|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak napisze paznokcie to bedzie nudno....
Witam wszytskich!!!!
to mój pierwszy wątek ![]() wiec w razie błędów nie krzyczeć![]() zacznę od tego ze mam 15 latek i nałogowo obgryzam paznokcie ![]() Czego ja juz nie prubowałam!!??!!! tasną zaklejałam pazdziorki, plasteline dusiłam, słonecznik wcinałam................ i nic nie pomaga! ostatnio wpadłam na pomysł zeby zalozyc sobie jakies tipsy! i poczekała bym az odrosną mi moje[choc troszke] i bym sobie odkleila tipsy. ale nie wiem czy to dobra idea...[??] nie wiem czy nie jestem na to jakby zamloda:/ jak by nawet wszystko bylo dobrze to jakie tipsy są najlepsze?? czy wszystkie nieszczą płytkę? jak sie je odkleja? prosze WAS o pomoc. napiszcie co mozecie!!!! z góry wielkie dzieki Buziaczki przesyłam
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak napisze paznokcie to bedzie nudno....
Wydaję mi się, że te tipsy to nie najlepszy pomysł. Strasznie niszczą paznokcie i podejrzewam, że nawet jakby Ci odrosły, to byś je musiała obciać.
Nie torturuj ich tak! Kiedyś też miałam problem podobny do Twojego... biłam się po paluchach, gdy zebrało mi się za obgryzanie, stosowałam najróżniejsze preparaty - nic nie pomagało! Ja z natury jestem mało ambitna, ale w końcu kilka lat temu postanowiłam sobie, że koniec z obgryzaniem! Zaczęłam je malować, ozdabiać na różne sposoby i dopiero wtedy zrozumiałam, że chcę mieć ładne i długie paznokcie, by przyzwoicie wyglądało na nich to wszystko. Według mnie, problem tkwi w tym, żeby się przemóc, postanowić sobie coś i dotrzymać danej obietnicy! ![]() Życzę powodzenia i pozdrawiam
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wielokrotnie było napisane na forum, że umiejętne zdejmowanie sztucznych paznokci tylko w niewielkim stopniu osłabi naturalne paznokcie
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
TIPSY NIE NISZCZĄ PAZNOKCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Na ten temat było już bardzo wiele wątków. I spokojnie na swoje pytania znajdziesz odpowiedź
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
na początku dziekuje Wam kochane za pomoc.
a czym zdjemować tipsy??
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
bla bla bla SKORZYSTAJ Z WYSZUKIWARKI!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Acetonem. Nasączony wacik na palec, zawinąć folią, poczekać. W razie konieczności powtórzyć.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Hmm ja myslę że narazie z tipsami bym sie u ciebie wstrzymała.Powinnaś swoją "terapię" i zapuszczanie paznokci zacząć od nastawienia się na dalsze nie obgryzanie paznokci i spróbowała je zapuscić na pewną długość i wytrzymać z nia przez pewien czas.Paznokcie musisz też odpowienio pielęgnować.Moja koleżanka żeby nie obgryzać malowała je ładnie lakierem i żal jej było potem je obgryzać.Swoją droga ja przez długi czas obgryzałam i wiem jak trudno jest paznokcie doprowadzi do stany"uzywalności" i pokazywania publicznego.Również rozwiązaniem było by utwardzić je żelem u stylistki,to je wzmocni i pomoze uzyskać wymarzoną długość.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

==>V€®()N!©zK@™<==