|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Używanie samoopalacza
Hej, z góry przepraszam jeśli dział jest zły, wydawał mi się najodpowiedniejszy.
Sytuacja jest taka, że potrzebuję użyć samoopalacza, najlepiej ze 2-3 razy. Już robiłam to wielokrotnie wcześniej, problem w tym, że zawsze mam zacieki na dłoniach i przegubach nadgarstków. Próbowałam naprawdę różnych samoopalaczy i na całym ciele zawsze ładnie je rozprowadzam a wymienione miejsca to jakiś koszmar. Po aplikacji zawsze myję ręce, w okolicach nadgarstków starałam się przetrzeć np ręcznikiem a potem i tak mam brzydki zaciek, albo widać wyraźne odgraniczenie.. Ma ktoś jakiś sposób na te nadgarstki/dłonie? Będę miała wkrótce duże wyjście, na którym będzie dużo zdjęć i nie wyobrażam sobie, żeby ludzie mieli później mieli patrzeć na moje zacieki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Używanie samoopalacza
Kup rekawice do nakladania samoopalacza.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ja sama sobie w tej kwestii nie ufam, bo kiedyś robiłam sobie takie sesje samoopalania i wychodziłam niczym gepard z cętkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po aplikacji na całym ciele delikatnie dokładam pianki na nadgarstku/ręce, żeby było delikatne przejście i wyglądało to naturalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Trafilas do ekspertki
![]() 1. Uzyj samoopalacz ktory ma w sobie kolor- nie przezroczysty- bedziesz widziec gdzie masz nalozone a gdzie nie. 2. Koniecznie spraw sobie rekawice specjalna do nakladania samoopalacza- polowa sukcesu. 3. Czasem te rekawice lubia przesiaknac wiec mozesz zabezpieczyc sie zwykla rekawiczka pod spodem. 4. Na dlonie smaruje rekawica po wierzchu normalnie a nastepnie mieszam samoopalacz z balsamem zeby nie byl taki intensywny i wcieram jak krem do rak. 5. Zrob peeling przed- nawilz twarz- bo samoopalacz podkresli na ciemno skorki/ strupki itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=540777dcbf6ffb1a00382ce 11cd99e791e048a57_5e1e561 288b96;86838464]Trafilas do ekspertki
![]() 1. Uzyj samoopalacz ktory ma w sobie kolor- nie przezroczysty- bedziesz widziec gdzie masz nalozone a gdzie nie. 2. Koniecznie spraw sobie rekawice specjalna do nakladania samoopalacza- polowa sukcesu. 3. Czasem te rekawice lubia przesiaknac wiec mozesz zabezpieczyc sie zwykla rekawiczka pod spodem. 4. Na dlonie smaruje rekawica po wierzchu normalnie a nastepnie mieszam samoopalacz z balsamem zeby nie byl taki intensywny i wcieram jak krem do rak. 5. Zrob peeling przed- nawilz twarz- bo samoopalacz podkresli na ciemno skorki/ strupki itp.[/QUOTE] Pełna zgodność! ![]() Super rady, wszystkie stosuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
amandaniedrich
|
Kochana, przede wszystkim peeling przed aplikacją. Peeling dłoni również jest istotny,a często o tym właśnie zapominamy.
Możesz też te nadgarstki pokryć delikatnie kremem lub balsamem nawilżającym. A co do samoopalacza - tak jak już wyżej ktoś napisał, samoopalacz w piance z kolorowym pigmentem (czyli widzisz gdzie i ile nakładasz) oraz rękawica przeznaczona do nakładania powinna poradzić sobie z Twoim problemem. Ja używam od niedawna pianki samoopalajacej z Vita Liberata naprawdę pięknie pokrywa te problematyczne miejsca.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.