![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chce przerzucić się na sukienki zimą. Jak to zrobic? Prosze o porady.
Lubie sukienki i chcialabym je nosic zima, ale.. czesto choruje i.. sukienki typowo letnie nadajace sie na wiosne lato odpadaja ( czy sie myle?).
Jak przezucic sie na sukienki zima, gdzie je kupowac? Dzisiaj probowalam cos kupic w galerii w sieciowkach ale nic nie znalazlam z sukienek cieplych ![]() Pytanie do dziewczyn ktore nosza sukienki zima: prosze doradzicie mi gdzie moge znalezc sukienki ktore nadadza sie na zime. A moze nosicie te wiosenne zima - moze tak sie da tylko trzeba wiedziec jak to nosic ![]() ![]() Prosze o porady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chce przerzucić się na sukienki zimą. Jak to zrobic? Prosze o porady.
do legginsów i na to gruby sweter, ewentualnie takie swetrowate sukienki
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja stawiam na gatte.
Sukienki są bardzo wygodne. Mam np. Nord ress i wall dress, obie sukienki pozornie są cienkie, ale od spodu mają taką jakby warstwę ociepliny, do tego zakładam barrrdzo grube rajstopy, grubsze niż typowe legginsy. Jest mi w nich bardzo ciepło, nawet czasem az za ciepło. Tą pierwszą kupiłam w zeszłym roku, i w sumie nawet nie zdązyłam jej założyć, bo nie podobało mi sie jak pokazywała wszystkie krągłości, ale schudłam 10 kg i teraz pomimo że noszę M/L leży fajnie i raczej ją sobie zostawie. . W tym roku tez chcę dokupić jakąs sukienkę, i tez właśnie myslę nad Gattą. Chyba że spotkam coś innego fajnego na co dzień. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-09-28 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
To w czym chodzę jesienią i wiosną często służy mi również w zimie. Tylko rajstopy mam grubsze (zwyczajne, 80-100 den) i w zupełności mi to wystarcza. Dla zmarzluchów są takie jakby rajstopy podszyte polarem, zapewne ciepłe i raczej łatwo oczko nie poleci
![]() Ciepłe kiecki powinnaś znaleźć z Preety Girl i Quiosque. Gomra, możesz mi powiedzieć w jakich cenach są te sukienki z Gatty? Wyglądają ciekawie ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Polecam grubsze rajstopy, ocieplane z polarem do tego płaszczyk ale taki do ud i kozaki przed kolana, albo przynajmniej za kostkę. Ja tak przechodziłam już ze dwie zimy
![]() A jak jedne rajstopy nie dają rady to 2 pary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzeniona
|
Ja zimą noszę całkiem zwyczajne sukienki, te same co latem lub wiosną. Sekretem są grube rajstopy, plus sweterek/marynarka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dwie pary rajtuz - pod spodem bawełniane z dodatkiem angory a na wierzch zwykłe z lycry 60 den. I Emu Stinger, polecam wciąż i każdemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym pewnie podobnie bedzie, o ile będą bo to model z tamtego roku. Tą Nord dress widziałam też w hurtowni Anstel. pl, niedługo po tym jak kupiłam, była po 60 ![]() i teraz tez są ciekawe tanio np: http://www.anstel.pl/damskie/sukienk..._2063148__0__0 http://www.anstel.pl/damskie/bandage..._2062639__0__0 co do rajstop, to dokładnie mam takie jak piszesz, podbite polarem ![]() są baaardzo ciepłe. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- i teraz widzę że moja nord dress też jest w tej hurtowni po 60. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-09-28 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiedziałam ze gatta robi sukienki. Myslalam ze to sklep z bielizna. A mozesz zdradzic gdzie kupujesz tak cieple rajstopy i ile to den? Gdzie mozna kupic te sukienki o których mówisz Nord Dress i te druga? To jakas sieciówka? ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrzeć na allegro, albo właśnie przez tą hurtownie Anstel. Kiedyś kupowałam tam bielizne, mogą zamawiac tam osoby prywatne. Te sukienki które podałam sa z Gatty. Sukienki z gatty sa fajne, bo sa bezszwowe, i baaardzo elastyczne. No i dobrej jakości. A rajstopy kupuje jak spotkam, jak mi gdzieś w jakimś sklepie wejdą w rękę i widze że sa grube to kupuje. Patrzę żeby miały "meszek" od spodu. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- http://www.anstel.pl/damskie/nord-dr..._2055188__0__0 tutaj jest ta nord dress, sądzę że taniej jej sie nie kupi. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-09-28 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
jak jest zimno to noszę sukienki z dzianiny, letnie odpadają, zamarzlabym :P
te które mam na jesien/zime są chyba c&a, top secret i bonprixa. nie są bardzo grube, ale są zbyt ciepłe żeby dało się je nosić latem. czasami mam halke albo koszulke pod spodem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja typowo na zimę mam trzy sukienki: taką grubą, jak bardzo gruby sweter (z jakiegoś Croppa czy House) i dwie ciensze, dzianinowe (Cubus i Bershka). Do tego grube rajstopy (moje ulubione z H&M) lub legginsy ocieplenie od środka polarkiem (moje są z Pepco), ewentualnie jeszcze długi sweterek na te dzianinowe i jest o wiele cieplej niż w spodniach
![]() Wiosennych sukienek raczej nie noszę jesienią i zimą, bo są za cienkie i mają zbyt wiosenną kolorystykę. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2013-09-28 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja nosze grube sukienki dzianinowe lub z domieszka welny . Do tego rajstopy 100 den i kozaki (w pracy mozna przebrac na krotkie buty) , pod kozaki czesto zakladam getry -fajnie to wyglada jak wystaja i jest duzo cieplej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja szukam na zimę takich rozkloszowanych sukienek tzn. od talii w dół lekko rozkloszowane ( dzisiaj zwiedziłam dwa centra handlowe i niestety nic nie znalazłam ), nie żadne ołówkowe itp bo źle w takich wyglądam.
Może gdzieś rzuciły się Wam w oczy. Koniecznie z długim rękawem i długość min. 85cm |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
znam ![]() ale jakoś mam problem z sukienkami przez internet, obawiam się, że będą źle leżeć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo lubię nosić sukienki i latem i zimą jednak ja mam sukienki letnie z takich materiałów i w takie wzory, że nie odważyłabym się założyć ich zimą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak jak dziewczyny pisały coś właśnie grubszego z dzianiny i do tego rajstopy (przynajmniej z 60 DEN, a najlepiej 100 DEN) i nie powinnaś marznąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj sukienek na Allegro, bazarkach. Chyba, że wolisz ubierać się w sieciówkach, ale tam ceny sukienek na jesień/zimę mogą być znacznie wyższe.
Sama mam kilka dzianinowych, grubszych sukienek lub tunik. Noszę je w zimie do ocieplanych oficerek, legginsów/grubych rajstop 60den lub więcej. Teraz na topie są sukienki dresowe ![]() http://allegro.pl/sukienka-tunika-je...550800823.html http://allegro.pl/szykowna-sukienka-...581347890.html
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja sama noszę sukienki cały rok, choć z niektórych rezygnuję zimą ze względu na kolory. Do sukienek wkładam grube rajstopy i ciepłe buty (czasem na rajstopy mało seksownie nakładam skarpetki żeby było cieplej w stypy), długi ciepły sweter, szal i jest dość przyjemnie
![]() Wydaje mi się, że jak ochroni się miejsca, przez której najszybciej ucieka ciepło zimą tj. stopy, głowę, dłonie to nie zmarzniemy. Zawsze można pod sukienkę włożyć narciarską bieliznę termiczną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takich skarpet zatrzęsienie w sklepach teraz jest. Sama tak często robię gdy jest za zimno. Dodatkowo często na rajstopy zakładam damskie, grubsze bokserki. Takie elastyczne, żadne powiewające namioty. To może wygląda mało seksownie ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Do letnich sukienek grube rajstopy
![]() Ładne grubsze sukienki wczoraj w Promodzie widziałam. Wprawdzie są bez rękawów, ale ja takie noszę na golf, pod golf haleczka, grube rajty i jest OK. Jakby było bardzo zimno to dłuższy kardigan i można z domu wyjść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Gdzie kupujesz halki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja kupiłam dziś trzy jesienno-zimowe sukienki w f&f.
Do tego grube rajstopy, długie kozaki, płaszcz i jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Takich cienki wiosennych kiecek nie noszę (bo takie kojarzą mi się z meag cienkim materiałem)...ale takie wykonane z jersayu czy tkaniny ale dresowej można spokojnie nosic... są też takie specjalne zimowe rajstopy które od wewnątrz mają polarek a na zewnątrz są gładkie śliskie jak każde 100 den itd. (nie pogrubiają)... no i ja pod każdą sukienkę mam też podkoszulkę .. ponad to to zalezy co masz na wierzch - jesli kusą kurteczkę to nei raczę chodzić z gołym tyłkiem w -20C jeśli jesteś chorowita, musi być jaki dłuższy płaszcz czy cos... no i osobiście uważam że wtedy długie kozaki. I można i w kieckach i spódnicach chodzić ... oczywiście sweterki obowiązkowo
![]() A na takie zimowe kiecki to chyba jeszcze nie sezon, ledwo jesien się zaczeła ![]() Edytowane przez _Kari_ Czas edycji: 2013-09-29 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Jedną mam jakąś polską ze sklepu niesieciowego, drugą z Triumpa, a trzecią najfajniejszą z Intimissimi i tą najczęściej noszę. W HM jest spory wybór halek, ale nie posiadam.
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
i jest mi cieplej niż w spodniach ![]() Co do rodzaju sukienek to mam jedną letnią z koronki i ona się nadaje. Inne to zwykłe sukienki, jak to nazywasz "wiosenne" i 30 stopniowy mróz mi nie straszny. Najwyżej można założyć dwie pary rajstop, ale podstawa to dobre buty - ciepłe i nieprzemakające ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim grube rajstopy, ciepły płaszczyk lub kurteczka
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.