![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zdjęcia, lustra a rzeczywistość....
Witam was serdecznie! Założyłam konto, ponieważ wpisując w google, ten temat, nie widzialam wielu wątków, więc postanowiłam takowy tu założyć, gdyż wizaz zawsze było dla mnie przyjemnym portalem, a mam taki problem. Gdy widzę siebie w lustrze, jestem ładna, gdy widzę się na zdjęciach jestem koszmarna...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zdjęcia, lustra a rzeczywistość....
Wiele zależy od oświetlenia pomieszczenia, w którym się chociażby przeglądasz w lustrze. Kolejna sprawa to to, że nie każdy jest fotogeniczny, a to już sprawa genów(z tego co mi wiadomo). A i jeszcze jeśli robisz sobie zdjęcia z rąsi to nie dziw się, że wyglądasz źle, bo to strasznie zniekształca obraz. Oczywiście Cię o to nie podejrzewam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
słyszałam kiedyś, że w lustrze wydajemy się sobie 5x ładniejsi niż jesteśmy w rzeczywistości
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
podobno w lustrze widzimy się kilka razy bardziej atrakcyjnymi niż jesteśmy w rzeczywistości
![]() W każdym razie, mam tak samo jak Ty... jednak to jak siebie widzimy, zależy oczywiście od wielu czynników- światła, itd. Nie przejmuj się tym, że na zdjęciach możesz trochę gorzej wychodzić ![]()
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mnie się wydaje, że i w lustrze i na zdjęciach to rzeczywistość.
![]() ![]() Mam znajomą, która na zdjęciach wygląda zupełnie ianczej niż w rzeczywistości i nie tylko ja to potwierdzam, więc nawet bardziej jestem skłonna twierdzić, ze to zdjęcia kłamią. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
to, że w różnych lustrach wyglądamy inaczej to nie tylko kwestia światła, ale i samego lustra. byłaś kiedyś w gabinecie luster? tą samą technikę stosują np sklepy z ubraniami, wyszczuplają sylwetkę żeby utwierdzic klienta w przekonaniu, że świetnie wygląda w danym ciuszku. niekoniecznie przekłada się to na rzeczywistosc
![]() podsumowując - i w lustrze i w aparacie jesteś tą samą osobą co w rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ma zielone pojęcie
|
A glimmer of hope, i w lustrze, i na zdjęciach, to jesteś Ty. Tylko że tak powiem — inaczej ujęta. Zdjęcie to uchwycenie Ciebie w jednym konkretnym momencie. Albo się wyjdzie wtedy ładnie, albo nie. Za to to, jak wyglądasz w jednym konkretnym ułamku sekundy, nie jest widoczne jak stoisz przed lustrem, czy jak ktoś na Ciebie patrzy, bo patrzy na Ciebie całą i to zwykle przez jakiś czas.
Jeśli masz problem z tym, że źle wychodzisz na zdjęciach, to problem może tkwić w tym, że się np. źle ustawiasz do zdjęć, w jakichś niekorzystnych dla Ciebie pozycjach, robisz nieodpowiednie miny… A może być to też wina fotografa, który wybiera złe ujęcia ![]() Cytat:
![]() Dopisek: Albo się komuś wieszającemu lustro pomyliło. I powiesił wyszczuplające w poprzek ![]()
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-09-11 o 14:39 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sklepowe lustra w przymierzalniach często są fatalnie oświetlone, co może potęgować efekt tego negatywnego wrażenia ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja w lustrze tez wygladam zupelnie inaczej niz na zdjeciach. Moja siostra super wychodzi na zdjeciach, ja nie jestem fotogeniczna, moja mama tez nie, chyba takie geny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że w lustrze patrzymy na siebie subiektywnie, wybiórczo, a na zdjęciu jest to bardziej obiektywny portret, widać wszystko, także niedoskonałości, na które się nie zwraca uwagi. Czyli nie jest to wina ani lustra, ani aparatu, tylko psychiki no i fotogeniczności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To wyjaśnia wszystko, raz na jakiś czas próbuję zrobić sobie jakiś ładny autoportret, w lustrze wszystko wygląda ok, a na zdjęciu? Hmm czasem zrobię ich ze 100 i nawet jedno nie będzie ładne! Edytowane przez Melkorka Czas edycji: 2012-09-11 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Uzależnienie
|
Ja czytałam, że w lustrze bardziej się sovbie podobamy, bo jesteśmy przyzwyczajeni do naszej buzi z lustra - bo to w nim najczęściej oglądamy swoją twarz. Za to na zdjęciach często są ujęcia jakich nie zaobserwowalibyśmy w lustrze, przez co wydają nam się dziwne i obce.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Ciekawe w jaki sposób to zmierzono
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
co do odbicia w lustrze czy uchwyceniu nas w kadr zdjęcia uważam,że dużo zależy od oświetlenia. Zauważyłam , że dość szczupło wychodzę na zdjęciach jeżeli głowę lekko do góry unoszę i jedną z nóg nieco do przodu daję
![]() taki gwiazdorski trick ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Teoria o widzeniu się w lustrze 5x lepiej niż normalnie pochodzi jak sądzę ze strony bezuzyteczna.pl
![]() ![]() Ja się w lustrze jakoś znoszę- choć nie zawsze. Natomiast na zdjęciach makabra ![]() Może jest to też kwestia tego, że w lustrze widzimy się dokładniej, bardziej przestrzennie , w delikatnym ruchu natomiast zdjęcie wychwytuje tylko moment i w dodatku spłaszcza obraz. Może kiedy nadejdzie era zdjęć 3D to będzie lepiej ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Boże, dziewczyny... Czytając Wasze posty myślałam, że zacznę czesać zębami dywan ze śmiechu!!! Jesteście świetne
![]() Ale mam podobnie jak większość: tragedia na zdjęciach, ale w rzeczywistości wyglądam inaczej. Nawet mój facet (!) to zauważył. Podobno też, nie powinno się zupełnie kierować tymi lustrami w sklepach (w szczególności CH), bo mają zbyt silne oświetlenie, które uwydatnia wszystkie niedoskonałości skóry, które przy normalnym świetle są dla ludzi niewidoczne. Także nie ma się czym przejmować. Ja na zdjęciach zawsze mam jakieś szalone miny, wtedy mogę zwalić winę na głupotę, a nie na "nieurodziwość" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, co to za technika ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego na zdjęciach wychodzimy inaczej niż gdy widzimy siebie w lustrze? Bo w lustrze widzimy swoje odbicie lustrzane a na zdj. tak jak wyglądamy. Pomijając świetne obiektywy, filtry i zdolności fotografa - mozemy wyglądać świetnie - ale gdy nam się zrobi zdjęcie od dołu to łojeny, tyłek jak szafa trzydrzwiowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pani Buka
|
ja w normalnym lustrze się nawet lubię - ale pamiętam, zdarzyło mi się jakoś ładniej pomalować, patrzę w lustro i myślę - ale zaje...., zrobię sobie zdjęcie!
![]() ![]() ![]() jednym z najgorszych możliwych oświetleń jest chyba takie, jak w łazienkach w np. galeriach handlowych. w tamtejszych lustrach zawsze się świecę i jestem cała czerwona ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Kiedyś przewertowałam pół Internetu w poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie
![]() ![]() ![]() Oczywiście to wszystko zależy też od wielu innych czynników. I sama nadal się zastanawiam. Na zdjęciach wyglądam tragicznie, ale jak popatrzę na zdjęcia z dzieciństwa, to na niektórych wyglądam ślicznie, a na niektórych już gorzej ![]() ![]() ![]() Ale i tak najlepsze są lustra "ciemne" tzn. z witryn sklepowych, na przystankach ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
... choć nie Westwood
|
A ja Wam powiem, że to zależy od osoby i wszelkie tutaj podane średnie pewnie nie mają przełożenia na rzeczywistość
![]() Moja znajoma jest bardzo ładna, ma prostą urodę, która wielu osobom się podoba, ale jej urodzie dużo daje mimika, ruchy, sposób ułożenia ust gdy mówi itp. Natomiast na zdjęciu wychodzi bardzo przeciętnie, bo nie są w stanie tych cech uchwycić ![]() Natomiast w moim przypadku jest odwrotnie. O ile na zdjęciach wychodzę zwykle dobrze, tak na żywo, po odezwaniu się, po ruchach wiele tracę- widać uroku mi nie dodają ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2012-09-12 o 09:09 Powód: literówka :( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ja wyglądam tak samo w lustrze (każdym) jak i na zdjęciach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() patrząc w lustro bardzo się sobie podobam i uważam, że jestem atrakcyjna- może to trochę narcystyczne, ale tak jest ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo! Mam głos jak jakieś niedorobione dziecko!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.