|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Obawa przed tatuażem
Hej!
Od jakiegos czasu marzy mi sie tatuaz na nadgarstku. Ale mam blokade - boje sie 1) bolu 2) krwi (schodze przy pobieraniu) 3) zakazenia. Wiem, ze racjonalnie rzecz biorac w dobrym salonie to trzecie nie ma miejsca, ale mimo to sie obawiam (kolezanka gdzies zarazila sie zapaleniem watroby, a nie byla puszczająca sie cpunka). Mial ktos podobne obawy i jest dumnym wlascicielem tatuazu? Czy to miejsce jest bardzo bolesne? Z gory dzieki za rady!
![]() |
#2 | |
Śnięta Mucha
|
Dot.: Obawa przed tatuażem
Cytat:
Mały tatuaż na nadgarstku nie powinien być bolesny ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Co do bólu to nie oszukujmy sie - bedziesz go odczuwać, ale z drugiej strony nie bedzie on jakis rozdzierajacy. Najgorsze miejsca na tatuaz to te gdzie skóra przylega blisko do kości jak np. kostka. Ja jak robilam sobie tatuaz pod obojczykiem to nawet sie nie skrzywilam.
Edytowane przez Eveen Czas edycji: 2020-01-09 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Robiłam duży tatuaż pod biustem, na udzie, dwie jaskółki na biodrach, jeden na bicepsie, drugi na ramieniu, kolejne dwa pod obojczykami.
Krwi było tyle co nic, bardziej bym porównała to do potu - krew nie leci ciurkiem, tylko najwyzej pojawia się maleńkim kropelkami, ale tatuazysta zaraz wyciera. Na nadgarstku tatuaż robi się 10-20 min, więc też nie ma czasu na krew ![]() Czy boli? No boli. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.