jest forum, żeby zadawać pytania, potrzebowałam opinii na gorąco ![]() Edytowane przez marrellic Czas edycji: 2010-11-24 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie pomogę Ci, szef jak widać jest osobą niepoważną, więc zwolniłabym się i poszłabym pracować w lepsze miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja bym powiedziała bezpiecznie 20%, ale to chyba też zależy w jakim mieście mieszkasz, a że około 100 000 to myślę że te 20% będzie okej, jak nie 15%
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- A Ty myślisz, że praca czeka na ludzi podana na tacy jak się wychodzi z domu? Gdyby każdy miał się zwalniać z takich powodów to 50% ludzi zwalniałaby się po miesiącu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc podstawowym pytaniem kandydata na pracownika biura nieruchomości jest rodzaj i wysokość wynagrodzenia. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- We Wrocławiu jest około 350 biur nieruchomości, dam głowę, że w 349 szukają pracowników. Da radę więc znaleźć miejsce lepsze niż to, w których nie szanuje się pracownika i nie proponuje mu się żadnej pensji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może we Wrocławiu tak jest, w moim mieście tego nie zauważyłam, szukałam pracy 4 miesiące więc jeżeli serduszkowa również, to bierze co dają a nie wybrzydza bo ktoś każe jej samej zaproponować prowizję. Też nie pracuje za darmo bo ma stypendium stażowe, więc ja nie wiem co ty z tym wolontariatem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
marrellic, zgadzam się.. Szukałam pracy dokładnie 4 miesiące, jestem na stażu i zarabiam naprawdę niewiele, ale wolę to niż siedzieć w domu i dostawać do głowy.. Od czegoś trzeba zacząć, a z pracą jest naprawdę trudno i nie można wybrzydzać;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą prowizją tak jak mówie, myślę że na sam początek to będzie optymalna stawka. Jakby Cie przyjął normalnie do pracy możesz rozmawiać o podwyżce, negocjować itp ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Znajoma mówila mi ,że akurat trafiła na niezbyt ciekawe biuro. Mimo, że cale nie szło jej źle, po kilku miesiącach się zwolniła z powodu szefa... Podobno był jakiś... "dziwny". Wydzierał się na pracowników za byle co, wymagał od nich cudów... A wiadomo, że tego typu praca jest dość specyficzna. W jeden miesiąc możesz zarobć bardzo dużo, a w drugi prawie nic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
praca w biurze nieruchomości
czy są wśród Was agentki nieruchomości? Zastanawiam się nad podjęciem takiej pracy, choc znam ją niestety tylko "ze słyszenia" i ciekawa jestem jak naprawdę się tam pracuje?
Byłam kiedyś na rozmowie w 1 agencji i wszystko fajnie, tylko Pan powiedział ze w biurze trzeba byc od 9 do 17, a później są spotkania z klientami...l. szczerze mówiąc uważam to za wyzysk bo to oczywiście umowa o dzieło, zero podstawy. Czy sa agencje które nie "każą" wyrabiać za darmo 8 godzin w biurze, tylko oferują elastyczny czas pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Dot.: praca w biurze nieruchomości
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.