|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Cocolita.pl - pomyłka z paczką
Hej
![]() Złożyłam u nich zamówienie chyba już 4 raz i zawsze byłam zadowolona. Teraz jednak przysłali mi pędzel Hakuro H65 zamiast H55 który zamówiłam i który widniał na rachunku. Napisałam do nich maila, odpisali że mam wysłać zdjęcia. No to wysłałam i poprosili o odesłanie albo jeśli chcę zatrzymać że dadzą cenę promocyjną. Stwierdziłam że nie będę ganiać po poczcie i zatrzymam, tym bardziej że nie wiem jak mieliby mi oddać pieniądze za przesyłkę, bo nie mam konta (mam 16 lat). Napisałam że chcę zatrzymać i czy mogą jakoś wliczyć jego promocyjną cenę do przesyłki z tamtym pędzelkiem i że chcę zapłacić przy odbiorze ale jeszcze mi nie odpisali. Wchodzę na moje konto w tym sklepie a tam zamówienie w trakcie realizacji z prawidłowym pędzlem i płatność przelewem na konto. Czekać aż odpiszą, zadzwonić czy prosić tatę żeby zrobił im przelew, a nie wiadomo czy nie będzie żadnych problemów jeszcze. Miała któraś podobną sytuację? Proszę o szybką dpowiedź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Cocolita.pl - pomyłka z paczką
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Mają płatność przy odbiorze bo zawsze tak płacę. Napisałam jeszcze jednego maila i czekam :/
O, i utworzyli nowe zamówienie, z tym pędzlem H55 i komentarz: bez PA, DOSTAŁA H65 To może chodzi o to że nie muszę płacić.. no bo czemu skoro już za niego zapłaciłam Edytowane przez 201606300925 Czas edycji: 2016-06-29 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A nie zadzwonisz do nich bo...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Miałam zadzwonić jak mi nie odpiszą, ale odpisali. Przyszedł mi też mail od nich że wysłali paczkę. Nie będę za nią na pewno płacić bo gdybym miała to czekaliby na przelew. Tylko nie mogę jej śledzić bo jak wpisuje ten numer co mi podali to nie znajduje takiej. Sama nie wiem.. smsa też nie dostałam, tylko maila. Zobaczymy czy to przyjdzie, odeślę im ten zły pędzel, a jakby co będę do nich dzwonić. Uhhh.. chyba więcej zakupów tam nie zrobię, a szkoda bo ceny mają fajne
![]() Jednak znalazło tą paczkę. Ale smsa nie otrzymałam.. no trudno. Jeśli będzie napisane że jest w punkcie to wtedy pójdę odebrać i zobaczymy.. Edytowane przez 201606300925 Czas edycji: 2016-06-29 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ojej... ale wymyślasz...
Zadzwoń tam po prostu i to wyjaśnij, a nie oburzaj się jak księżniczka, że ohoho paczkę ci wysłali ale sms nie było Zrobili błąd, uwierz zdarza się najlepszym, rozwiązują to jak najlepiej i najbardziej dla ciebie na rękę, a ty motasz jak możesz, wątki na wizażu, antyreklama, więcej nie zamówię. Aż takie straszne zło cię spotkało? Takie problemy?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie chciałam zakładać nowego wątku, więc się podepne
![]() Zamówiłam wczoraj dosłownie 4 produkty. Dziś paczkę odebrał Tz I śmiał się, że duże te kosmetyki.. I rozmiar paczki mnie zdziwił. Okazało się zamówieniem za dużą kwotę. Jak zadzwoniłam to nikt nie był w stanie mi powiedzieć co właściwie mam zrobić. Pani powiedziała tylko, że nikt nie zgłaszał im odebrania nie swojego zamówienia... Tż mówi by to olać, bo to nie moja wina a sklepu no ale sama byłabym wściekła gdybym dostała czyjeś zamówienie za 50 zł a nie swoje za 500... Co robić?
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czytałam paragon i przerwała mi przy 3 produkcie... nie odpakowywalam większości bo jest w folii babelkowej... Czy mam słuchać faceta i olać sprawę? Czy to jest tak że ich błąd nie powinien mnie obchodzić? Czy mogą kazać mi zapłacić za tę produkty mimo że nie upomnieli się o żaden zwrot?
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie sprawy dyskusyjne najlepiej załatwiać po wstępnym telefonie - pisemnie. Napisz wiadomość, jak wygląda sytuacja, jaką odpowiedź dostałaś telefonicznie i ponów pytanie co masz zrobić. Jak odpiszą, że nie wiedzą co to i masz zatrzymać, albo nie odpowiedzą, to paczkę sobie po prostu weź. Będziesz miała dowód na piśmie, że próbowałaś, ale zostałaś olana. Odczekaj jakiś czas (o ile w paczce nie ma produktów, które szybko tracą przydatność) nie naruszając kosmetyków. Jak nic się nie wydarzy, to potraktuj jako prezent.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Zamówiłam produkty z cocolity tydzień temu na pocztę a paczki dalej nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
I co w związku z tym? Pytałaś na infolinii / biurze obsługi klienta czy i kiedy została nadana? Jeżeli nie, to po prostu w tym momencie siejesz czarny PR.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Napisałam wiadomość i następnego dnia wysłali ponownie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.