| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2020-02-01, 05:23 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2019-07 
				 | Czy skaleczenie pieprzyka może być groźne dla zdrowia?

Mam pieprzyka na pośladku. Od dziecka, został już przebadany i nie jest zmianą rakową, po prostu sobie tam jest, płaski, więc nie przeszkadza w życiu. Nie wiem jak udało mi się to zrobić, ale dzisiaj przy depilacji bikini jakoś zamachnęłam się maszynką i skaleczyłam się (nie wiem czy można to tak ująć...) w ten pieprzyk. Poleciało trochę krwi jak przy każdym innym skaleczeniu, ale nic więcej się nie działo. Czy to może być niebezpieczne dla zdrowia? Wszędzie się słyszy, że trzeba uważać na pieprzyki, pilnować, chuchać i dmuchać, wszędzie straszy się czerniakiem. Z drugiej strony skaleczenie chyba nowotworu nie wywoła, ale chciałam zapytać czy może któraś z Was też skaleczyła się w pieprzyk albo ma jakiekolwiek doświadczenie w tym temacie i czy jest się czym martwić. Nie mam możliwości pójścia do lekarza, bo obecnie jestem na wyjeździe w obcym mieście, nie chciałabym świecić gołym tyłkiem przed jakimś przypadkowym lekarzem.

| 
|     |   | 
|  2020-02-03, 16:30 | #2 | 
| Seyuani Zarejestrowany: 2015-10 Lokalizacja: Brodnica 
				 | 

Dot.: Czy skaleczenie pieprzyka może być groźne dla zdrowia?

Ja mam wypukły,durzy pieprzyk w okolicach piersi,ciągle drażni mi go każdy biustonosz .Kiedyś niechcący go naderwałam,poleciało trochę krwi,poszczypało i to wszystko.Od tamtej pory minęło ok.20 lat i ja i mój pieprzyk mamy się dobrze   Jednak w Twoim przypadku skoro doszło do skaleczenia golarką,to mam nadzieję że pamiętałaś o dezynfekcji  ranki.Pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2020-02-04, 12:33 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2020-01 
				 | 

Dot.: Czy skaleczenie pieprzyka może być groźne dla zdrowia?

Mnie się wiele razy zdarzyło uszkodzić niejeden pieprzyk i nic mi nie było. Chyba nie trzeba panikować.    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dermatologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.