![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Skomplikowana relacja
Cze¶æ,
chcia³abym Was prosiæ o poradê. Staram siê nie ³±czyæ ¿ycia prywatnego z zawodowym i do tej pory sz³o mi ca³kiem nie¼le. Jednak ostatnio nawi±za³am blisk± relacjê z 36-letnim mê¿czyzn±. Jest ode mnie starszy o 11 lat, ale zupe³nie nam ta ró¿nica nie przeszkadza. Bardzo dobrze siê dogadujemy, mamy te same zainteresowania, rozmawiamy przez telefon po kilka godzin, spotykamy siê, a "to co¶", co jest miêdzy nami jest zauwa¿alne przez osoby z naszego krêgu. Chyba widaæ, ¿e mamy siê ku sobie. Problem jest w tym, ¿e on jest po rozwodzie i wychowuje trójkê dzieci i czwarte urodzi siê dopiero w lutym... Nie ukrywa³ tego, opowiedzia³ mi o tym od pocz±tku. Rozsta³ siê z ¿on± niedawno, rozwód by³ ich wspóln± decyzj±, ale nie zmienia to faktu, ¿e jego by³a ¿ona jest w ci±¿y... Rozmawiali¶my na ten temat i szczerze bardzo imponuje mi podej¶ciem, wiem, ¿e relacja z facetem z dzieæmi nie jest ³atwa, jednak z nikim wcze¶niej nie dogadywa³am siê tak dobrze. Nie uwa¿am wcale, ¿e rozwodnik z dzieæmi nie mo¿e sobie u³o¿yæ ¿ycia na nowo tylko problem jest w tym, ¿e obydwoje jeste¶my na bardzo wysokich stanowiskach i nasze firmy wspó³pracuj± ze sob±. Bojê siê o¶mieszenia w pracy, ¿e ja, m³oda osoba, która niedawno sama podjê³a decyzjê o odwo³aniu ¶lubu - i jakby nie patrzeæ by³am po cichu na jêzykach ca³ego zespo³u spotykam siê z facetem po przej¶ciach,w dodatku z czwórk± dzieci. W g³owie s³yszê g³osy "po co siê pchasz w tak± relacje, chcesz spieprzyæ sobie ¿ycie". Chcia³abym bardzo opowiedzieæ o nim rodzicom, ale zdaje sobie sprawê, ¿e bêd± zniesmaczeni tym, ¿e w ogóle nawi±za³am kontakt z tym mê¿czyzn± i pcham siê w bagno i o¶mieszam siê t± relacj±. Czy komukolwiek zdarzy³o siê co¶ podobnego? Jak poradziæ / uporaæ siê z t± sytuacj±? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Dot.: Skomplikowana relacja
Cytat:
Je¶li spróbujesz, odej¶æ mo¿esz zawsze, gdy uznasz to za stosowne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 532
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Ja bym sie zastanowila i wybadala czy dobrze lokuje uczucie
![]() |
![]() |
#4 | |||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Opowiada mi du¿o o sobie i wiem, ¿e jego intencje s± szczere. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87349620]Nie rozumiem co to ma do rzeczy. Gdyby to dziecko by³o ju¿ na ¶wiecie, to sytuacja by by³a jako¶ diametralnie inna? Znowu nie rozumiem. W jaki sposób fakt, ¿e wcze¶niej zerwa³a¶ z jednym facetem, mia³by ciê w tej sytuacji naraziæ na jaki¶ wiêkszy ostracyzm ni¿ gdyby¶ tego wcze¶niej nie zrobi³a? W jaki sposób siê o¶mieszasz?[/QUOTE] Hmm.. O ile nie przera¿a mnie ta trójka, to nie wiem, w jaki sposób mam siê zachowaæ, jak urodzi siê kolejne. Mam pogratulowaæ? Do zerwania ¶lubu moi rodzice podeszli w ten sposób, ¿e ich o¶mieszy³am. ¯e jestem egoistk±, ¿e zerwa³am z narzeczonym. Dopiero, jak wyja¶ni³am im powody rozstania ich stosunek siê zmieni³, ale to, co us³ysza³am to moje. Boje siê gadania ludzi, ¿e nie staæ mnie na nikogo lepszego. Boje siê plotek w pracy, zw³aszcza, ¿e u mnie wszystko go znaj± bardzo dobrze... Chcia³abym pozbyæ siê tych dziwnych uczuæ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usuniête
|
To jeszcze nie znaczy, ¿e zamieszkaj±
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 494
|
Ludzie maja racje, pchasz siê w bagno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87349664]To jeszcze nie znaczy, ¿e zamieszkaj±
Nie wiem dlaczego w ogóle mia³aby¶ siê jako¶ specjalnie zachowywaæ z tej okazji. Ja na wiadomo¶æ o narodzinach czyjego¶ dziecka (których siê przecie¿ spodziewa³am od kilku miesiêcy) zwykle mówiê "aha". To jest jak dla mnie objaw zupe³nie innego problemu niezwi±zanego wcale z sytuacj± z tym facetem, a mianowicie niskiej samooceny. Takich uczuæ mo¿na siê pozbyæ u psychologa.[/QUOTE] A Ty w jaki sposób odebra³aby¶ tak± informacjê? Od kole¿anki / siostry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
W czerwcu sie pukali a juz po rozwodzie? To kiedy zalozyli sprawe i ile trwal rozwod?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 441
|
W czerwcu sypial z ¿on±, zmajstrowal czwarte dziecko jak gdyby nigdy nic, listopad siê jeszcze nie skoñczy³ i ju¿ kolejna mi³o¶æ. Ma facet tempo. Nie spojrzalabym nawet w jego kierunku.
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87349664] Ja na wiadomo¶æ o narodzinach czyjego¶ dziecka (których siê przecie¿ spodziewa³am od kilku miesiêcy) zwykle mówiê "aha". [/QUOTE] Aha. ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
I jeszcze zd±¿y³ siê rozwie¶æ w miêdzyczasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 532
|
Cytat:
Moze i szczere,ale na razie nie zamiesszkaly dzieci z nim , wiec moze to byc tylko takie gadanie, a otem biedny bo dzieci z matka, nie wiadomo co mu siedzi w glowie. Poza tym serio nie ma mlodszych facetow fajnych bez takiego baga¿u? ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Ja bym sie nie brala za faceta z takim bagazem, poza tym gdzie jego odpowiedzialnosc , splodzil tyle dzieci a teraz juz inna kobieta....jakos mi to nie wyglada dobrze;/ zepsulo sie z dnia na dzien?? po co plodzil dziecko podczas kryzysu?;/;/
piek³o i niebo to stan umys³u... Edytowane przez dekko27 Czas edycji: 2019-11-20 o 19:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 124
|
Cytat:
Autorko, czy zastanawia³a¶ siê nad ewentualnymi problemami wynikaj±cymi z takiego zwi±zku z dzieciatym rozwodnikiem? Czy Ty chcesz mieæ dzieci? Czy on chce mieæ ewentualne kolejne dzieci (ju¿ pi±te, szóste, siódme..?)? Znasz jego dzieci? Co zrobisz je¶li Ciê nie polubi±, albo nie wszystkie Ciê polubi±? Zniesiesz to jak na to bêd± patrzeæ inni (tak, wiem, nie wolno siê przejmowaæ, ale kobieta która wi±¿e siê z dzieciatym facetem jest zwykle przedstawiana w jak najgorszym ¶wietle i po prostu nie ka¿dy ma wystarczaj±co mocn± psychikê ¿eby znie¶æ)? Wiesz ¿e bêdziesz d³ugo musia³a znosiæ jego niedyspozycyjno¶æ? Wyobra¼ sobie ¿e jedziecie na wkacje i on musi nagle wracaæ bo np. jedno z dzieci jest chore. Albo nie bêdzie móg³ z Tob± spêdziæ weekendu bo bêdzie zajmowaæ siê dzieæmi. Dasz radê sama zajmowaæ siê jego dzieci albo przy tym pomagaæ (to raczej nieuniknione, skoro docelowo masz byæ ich macoch±)? No i fakt ¿e to najm³odsze ma siê dopiero urodziæ... Takie ma³o dziecko jest mega absorbuj±ce. Podaj mo¿e kilka szczegó³ów "administracyjnych". Jak wygl±da sprawa opieki nad dzieæmi, w jakim s± wieku, jak wygl±da sprawa alimentów. Znasz te dzieci, widzia³a¶ siê z nimi? Ka¿dy jest inny ale wg mnie jeste¶ o wiele za m³oda ¿eby pakowaæ siê w takie bagno. Przecie¿ to bêd± praktycznie same obowi±zki i wyrzeczenia. No i dziewczyny dobrze pisz±, ¿e to jest mega dziwne ¿e on w kryzysie a i tak czworo dzieci jest. Z czego wynika³ ten kryzys? Dlaczego nie dogadywa³ siê z ¿on±? Edytowane przez Senija Czas edycji: 2019-11-20 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 946
|
Cytat:
Powinna¶ braæ pod uwagê tylko czy odpowiada dzielenie siê czasem i pieniêdzy partnera z dzieæmi, zastanowiæ siê jak wyobra¿asz sobie siebie w roli macochy skoro dzieci maj± zostaæ przy nim oraz jak wp³ynie wasza relacja na wspóln± pracê. Osobi¶cie by mi taki uk³ad nie odpowiada³ za du¿o przeciw, za ma³o plusów, ale to kwestia bardzo indywidualna. Podejmij decyzjê w zgodzie ze sob±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twierdzi, ¿e kryzys trwa³ od 2 lat, a dziecko to wpadka. Wisienk± na torcie by³o to, jak ¿ona rzuci³a jemu obr±czk± (w trakcie ci±¿y) wtedy postanowili to zakoñczyæ. Ona jest innego obywatelstwa i mówi, ¿e zaczêli dostrzegaæ ró¿nice narodowo¶ciowe. Dzieci s± w wieku, 10 lat najstarsze, najm³odsze 4. Pozna³am je przy firmowej imprezie, s± bardzo z nim zwi±zane. Je¶li chodzi o opiekê, on chcia³by je mieæ przy sobie, nie chce otrzymywaæ od by³ej ¿ony alimentów. Nie wiem jak sprawa dalej siê rozwi±¿e. Bardzo mi siê podoba i naprawdê mamy ¶wietny kontakt. Nie chce go skre¶laæ tylko ze wzglêdu na to, ¿e nie wysz³o jemu w ¿yciu. ale bojê siê reakcji otoczenia, w szczególno¶ci reakcji rodziców. Z ich zdaniem bardzo siê liczê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
Bo¿e tak, ró¿nice kulturowe siê pojawi³y po co najmniej 11 latach, ale nie przeszkadza³y w dalszym uprawianiu seksu. Czy ty w ogóle czytasz co piszesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
Dla mnie rzeczywiscie pakujesz sie w bagno
Definitywnie nie wiesz o czym mowisz .4 dzieci to harowka ty widzialas je przelotem na jakiej¶ imprezie nie masz pojêcia ile to kosztuje czasu i kasy utrzymaæ 4 dzieci Do tego dzieci sa ma³e napewno zwi±zane z matk± my¶lisz ¿e z ³atwo¶ci± Ciê zaakceptuj± i bêdziecie ¿yli happy ever after? Jego ¿ona napewno mia³aby du¿o interesuj±cych opowie¶ci na jego temat,rzucanie obr±czka nie zdarza siê bez powodu ,nie znasz ca³ej historii tylko jego wybielone opowiesci Wycofaj sie z tego syfu póki mo¿esz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 638
|
Autorko jeste¶ pewna, ¿e on ma ten rozwód?
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87349620]Nie rozumiem co to ma do rzeczy. Gdyby to dziecko by³o ju¿ na ¶wiecie, to sytuacja by by³a jako¶ diametralnie inna? [/QUOTE] Mnie to np. bardzo dziwi, ¿e sypiali ze sob± do koñca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 439
|
¦mierdzi mi ca³y ten facet i ca³a jego historia.
Uciekaj Wys³ane z mojego SM-G960F przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 586
|
Mnie te¿ pan nie przekonuje. Nie mówi±c o tym, ¿e w Polsce raczej nie ma mo¿liwo¶ci by rozwie¶æ sita tak szybko kiedy s± dzieci. Dziwna historia, mia³abym siê na baczno¶ci.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 212
|
Raczej ma³o prawdopodobne, ¿e dzieci z nim zostan±, s±dy raczej matkom powierzaj± opiekê nad dzieckiem. Je¶li jednak on dostanie to zastanawialas siê nad tym ile czeka Ciê pracy przy czworce ma³ych dzieci? Gdyby to by³o jedno, max dwoje. Ja bym siê nie przejmowala gadaniem ludzi z pracy, a faktem, ¿e Twoje ¿ycie bêdzie krêciæ siê wokó³ tych dzieci, odrabiania lekcji, odbierania ze szko³y, zawo¿enia na zajêcia dodatkowe. Nie bedziesz mia³a czasu i si³y dla siebie i partnera
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 946
|
Nie no dla mnie facet, który robi sobie dziecko z ¿on±, z któr± mu siê od dwóch lat nie uk³ada jest mocno niepowa¿ny. Pomy¶la³ w ogóle o dobru tego dziecka, ¿e bêdzie dorastaæ w rozbitej rodzinie? Poza tym jak kto¶ nie umie siê zabezpieczaæ w XXI wieku i zalicza wpadki to musi byæ mocno ograniczony intelektualnie. Chyba prawie 40 letni ch³op wie sk±d bior± siê dzieci? Dla mnie to brzmi jak jaki¶ egoistyczny dzieciorób. Zna³am takiego jednego. Z jedn± ¿ona 4, z drug± 3 z ¿adn± mu siê nie uk³ada³o, ale oczywi¶cie on bez winy, bo wspania³y ojciec rodziny. Te¿ oczywi¶cie walczy³ jak lew, ¿eby dzieci zosta³y przy nim, a potem wcale specjalnie dzieæmi nie zajmowa³. On by³ od wydawania poleceñ, zarabiania i od rozporz±dzania pieniêdzmi. Opieka nad m³odszymi pociechami i domem w ca³o¶ci spada³a na now± partnerkê i starsze dzieci.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2019-11-20 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
Cytat:
Ja siê rozwiodlam w 3 miesi±ce od z³o¿enia wniosku maj±c 2 dzieci po 1 rozprawie ale... S±d nie da rozwodu je¶li nie nast±pi³ ca³kowity rozpad zwi±zku A seks i ci±¿a wskazuje na to ¿e to nie by³ zakoñczony zwi±zek dlatego ta sprawa mi ¶mierdzi na kilometr S±d nie da tak ³atwo rozwodu parze która wci±¿ sypia ze sob± chyba ¿e z jego winy i ¿ona siê zgodzi³a (musieli równie¿ dogadaæ siê co do opieki nad dzieæmi w innym wypadku to znowu by siê ciagnelo)Wiêc skoro dogada³ siê ¿eby dzieci zosta³y z ¿on± to znowu krêci ¿e niby chce ¿eby by³y z nim Rzucanie obr±czka to nie powód do rozwodu kiedy masz 3 malych dzieci i 4 w drodze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 323
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87350088]Dla mnie rzeczywiscie pakujesz sie w bagno
Definitywnie nie wiesz o czym mowisz .4 dzieci to harowka ty widzialas je przelotem na jakiej¶ imprezie nie masz pojêcia ile to kosztuje czasu i kasy utrzymaæ 4 dzieci Do tego dzieci sa ma³e napewno zwi±zane z matk± my¶lisz ¿e z ³atwo¶ci± Ciê zaakceptuj± i bêdziecie ¿yli happy ever after? Jego ¿ona napewno mia³aby du¿o interesuj±cych opowie¶ci na jego temat,rzucanie obr±czka nie zdarza siê bez powodu ,nie znasz ca³ej historii tylko jego wybielone opowiesci Wycofaj sie z tego syfu póki mo¿esz[/QUOTE] Amen. Autorko, z rozpêdu baranek o ¶cianê, to mo¿e rozum wróci. Nie w±tpiê, ¿e pan potrafi byæ uroczy, ale to z opisu mocno szemrany typ.
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-20 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Z opisu wyglada, ze przypuszczalnie misio nadal jest zonaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
Poza tym co, s±d nie orzek³ przy którym z rodziców maja mieszkaæ dzieci, ¿e dopiero bêdzie ustalane, czy z nim bêd± mieszkaæ czy z ex? S±d ZAWSZE o tym orzeka w wyroku rozwodowym. Tys widziala jego rozwód, jak niebo w Tibii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 633
|
I ja powiem to samo co glosy w Twojej glowie: Na cholere Ci to? Odpusc, zapomnij, znajdz sobie faceta bez zobowiazan.
(Ja osobiscie bym sie bardzo wahala czy zwiazac sie z facetem z jednym dzieckiem, z czworka bym uciekala gdzie pieprz rosnie.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 825
|
dle mnie to rowniez dziwne, ze dziecko pojawilo sie w czasie, kiedy niby wielce im sie nie ukladalo. z mojego doswiadczenia pod koniec rozpadajacego sie zwiazku seksu po prostu juz nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.