jak poradziæ sobie z zauroczeniem? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-01-29, 18:21   #1
lucyinthesky_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

jak poradziæ sobie z zauroczeniem?

Witajcie kobietki,

zauroczenie kim¶, gdy jest siê w sta³ym udanym zwi±zku. Kiedy nie chce siê tego sta³êgo zwi±zku niszczyæ, a zauroczenie jednak siê pojawia.

Uczucie, któremu cz³owiek nie chce siê poddaæ, ale i tak go dopada i przejmuje jego my¶li.

Zdarzy³o siê wam? Jak sobie poradzi³y¶cie?

od 5 lat jestem w sta³ym szczê¶liwym zwi±zku. Nie jeste¶my ma³¿eñstwem, nie mamy dzieci, ale realizujemy wspólne plany, bardzo powa¿ne i te¿ bardzo wi±¿±ce na przysz³o¶æ, d±¿ymy do wspólnych celów. Jak zamknê oczy to za 5 lat widzê siebie u jego boku. Wiem, ¿e go kocham, on kocha mnie i bêdziemy ze sob± szczê¶liwi. Seks jest rzadszy, ni¿ kiedy¶, ale jest ci±gle dobry, nie mam problemów z orgazmem, ale po¿±danie z mojej strony jest mniejsze, ni¿ na pocz±tku zwi±zku. Nie mam ju¿ nastu lat, bli¿ej mi do 30, ni¿ 20 niestety. Nie ma trupów w szafie, nie ma k³ótni, co najwy¿ej o pierdo³y, bo on lubi proste rzeczy, a ja nowinki technologiczne ("które popsuj± siê rok po skoñczeniu gwarancji". ) Nie jeste¶my ma³¿eñstwem, ale ¿yjemy jak ma³¿eñstwo - praca do pó¼na (obydwoje), wspólna kolacja, tutaj podpis pod jakim¶ wa¿nym dokumentem, tu trzeba co¶ za³atwiæ i tak nieustannie od dawna. Rutyna - ale ja nie jestem nastolatk± i wiem, ¿e po kilku latach zwi±zku tak to wygl±da i powinnam siê ciesszyæ, ¿e to jedyny problem.

I zdarzy³o mi siê co¶ strasznego. Zauroczy³am siê w przyjacielu z pracy. Na pocz±tku by³a to ogromna fascynacja seksualna i naprawdê du¿e napiêcie miêdzy nami. I nic wiêcej. Mówi³am sobie - chemia i tyle, zgra³y nam siê feromony, obydwoje jeste¶my atrakcyjni i tyle. Te spojrzenia, w gruncie rzeczy zupe³nie nic nieznacz±ce i niewinne, zawsze gdzie¶ obok siebie, ale przyzwoitej odleg³o¶ci. On przez ten czas bywa³ wolny, bywa³ zajêty, nie wiem - nie interesowa³am siê tym, bo nie widzia³am potrzeby. Ale napiêcie po prostu by³o i a¿ kipia³o. Nie wiem kiedy i jak, ale zbli¿yli¶my siê do siebie bardziej, ju¿ oprócz po¿±dania, pojawi³a siê troska, pomoc, rozmowy, wiadomo¶ci do pó¼na, niby przypadkowe spotkania, a¿ w koñcu od s³owa do s³owa wyjawilli¶my sobie jak to wygl±da z tymi upartymi uczuciami. On wie, ¿e kogo¶ mam.

Absolutnie nie chce koñczyæ swojego zwi±zku, nie chce zmieniaæ swojego ¿ycia, ale nie potrafiê sobie poradziæ z zauroczeniem. Nie wiem co robiæ, jestem p³aczliwa, nie mogê siê skupiæ na niczym innym. Jak zamykam oczy to go widzê, my¶lê co robi, my¶l ¿e nie jest to tylko z mojej strony wcale nie pomaga.

Nie mogê ograniczyæ kontaktu ze wzglêdu na pracê widujemy siê praktycznie codziennie. Poprosi³am go, ¿eby¶my ograniczyli kontakt poza prac±, ¿adnych wiadomo¶ci, nic. Jestem na siebie w¶ciek³a. bo czuje siê z tym fatalnie.

Chcia³abym siê odkochaæ i ju¿
Da siê?
lucyinthesky_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-29, 19:59   #2
Daisy992
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40
Dot.: jak poradziæ sobie z zauroczeniem?

Z mojego do¶wiadczenia bez ograniczenia kontaktu z nim bêdzie ciê¿ko.
Daisy992 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-29, 20:58   #3
linaya
astro-loszka

Wiadomo¶ci: 7 511

Da siê, ale gdy pojawi³o siê po¿±danie, to ogromnie trudne. Jedyne lekarstwo to szczero¶æ z sam± sob± (bez samooszukiwania siê, ¿e "to tylko przyjaciel"), konsekwentny brak kontaktu i d³ugi up³yw czasu.

Ale zapytaj sam± siebie, czy tego w³a¶nie pragniesz? Oraz, co takiego poci±ga Ciê w tym nowym, czego nie ma Twój partner. Czego Ci zabrak³o w zwi±zku? Je¶li faktycznie nie chcesz koñczyæ zwi±zku, pomy¶l, co musia³oby siê w nim wydarzyæ (z Twojej strony, lub partnera), ¿eby by³o lepiej? Czy jest to osi±galne?
Stary 2020-01-29, 20:59   #4
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Moim zdaniem przekroczylas juz pewnie granice i chyba twoj zwiazek nie jest taki udany jak ci doe wydaje, moze warto sie nad tym zastanowiæ i rozstaæ zanim zaczniecie te powa¿ne plany realizowaæ
Je¶li mimo wszystko uwa¿asz ¿e chcesz zostaæ z partnerem to rozwazalabym zmianê pracy
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-29, 21:16   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 299

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87545753]Moim zdaniem przekroczylas juz pewnie granice i chyba twoj zwiazek nie jest taki udany jak ci doe wydaje, moze warto sie nad tym zastanowiæ i rozstaæ zanim zaczniecie te powa¿ne plany realizowaæ
Je¶li mimo wszystko uwa¿asz ¿e chcesz zostaæ z partnerem to rozwazalabym zmianê pracy[/QUOTE]

Jak wy¿ej. Nie ma co czarowaæ rzeczywisto¶ci. W super udanym zwi±zku nie ma miejsca na wieczorne pisanie "z napiêciem" z innym facetem. Czasami w ¿yciu jest albo - albo.
Stary 2020-01-29, 21:35   #6
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Poka¿ wiadomo¶æ
Jak wy¿ej. Nie ma co czarowaæ rzeczywisto¶ci. W super udanym zwi±zku nie ma miejsca na wieczorne pisanie "z napiêciem" z innym facetem. Czasami w ¿yciu jest albo - albo.
dokladnie
skoro bylo napiecie na poczatku to wowczas trzeba bylo zatrzymac te emocje a nie wyjawiac cos sobie,niby przypadkowo spotykac"troska,pomoc.roz mowy" itp
mim zdaniem twoj zwiazek kuleje a ty poprostu zdradzilas swojego partnera
gdyby to on kipial pozadaniem wyjawial uczucia kolezance z pracy i pisal do niej godzinami to jak ty bys to odebrala?chcialabys byc z kims takim kto potrafil sie az tak rozpedzic w pracy ;-)?
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-29, 21:48   #7
lucyinthesky_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Dziêkuje za wasze odpowiedzi, wszystkie s± dla mnie wa¿ne i bardzo mocno siê w nie wczytuje. Nie mam z kim o tym porozmawiaæ, wiêc wasze odpowiedzi mi w jaki¶ sposób pomagaj±.

Wiem, ¿e siê mówi, ¿e jak dwie osoby s± wystarczaj±co blisko to nikt trzeci siê nie wkradnie. Nie mogê siê calkiem zgodziæ, wiem ¿e to co mnie spotka³o to zauroczenie, nie myle tego z mi³o¶ci± wiekuist±, mój obiekt zakochania nie jest "tym jedynym" jak mój T¿.

Wiem, ¿e tylko ja wiem jak wygl±da mój zwi±zek, ale pisz±c wy¿ej, ¿e nie ma trupów by³am zupe³nie szczera. Jedynym "trupem" jest rutyna, co zreszt± napisa³am.

Macie racje, ¿e powinnam to przerwaæ ju¿ na samym pocz±tku, to prawda, pewnie bym uniknê³a teraz tej fatalnej sytuacji. Ale nie zdawa³am sobie wtedy z tego sprawy

xfrida, gdybym sytuacja by³a odwrotna to by³abym doszczêtnie zraniona, nie chcia³abym siê o tym dowiedzieæ, dlatego te¿ jestem rozbita, z³a na siebie i serce mi pêka, ¿e mam takie my¶li, kiedy mam obok cudownego partnera

Edytowane przez lucyinthesky_
Czas edycji: 2020-01-29 o 21:50
lucyinthesky_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-30, 10:18   #8
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez lucyinthesky_ Poka¿ wiadomo¶æ

Wiem, ¿e tylko ja wiem jak wygl±da mój zwi±zek, ale pisz±c wy¿ej, ¿e nie ma trupów by³am zupe³nie szczera. Jedynym "trupem" jest rutyna, co zreszt± napisa³am.

Widocznie rutyna, a raczej jej brak jest dla Ciebie spraw± istotn±, wrêcz kluczow± w zwi±zku dwojga ludzi. Chyba, ¿e poza rutyn± co¶ jeszcze szwankuje w Twoim zwi±zku cz y mo¿e komunikacji miêdzy Wami.

Zrób bilans Waszego zwi±zku, spróbuj porównaæ obydwu panów, a przede wszystkim, uczucia do nich, tak sama przed sob±. Piszesz, ¿e nie macie dzieci, nie jeste¶cie ma³¿eñstwem, jeste¶ "dopiero" przed 30, wiêc mo¿e rozwa¿ rozstanie? To nie koniec ¶wiata. Trwanie w zwi±zku "bo on jest taki dobry i kochany" czy "bo jeste¶my ju¿ 5 lat i robimy razem ró¿ne rzeczy" to nienajlepszy pomys³.

A je¶li faktycznie jeste¶ zdecydowana walczyæ o Wasz zwi±zek, musisz konsekwentnie ograniczyæ kontakt z tamtym, nie pisaæ, nie dzwoniæ, nie szukaæ okazji do spotkañ.
Stary 2020-01-30, 11:29   #9
Mamba00
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 767

Zdrada to nie tylko seks...
Wg mnie w³a¶nie z premedytacj± zdradzasz swojego partnera pod przykrywk± kole¿eñstwa i t³umaczeniem, ¿e w pracy i tak siê widujecie. Jest to okrutne i pod³e, i dziwiê siê, ¿e jeszcze nikt tu tego nie napisa³ tak dosadnie.
Wg mnie nie masz wyj¶cia, albo zerwiesz ca³kowicie kontakt z tym drugim, albo zerwiesz z partnerem, albo bêdziesz to kontynuowaæ i za miesi±c skoñczysz w ³ó¿ku z "ojej, co ja biedna zrobi³am, ale przecie¿ to nie moja wina, nie da³o siê tego opanowaæ, przecie¿ razem pracujemy, wiêc nie mog³am zerwaæ kontaktu", albo partner wyczuje, ¿e co¶ siê zmienia i sam postanowi to zakoñczyæ.
Im szybciej zdecydujesz co dalej, tym lepiej dla wszystkich z tego Waszego trójk±ta.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Mamba00 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-30, 18:19   #10
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 9 946

Ja bym zmieni³a pracê skoro to zasz³o tak daleko. Je¿eli faktycznie dla ciebie priorytetem jest obecny zwi±zek.

f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-30, 19:18   #11
Mija62
uparta chmura

Wiadomo¶ci: 8 650

Jedyne co mo¿esz zrobiæ, to ograniczyæ kontakt.

Edytowane przez Mija62
Czas edycji: 2020-01-30 o 19:22
Mija62 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2020-01-30, 19:29   #12
edan84
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 10 152

Pójd¼cie do ³ó¿ka, wyszalejesz siê i Ci przejdzie.

edan84 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-30, 20:43   #13
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez edan84 Poka¿ wiadomo¶æ
Pójd¼cie do ³ó¿ka, wyszalejesz siê i Ci przejdzie.

Albo popadnie w jeszcze wiêkszy dylemat i rozterkê.
Stary 2020-01-30, 20:47   #14
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 9 946

Cytat:
Napisane przez linaya Poka¿ wiadomo¶æ
Albo popadnie w jeszcze wiêkszy dylemat i rozterkê.
Albo facet doniesie o zdradzie jej partnerowi w ramach zemsty za odrzucenie lub ¿eby usun±æ rywala.

Cudowna rada jak zwykle.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-31, 09:14   #15
glossyzuz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

zauroczenie? przecie¿ Ty ju¿ go zdradzi³a¶. emocjonalnie, ale zdradzi³a¶. o zauroczeniu to mog³a¶ mówiæ na pocz±tku, zanim zaczê³a¶ siê w tê relacjê anga¿owaæ. serio nie widzisz co zrobi³a¶ i jedynym problemem dla Ciebie jest "zauroczenie"?
glossyzuz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-31, 09:42   #16
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez glossyzuz Poka¿ wiadomo¶æ
zauroczenie? przecie¿ Ty ju¿ go zdradzi³a¶. emocjonalnie, ale zdradzi³a¶. o zauroczeniu to mog³a¶ mówiæ na pocz±tku, zanim zaczê³a¶ siê w tê relacjê anga¿owaæ. serio nie widzisz co zrobi³a¶ i jedynym problemem dla Ciebie jest "zauroczenie"?
Nikt nikogo nie zdradzi³. Nie dramatyzuj

Stary 2020-01-31, 10:51   #17
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 299

Troll przyszed³ rozwalaæ kolejny w±tek.
Stary 2020-01-31, 10:56   #18
Ava_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 865

Cytat:
Napisane przez glossyzuz Poka¿ wiadomo¶æ

Zgadzam sie. Mam wrazenie, ze autorka nie tyle wpadla znienacka w zauroczenie, co pielegnuje te relacje, doglada jak sie rozwija. Pisanie do pozna z innym facetem kiedy mieszka sie z partnerem tez wymaga jakiegos planowania, zachowania pozorow, kombinowania.

Ja bym po prostu ograniczyla kontakt do stricte sluzbowego, bez zadnego “przypadkowego” wpadania na siebie czy innych zabaw. Nie wierze w to cale “oh jak ciezko kiedy pracujemy razem”. No nie, jak czlowiek nie chce to czlowiek nie robi.

Ava_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-31, 11:17   #19
skara
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 546

Prze¿y³am kiedy¶ co¶ podobnego, choæ bez wieczornych wiadomo¶ci itp. Powiedzia³am o tym partnerowi, ¿e zakochujê siê w innym. Uwa¿am z perspektywy czasu, ¿e to by³o g³upie i bardzo go zrani³o, ale wp³ynê³o te¿ na zmianê jego postêpowania i w konsekwencji polepszy³o nasz zwi±zek. Uczucia mi siê uspokoi³y po zmianie pracy, choæ nawet po kilku latach potrafi³am o nim ¶niæ i my¶leæ. To by³o bardzo silne uczucie, ale zupe³nie bez przysz³o¶ci, wiedzia³am, ¿e nie stworzê z nim udanego zwi±zku.

skara jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2020-01-31, 11:33   #20
marysiabrysia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 109

No chyba jednak nie do koñca taki szczê¶liwy, udany ten zwi±zek jak mówisz, skoro my¶lisz ca³y czas o innym.

Na twoim miejscu, urwalabym kontakt z tamtym do absolutnego minimum, ¿adnych rozmów, pisania wieczorami, zwiezania siê, czu³ych spojrzeñ i tak dalej. Je¶li oczywi¶cie wa¿ny jest dla ciebie twój zwiazek i chcesz w nim nadal pozostaæ. Bo to co robisz teraz podbiega pod zdradê emocjonaln±.

Gdyby sytuacja by³a odwrotna i twój partner pisa³by po nocach z inna, zauroczyl siê w kole¿ance z pracy, tez by¶ czu³a siê zraniona - sama to przyzna³a¶.

Na moje to do waszego zwi±zku wkradla siê rutyna, dlatego szukasz uniesienia gdzie indziej, zamiast tego moglabys postaraæ siê ¿eby w twoim zwi±zku by³o lepiej. Wyjedz gdzie¶ z partnerem, pójdzcie do kina, spedzcie razem mi³y romantyczny wieczór, mo¿e to pomo¿e.

Skok w bok to nie jest dobry pomys³, a potem g³upia gadka " zdradzi³am cie bo czulam siê taka samotna " je¶li nie jeste¶ w stanie nad tym zauroczeniem zapanowaæ to mo¿e zmien prace ? No chyba, ze zale¿y ci na relacji z kolega to brnij w to dalej ale nie oszukuj aktualnego partnera i rozstan siê z nim, czasami tak jest ze uczucie po kilku latach siê wypala, i nie ma sensu trzymaæ czego¶ na sile, nie jeste¶ na niego skazana, ale nikt nie zas³uguje na k³amstwa i nie szczero¶æ.
marysiabrysia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-31, 12:00   #21
Trzepotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 982

Tre¶æ usuniêta
Trzepotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-31, 12:05   #22
wiekanka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 071

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Poka¿ wiadomo¶æ
Tre¶æ usuniêta
bo, jak pójdzie, to te¿ nie dramat. Oni siê wed³ug jego toku rozumowania, tylko " zetkn± genitaliami". Czy jako¶ tak.
wiekanka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-01-31, 14:13   #23
Limonka2738
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 163

Autorko. Wola³abym, ¿eby mój partner przespa³ siê z inn± kobiet± ni¿ ¿eby pielegnowa³ w sobie ¶wiadomie uczucia do innej osoby tak, jak to robi³a¶ ty.

Takie rzeczy ucina siê krótko. Teraz jakbym siê dowiedzia³a to kaza³abym ci pakowaæ walizki.

Zostaw go, skoro jest dobrym facetem, to na to nie zas³u¿y³.

Top secret Uczestnik ¶ci¶le tajnego rz±dowego programu badañ nad eksperymentaln± szczepionk± na malariê.
Limonka2738 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-02-01, 09:11   #24
zjawiskowaM
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Ja uwazam, ¿e autorka ju¿ zdradzi³a swojego partnera. Istnieje co¶ jak zdrada emocjonalna. I tutaj dziewczyny wspomnia³y. Ju¿ widzê jakby autorka by³a zadowolona jakby jej partner by³ my¶lami przy innej kobiecie, spotyka³ i pisa³ z ni±. To tylko kole¿anka, a jednak ju¿ czujê do niej po¿±danie oraz zaczynaj± kie³kowaæ uczucia. To tylko pocz±tek. Od tego siê zwi±zek rozwala.

Moje zdanie jest takie ¿e jakby mój narzeczony mia³ w my¶lach inna kobietê ni¿ mnie poczu³abym siê zdradzona i tak my¶lê ¿e i ty by¶ siê tak poczu³a jakby twój partner tak mia³ i on siê tak poczuje gdy dowie siê o tym. Gdyby¶ naprawdê kocha³a tego pierwszego, nie zakocha³a by¶ siê w drugim. Bo dla Ciebie by istnia³ tylko Twój partner, a rutyna nie jest ¿adn± wymówk±.
zjawiskowaM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-02-01, 09:14   #25
Mija62
uparta chmura

Wiadomo¶ci: 8 650

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Poka¿ wiadomo¶æ
Tre¶æ usuniêta
Bo z jednej strony ma to jaki¶ sens. Roz³aduj± siê emocje i bêdzie mo¿na okre¶liæ w któr± stronê mo¿na i¶æ.
Stary 2020-02-04, 12:22   #26
Sok_z_buki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 507

Brniêcie w jakas relacje zamiast zdystansowania sie kiedy czujesz "feromony" to kardynalny b³±d i skoro chcesz zachowac swoj obecny zwi±zek to NIGDY nie powinnas go dopuscic do siebie blizej niz na stopie formalnych stosunkow w pracy. A tak, coz, schrzanilas i musisz to odkrêcic.
Sok_z_buki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-02-04, 12:26   #27
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Sok_z_buki Poka¿ wiadomo¶æ
Brniêcie w jakas relacje zamiast zdystansowania sie kiedy czujesz "feromony" to kardynalny b³±d i skoro chcesz zachowac swoj obecny zwi±zek to NIGDY nie powinnas go dopuscic do siebie blizej niz na stopie formalnych stosunkow w pracy. A tak, coz, schrzanilas i musisz to odkrêcic.
Nic nie schrzanila.
Normalnym jest rozmowa z koleg± z pracy nie tylko o pracy, czy wyj¶cie na kawê, nawet na drina. Normalnym jest równie¿ utrzymywanie relacji poza godzinami pracy i pisanie do siebie na komunikator prywatny a nie pracowy.

Stary 2020-02-04, 12:55   #28
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 748

Cytat:
Napisane przez Mija62 Poka¿ wiadomo¶æ
Bo z jednej strony ma to jaki¶ sens. Roz³aduj± siê emocje i bêdzie mo¿na okre¶liæ w któr± stronê mo¿na i¶æ.
Nie bardzo, bo ta fascynacja ju¿ dawno temu przesta³a byæ oparta tylko na po¿±daniu fizycznym.

Autorko, ograniczenie kontaktu z tym koleg± do minimum albo zakoñczenie go i skupienie siê na zwi±zku, praca nad nim. No, albo wiadomo, rozstanie.
Stary 2020-02-04, 14:04   #29
Sok_z_buki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 507

Cytat:
Napisane przez edan84 Poka¿ wiadomo¶æ
Nic nie schrzanila.
Normalnym jest rozmowa z koleg± z pracy nie tylko o pracy, czy wyj¶cie na kawê, nawet na drina. Normalnym jest równie¿ utrzymywanie relacji poza godzinami pracy i pisanie do siebie na komunikator prywatny a nie pracowy.

Nie wiem gdzie ty szukasz frajerów w momencie kiedy autorka pisa³a wprost o seksualnym napieciu i wynikaj±cym z tego nawiazywaniu kontaktu.
Sok_z_buki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-02-04, 14:08   #30
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Sok_z_buki Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem gdzie ty szukasz frajerów w momencie kiedy autorka pisa³a wprost o seksualnym napieciu i wynikaj±cym z tego nawiazywaniu kontaktu.
Pisa³a i... co z tego? A gdyby ogl±da³a 9 i pó³ tygodnia i by poczu³a seksualne napiêcie to te¿ powinna siê rozstaæ?
Nie s±dzê by uczucie napiêcia seksualnego spowodowane przez kogo¶/co¶ innego niz partner mia³ implikowaæ z automatu zdradê partnera.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Zreszt± nie wiem. Mo¿e z partnerem ustali³a, ¿e takie uczucie oznacza zdradê, ale nic o tym autorka nie pisala. Zatem zak³adam, ¿e nie.

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-02-04 15:55:40

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.