|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 64
|
Jak siê porozumieæ?
Cze¶æ, jestem w zwi±zku oko³o 3 lat. Gdy poznawa³am swojego faceta prowadzi³ bardzo sportowy tryb ¿ycia, nie imprezowa³ du¿o, jak ju¿ gdzie¶ je¼dzi³ to na godzinê lub dwie, zero alkoholu. Od oko³o roku wszystko siê zmieni³o, a ostatnie 4 miesi±ce to dla mnie koszmar. Koedys chodzili¶my wspólnie na imorezy, spotykali¶my siê ze znajomymi razem praktycznie co weekend, teraz mój ch³opak wychodzi co 3 tygodnie sam, wracaj±c o 2/3 nad ranem w roznym stanie, raz bardzo pijany drugi raz trze¼wy, trzeci trochê podpity. Przewa¿nie mówi mi ze wychodzi na spotkanie na ostatnia chwile, ostatnio napisa³ do mnie pó³ godziny przed jego wyj¶ciem do kumpli ze on jedzie, i ze jedzie na godzine i wraca. Zdenerwowa³am siê bo nie powiedzia³ mi wcze¶niej o tym ze siê tam wybiera, tydzieñ wcze¶niej powiedzia³ ze jest ta impreza ale nie wie czy pojedzie i dopiero pó³ godziny przed jego wyjazdem mnie o tym poinformowa³ ze jednak jedzie... Zadzwoni³am do niego i pok³ócili¶my siê o to ze mówi mi to na ostatnia chwile, powiedzia³ ¿ebym siê nie denerwowa³a i ze jedzie tylko na chwile czyli na godzinê. Oczywi¶cie z godziny zrobi³y siê ponad trzy, nie da³ znaku ¿ycia ze wróci pó¼niej... znów k³ótnia i netwy, na samym pocz±tku upiera³ siê ze nic nie zrobi³ ale na drugi dzieñ przyniós³ kwiaty i obietnice ze to by³ ostatni raz, bo takie sytuacje zdarzaly siê ostatnio bardzo czêsto i to nie jest taka pierwsza, bo notorycznie mówi³ mi o czym¶ w ostatniej chwili i sam podejmowa³ decyzje. Wczoraj znów zrobi³ to samo, impreza w pracy, mówi ze jedzie na godzinê. Mia³am po niego przyjechaæ ale powiedzia³ ze wróci z kumplem, napisa³ wiadomo¶æ ze bêdzie o wpó³ do pierwszej. Budze siê przed trzecia a jego nie ma, znów ¿adnej wiadomo¶ci ze bêdzie pó¼niej. I znów z godziny zrobi³y siê prawie 4... jego powrót do domu i t³umaczenia ze on mia³ na my¶li 1.30, ze jemu o to chodzi³o, znów zero przeprosin, refleksji... i ca³y dzieñ siê nie odzywa. Ja siê stresowa³am bo wstawa³am rano bo mam sesje na uczelnie czy wszystko ok, a on jak gdyby nigdy nic siê nie sta³o, do tego obra¿ony ze na niego nakrzycza³am bo ju¿ po prostu jestem bezsilna ze znów jest to samo. Mieszkamy razem, na tygodniu nie widzimy siê w ogóle, tyle co spotykamy siê w ³ó¿ku bo on pracuje do pozna, ja rano wstaje a on ¶pi, jedynie co mamy te weekendy dla siebie i to nie wszystkie bo ja mam studia, on czasami pracuje i tak siê mijamy. Boli mnie to ze ostatnio woli non stop wychodziæ sam, ja siedzê wtedy w domu, a kiedy¶ wychodzili¶my do znajomych razem. On teraz spotyka siê w gronie mêskim i mu to nie przeszkadza, uwa¿a ze du¿o czasu ze sob± spêdzamy. A jak ju¿ mamy ten czas dla siebie to przewa¿nie siedzimy w domu bo on zmêczony, albo wychodzimy co¶ zje¶æ i wracamy... poznaj±c go mówi³am ze nie szukam imprezowicza, wszystko siê zmieni³o. Nie mam nic do wyj¶æ z kolegami ale teraz bulo tak ze mia³ imprezê co tydzieñ, i k³ótnie o to ze mówi mi co¶ innego a robi co¶ innego... co mam zrobiæ?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 13 572
|
Dot.: Jak siê porozumieæ?
Cytat:
Wychod¼ ze znajomymi czy kole¿ankami. Zobacz co z tego wyniknie. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
My¶lê, ¿e potrzebna bêdzie szczera rozmowa, poniewa¿ musi byæ co¶ nie tak, skoro nagle zmieni³ swoje zachowanie, pije, imprezuje itp. Podejrzane jest te¿, ¿e mówi co innego a robi co innego. Niby informuje ciê, ¿e gdzie¶ wychodzi, ale robi to na ostatni± chwilê i jeszcze ciê ok³amuje z tym, kiedy zamierza wróciæ. 3 lata to jednocze¶nie du¿o i ma³o, niestety wystarczaj±co by zaczê³o mu siê nudziæ i mo¿e o to w³a¶nie chodzi. A to, ¿e siê mijacie w niczym nie pomaga. Spróbuj zaproponowaæ mu jakie¶ wspólne wyj¶cie, spacer, wyjazd, cokolwiek. Zwi±zek musi byæ odnawiany, bo rutyna nikomu nie s³u¿y. Prosty sposób na kwestionowanie czy to w ogóle ma sens, ogl±danie siê za innymi itp. Niby ciê przeprasza, przynosi kwiaty ale z tego co piszesz to jakie¶ puste obietnice, skoro sytuacje siê powtarzaj±. Usi±d¼cie i pogadajcie, a je¶li nie bêdzie chcia³ powiedzieæ co jest nie tak, zapytaj go wprost jak on sobie wyobra¿a dalej ten zwi±zek, skoro ci±gle siê mijacie, a on zrobi³ siê imprezowiczem, w dodatku cotygodniowym i oszukuj±cym ciê co do godziny powrotu. Wszystko te¿ zale¿y od tego jak bardzo mu ufasz i czy jeste¶ pewna, ¿e to mi³o¶æ. Dlatego musicie porozmawiaæ i to najlepiej szybko, zanim to co macie wypali siê na dobre. Takie moje zdanie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 214
|
Mo¿e ma jakie¶ problemy i próbuje w ten sposób odreagowaæ, a mo¿e ukrywa jeszcze co¶/kogo¶ innego. My nie jeste¶my tutaj w stanie tego zgadn±æ. Musisz porozmawiaæ z nim.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 897
|
Kto ci ka¿e siedzieæ w domu, gdy on wychodzi? Nie masz dok±d i¶æ? Dobrze by mu zrobilo, gdyby raz, wróciwszy do domku dla odmiany ciebie w nim nie zasta³.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.