![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Paląca teściowa a niemowlę - nie znoszę teściowej jak żyć?!
Chwilę przed porodem przeprowadziliśmy się z mężem na piętro do teściów. W czasie ciąży mąż zrobił tam remont, wzięliśmy na to kredyt itp...
Teściowa pali u siebie na dole w domu papierosy. Powiedziałam mężowi, że nie będę tam absolutnie siedzieć z dzieckiem i on z tym się zgadza. Odkąd mała się urodziła byłam tam z nią dwa razy na obiedzie, wietrzyli wcześniej. Dwa razy próbowałam zagadać coś do teściowej jak wychodziłam z małą na spacer, weszłam o odrzucił mnie smród fajek... Ostatnio wychodząc zawołała mnie żebym weszła bo nie paliła uwaga pół godziny! Powiedziałam, że to nic nie daje że nie pali pół godziny sorry.... Teraz czekam tylko na jej pretensje, że z wnuczka mą ograniczony kontakt.... Dodatkowo często ten smród czuć u nas i boję się że moje dziecko też to wdycha.... Czy przesadzam????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paląca teściowa a niemowlę - nie znoszę teściowej jak żyć?!
Oczywiście że dziecko to wdycha i oczywiście, że nie przesadzasz.
Gdziekolwiek poczytaj sobie o tym, że dym tytoniowy robi z Twojego dziecka słabeusza i kalekę, ryzyka chorób, a nawet śmierci łóżeczkowej baaardzo wzrastają z powodu palacza w pobliżu. https://mataja.pl/2015/08/dlaczego-n...umenty-na-nie/ Ja bym nawet psu nie pozwoliła siedzieć w zadymionym miejscu, a co mówić małemu dziecku, za które jesteś odpowiedzialna i które lada chwila może się zacząć męczyć z paskudnymi chorobami i obciążeniami, bo babcia lubi kopcić? Szukajcie innego miejsca do życia i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Też nie chciałabym żeby ktoś palił w miejscu, w którym przebywa moje dziecko, ale z drugiej strony to teściowie są u siebie. Porozmawiaj z nią na spokojnie, może uda Wam się dogadać. Nie popieram mieszkania z teściami i uważam, że to zawsze rodzi mniejsze lub większe konflikty. Macie możliwość zrobienia osobnej kuchni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Mamy całe piętro, swoją kuchnie itp.... Ale jak nie zamkną drzwi u siebie a korytarzu to leci do nas na górę ten smród i ja to czuję... Mąż nie zawsze ale każe mu wtedy otworzyć drzwi nasze wejściowe i sobie powachać....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest teściów dom, więc sobie mogą robić co chcą. Oczywiście możesz z nimi porozmawiac, ale jeśli oni nie widzą problemu, to pozostaje Ci to zaakceptować lub się wyprowadzić. Magicznej rady tutaj nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Czyli tak naprawdę nie powinna jej nawet brać na ręce.... Bo cały czas to jest na niej ten syf...
Na szczęście nie bierze jej bo się boi póki co takiej malutkiej ale zapowiada, że jak urośnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Mama Twojego męża ma prawo palić w swoim domu. Nie odpowiada ci mieszkanie w tym samym domu, to pogadaj z mężem o wyprowadce. W życiu bym nie pozwoliła w moim domu, żeby mi ktoś mówił, co mi wolno, a co nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Czy zaciągajac kredyt na remont pieterka wiedzialas , ze teściowa pali ? Nie możesz miec do niej pretensji , bo to jej dom od dawna.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Realistka
|
Nic nie poradzisz, bo teściowa w swoim domu może robić ci chce.
Wprowadzając się tam raczej wiedziałaś że pali? Zdecydowanie lepiej było te pieniądze inaczej zainwestować niż w piętro u rodziców. Mieszkanie z tesciami na dłuższą metę chyba mało komu wyszło na dobre ![]() Jedyne co możesz zrobić to porozmawiać z nią i poprosić ją czy nie mogłaby palić np. Na zewnątrz. Jako osoba palaca nie wyobrażam sobie płacić w domu, no ale jak ona pali co pół godziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Owszem dziecku to szkodzi i to Wasza wina. Wasza, nie teściowej, bo ona jest u siebie i jej wolno. To Wy się wrąbaliście z dzieckiem do cudzego domu.
Naprawdę ludzie, co z Wami? Jak Was nie stać na mieszkanie na swoim, tylko musicie komuś siedzieć na głowie, to może jednak wstrzymajcie się z produkcją dzieci. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2019-10-24 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Nie znosisz teściowej, ale mimo tego wprowadziłaś się do jej domu i jeszcze go za własne pieniądze remontowałaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Wg mnie przesadzasz. Gdybyś mieszkała w bloku mogłabyś mieć sytuację że ktoś pali w kuchni lub łazience a do ciebie leci wentylacją. Albo na balkonie.
A wg str: https://airly.eu/pl/papierosy-vs-smo...ziej-szkodliwy Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
megamag serio?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Megmag napisała dosadnie, ale ma całkowitą rację. Teraz dziecko ponosi konsekwencje waszych głupich wyborów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
No rzeczywiście zdziwko. A co? Serio nie wiedzieliście co robicie planując dziecko, wyprowadzkę do palącej teściowej i jeszcze władowanie kasy w nie swoją własność? To jest seria głupich wyborów, których konsekwencje można było łatwo przewidzieć i im zapobiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
A ja jeszcze pragnę zauważyć że jak się sprasza (lub jak kto woli pozwala na to) młodych do domu, oddaje im pięterko i młodzi pakują w to kasę lub czasem kredyt to zwykła ludzka przyzwoitość mogłaby podszepnąć że u siebie to są tesciowie ale głównie na własnej połowie. To jest fenomen na wizażu, durni rodzice których syn z synową wzięli siłą podstępem i wbrew woli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem jak można rozważać w ogóle zrobienie sobie dziecka nie mając własnego kąta, ludzie mnie zadziwiają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- A tak w ogóle, autorko - wprowadziliście się do nich, oszczędzając kupę hajsu na wynajmie/kupnie działki i budowie domu/kupnie mieszkania. Teściowa całe życie pali w domu i to, że urodziło się dziecko niczego nie zmienia, niestety. A już wymaganie od niej, żeby nie paliła u siebie na dole, we własnym domu - cóż, głupota i tyle. Rozumiem, że martwisz się o zdrowie córki, ale chyba wiedziałaś, że teściowa kopci, więc nie wiem dlaczego się spodziewałaś, że nagle przestanie? Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Realistka
|
Cytat:
Nie rozumiem czemu ludzie tak negatywnie reagują na stwierdzenie, że nie mając warunków nie powinno sie mieć dzieci. Nie cierpisz teściowej? Nie chcesz się do niej zbliżać z dzieckiem bo pali? Nie chcesz dymu papierosów ego tam gdzie mieszkasz? Wprowadź się do teściowej! Logika level hard. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#29 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja szanuje prawa niepalących. Serio. Nie palę w miejscach publicznych, na ulicy itp. Ale palę u siebie w domu i mam do tego prawo. Jesli komuś nie odpowiada- niech mnie nie odwiedza. Wolnoć Tomku w swoim domku. Tez nie widze innego rozwiązania, jak najszybsza wyprowadzka na swoje.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
ale palenie w domu to jest jedno a nie pozwalanie komuś dotknąć dziecka czy ostracyzm to jest drugie. Teściowa pali u siebie na dole, autorka ma problem jeśli coś zawieje z korytarza. To jest trochę nadwrażliwość. Poza tym w pracy chyba macie kolegów którzy wychodzą na dymek do palarni czy przed budynek a potem wracają na swoje stanowisko. Raczej nie macie takie władzy żeby takiej osoby nie wpuścić do pokoju a palaczowi śmierdzi ubranie, włosy.
No i ostatnia kwestia ale teściowa chyba nie pali od ciązy autorki, a autorka ma pretensje że zamieszkała z palącą osobą i usiłuje ją zmusić do rzucenia fajek szantażując kontaktami z dzieckiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.