Brak pewności siebie. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-12-10, 18:18   #1
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Brak pewności siebie.

Mam jak sądzę spore zaburzenia dotyczące wiary w siebie, pewności.
Gdy rozmawiając z kimś, czy wykonując jakąś czynność popełnię błąd jestem zła. Bardzo. Roztrząsam to, czuję się źle.
Ciągle huczy mi to w głowie. Wraz z wątpliwościami, czy na pewno jestem inteligentna, czy wszystko ze mną w porządku.

Nie lubię się mylić, nie lubię gdy ktoś zwraca mi uwagę.

Będąc dzieckiem miałam starszą siostrę.
Zawsze mnie popędzała, wyśmiewała, krytykowała, sprowadzała do poziomu zero. Nigdy nie mogłam mieć własnego zdania, każdy mój wybór, wszystko co powiedziałam było wyśmiewane. W szkole byłam zawsze uznawana za nieśmiałą, cichą, nie pewną siebie.
Ona miała ogromne kompleksy i gnębiła mnie.

Nie umiem się z tego podnieść. Nie jestem osobą, którą będzie obchodziło czy komuś podoba się mój styl pisania, ubierania. Jednak jeśli ktoś skrytykuje mój intelekt, lub sama się jakoś wygłupię to nie mogę tego przegryźć. Nawet jeśli sama zauważę, że coś głupio zrobiłam wściekam się.

Mam ogrom dystansu do wielu spraw, ale tutaj jest duży problem z którym nie mogę się uporać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-12, 17:42   #2
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: Brak pewności siebie.

Cytat:
Napisane przez HairMania Pokaż wiadomość
Mam jak sądzę spore zaburzenia dotyczące wiary w siebie, pewności.
Gdy rozmawiając z kimś, czy wykonując jakąś czynność popełnię błąd jestem zła. Bardzo. Roztrząsam to, czuję się źle.
Ciągle huczy mi to w głowie. Wraz z wątpliwościami, czy na pewno jestem inteligentna, czy wszystko ze mną w porządku.

Nie lubię się mylić, nie lubię gdy ktoś zwraca mi uwagę.

Będąc dzieckiem miałam starszą siostrę.
Zawsze mnie popędzała, wyśmiewała, krytykowała, sprowadzała do poziomu zero. Nigdy nie mogłam mieć własnego zdania, każdy mój wybór, wszystko co powiedziałam było wyśmiewane. W szkole byłam zawsze uznawana za nieśmiałą, cichą, nie pewną siebie.
Ona miała ogromne kompleksy i gnębiła mnie.

Nie umiem się z tego podnieść. Nie jestem osobą, którą będzie obchodziło czy komuś podoba się mój styl pisania, ubierania. Jednak jeśli ktoś skrytykuje mój intelekt, lub sama się jakoś wygłupię to nie mogę tego przegryźć. Nawet jeśli sama zauważę, że coś głupio zrobiłam wściekam się.

Mam ogrom dystansu do wielu spraw, ale tutaj jest duży problem z którym nie mogę się uporać.
Prawdopodobnie obie wychowałyście się w rodzinie dysfunkcyjnej. Terapia albo zdobywanie samoświadomości, jeżeli czujesz się na siłach, będą konieczne, żeby ruszyć do przodu.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-13, 08:29   #3
9a6d0e95fbc4407ed947e2ef8cea0fb12942fdf4_5e1910028c83c
Konto usunięte

Dot.: Brak pewności siebie.

Idź na terapię, za dużo tego, żebyś sama sobie z tym poradziła.
9a6d0e95fbc4407ed947e2ef8cea0fb12942fdf4_5e1910028c83c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości