![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zaginięcie Madeleine McCann
Własnie przeczytalam artykul o niej...
http://www.nautilus.org.pl/?articlesid=1780 Co o tym sadzicie? Ja sprawy nie sledzilam tak dokladnie, ale jak ona sie zakonczyla? Co stwiewrdzono? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pamiętacie zaginioną Madeleine McCann?
Szczerze to wątpię, by ta dziewczynka jeszcze żyła ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to się zakończyło? Przecież napisano tam, że nijak, cały czas szukają.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pamietam ,calkiem nie dawno ogladałam pogram o calym wydarzeniu i co dzialo sie pozniej z rodzicami.
Nie wiem dlaczego ale rodzice nie wzbudzli mojego zaufania ale w sumie jakie to ma znaczenia dla sprawy ,takie subiektywne odczucie tylko. Jestem bardzo zainteresowana takimi zaginięciami i bardzo fascynuje mnie co i jak sie dzieje. W otoczeniu -dalszym mam taki przypadek zaginięcia kilka lat temu mlodego chlopaka co sie stalo ?nie wiadomo. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-10-18 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
We mnie ci rodfzice tez nie wzbudzili zaufania. Widzialam ich jak ta afera slynna byla i od razu pomyslalam ze oni cos kreca.. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- http://madeleinefoundation.org/main/30-reasons/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś przekazał policji informację o wizjach Jackowskiego? Czy próbowano szukać ciała w miejscu podanym przez niego czy żadne kroki nie zostały podjęte w tej kwestii?
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja powiem tyle, że ludziom to nie wszystkim wierze, ale psy policyjne się nie mylą, a z tego co ja pamiętam, to wskazały (psy) że ciało dziewczynki było w bagażniku w wynajętym samochodzie jej rodziców.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie slyszalam o tym aby psy wyczuły zwłoki ale znaleziono ślady krwi.
Co do jasnowidzów to mam sceptyczne podejście. Nieszczęście polega na tym ,że takich zaginonych dzieci jest sporo i szczerze nie wiem co ja bym zrobila w takiej sytuacji ,z jednje strony zalamac si e,usiac i plakac, depresja itp czy lepiej trzymac sie twardo i robic wszytsko aby odnależc dziecko ? Dramat mozna przeciez przeżywać wewnątrz we wlasnych 4 scianach ,równie male zaufanie wzbudzaja we mnie ludzie obnoszący sie ze swoim nieszczesciem ,i tak zle i tak niedobrze. Tak czy śmak lepiej byloby aby dziecko sie odnalazlo cale i zdrowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale poczytaj ta strone angielska. Tam jest 30 argumnetow ktore mowia ze dziecko nie zostalo porwane tylko rodzice cos z nim zrobili.. albo nieszczesliwy wypadek, albo cos w tym stylu.. i nie chca sie przyznac do tego.. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=UxGhlYTNisw tu filmik bardzo ciekawy ktory wyjasnia cala sprawe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
był już wcześniej taki wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=madeleine Owszem psy wyczuły zwłoki w apartamencie hotelowym, w oklicy okna za sofą, na ubraniach matki i tym pluszaczku tej małej, który został wyprany później. Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Może z szoku, strachu czy ich nie posądzą itp (potem mogli się opamiętać, ale cała "machina" poszukiwań ruszyła, zrobili szum na cały świat, więc woleli w to brnąć niż się przyznać). Bo chyba nie mogli osiągnąć żadnych własnych korzyści, chyba że jakieś odszkodowanie...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Dobrze kombinuję?)
![]() |
![]() |
#15 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się czytać
![]()
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A oni je jeszcze lekami faszerowali?
No to w sumie się nie dziwię, bo by pewnie faktycznie byli sądzeni za zaniedbanie, a tu jeszcze dwójka małych dzieci w domu, kariera, dom - i co, mieli by iść siedzieć? Gdybym miała zgadywać powiedziałabym że spanikowali i wymyślili taki plan, żeby wszystko zatuszować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
W pokoju były jeszcze blizniaki jakies male rok-dwa ?
co do lekow ,to owszem slyszalam o tym ze dzieci dostawaly jakies leki na uspokojenie-co wdg. mnie jest chore aby podawac zdrowym dzieciom takie srodki:-/ Nie wiem co tym mysec ,dziwi mnie ze nikt nie widzila jak ew. wynosil cialo dziecka ? poza tym nie wierze aby poszli siedziec za ew. nieszczesliwy wypadek ,sprawe naglosnili na caly swiat ,w jej poszukiwania zaangazowali sie znani ludzie -poniesc taki ryzyko gdyby jednak okazalo sie ze dziewczynkę sami zakopali gdzies na plazy ? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
widział, 1 para zgłosiła, że widziała mężczyznę niosącego dziecko w kierunku plaży późnym wieczorem, w okolicach 22.00.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie. Tym bardziej dostaliby jakąś karę. (Zresztą dziwię się, że i tak nie dostali za pozostawienie małych dzieci bez opieki, nawet jeśli bliźniętom nic się nie stało.)
Cytat:
Okazuje się, że wielu ludzi tak robi; chcą uniknąć kary (czy to za morderstwo, nie tylko dzieci zresztą, czy za zaniedbanie), więc muszą zgłosić zaginięcie, żeby to podejrzanie nie wyglądało. Mają nadzieję, że im się uda - i wielu się udaje. A że w tym przypadku taki szum był? Może liczyli na to, że im większy szum, tym wiarygodniej? Może chcieli odciągnąć od siebie (jakoś tak paradoksalnie) uwagę? Zresztą czy to oni ten szum wywołali? Bo nie wiem ![]() A ryzyko było od samego początku, od kiedy tylko zdecydowali się (?) kłamać - niezależnie od szumu.
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Chyba wiele wskazuje, że jednak dziewczynka zginęła w hotelu a potem została z niego wywieziona, po czym zgłoszono zaginięcie... Ale w sumie bez sensu takie spekulacje, i tak nie wiemy jaka jest prawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
sądzę, że im więcej szumu medialnego tym lepiej. Jak chodzi o takie sprawy chwytające za serce, porwanie dziecka, śmiertelna choroba, każde oszustwo ma szansę przejść gładko, bo wszystkie zdroworozsądkowe głosy widzące, że coś jest nie tak, zostaną od razu zakrzyczane przez tłum - jak śmie ktoś w ogóle coś podważać, wstyd, matka płacze, a tu takie zarzuty, jak tak można itd.
W ten sposób manipulując można skutecznie zatuszować każdą sprawę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam tę sprawę, ale bez szczegółów, np. nie pamiętam jak wyglądali i zachowywali się rodzice tej dziewczynki w telewizyjnych wystąpieniach itd.
Zakładając, że zdarzył się nieszczęśliwy wypadek i ojciec albo matka nieumyślnie spowodowali śmierć dziewczynki - co z nią zrobili? Przecież to wymaga czasu, np. znalezienie miejsca, w którym nie ma ludzi, wykopanie dołu, zakopanie ciała - ja tam nie wiem, ale nie zrobiliby tego w kwadrans. Zresztą, gdyby ktoś mi kazał "na już" znaleźć łopatę, to nie wiedziałabym gdzie szukać ![]() (...) A jeśli jej nie zakopał, to co mógł zrobić z ciałem? ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Też oglądałam o tym ostatnio dokument..
![]() Szczerze mówiąc ja miałam cały czas wrazenie, że nikt jej nie poerwał tylko właśnie zdarzył sie nieszczęśliwy wypadek... Zresztą rodzice i tka powinni iść siedzieć bo są winni "zaginięciu" dziecka.
![]() |
![]() |
#26 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zgadzam się z Lexie, że i tak nie poznamy prawdy, przynajmniej narazie. A osobiście średnio wierzę w telewizyjne/prasowe rewelacje. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2009-10-19 o 00:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zaginiecie Madeleine
http://www.polskatimes.pl/magazynthe...atki,id,t.html
Wczoraj trafilam w sklepie na ksiazke,o ktorej mowa w linku powyzej. W Dublinie sprzedaje sie w zawrotnym tempie, polowa osob ode mnie z pracy juz ja przeczytala..sama zapewne po nia siegne,ale nie o ksiazke mi chodzi..otoz na widok samej okladki wrocily wspomnienia tej glosnej sprawy i wciaz mnie meczy jak to sie naprawde wydarzylo. Jakie jest Wasze zdanie,jakie macie odczucia? Czy to faktycznie uprowadzenie (ostatnie doniesienia glosza o 40-letnim pedofilu,ktory rzekoma ja porwal,zgwalcil i zamordowal) czy moze uwazacie jak polowa Brytyjczykow, ze to rodzice Madeleine maczali w tym palce? Osobiscie sklaniam sie do opcji nr 2. Nie zeby bylo bardziej 'tragicznie' i ze szukam jakichs dziwnych historii, jednakze w tej sprawie jest tyle niejasnosci zwiazanych z udzialem rodzicow, ze az sie nie chce wierzyc w inne wydarzenia. Patrzac nawet na tych ludzi po prostu im nie ufam. Wydaja sie tacy apodyktyczni, jacys falszywi i odpychajacy. Do tego teraz ta ksiazka...zbili mase kasy na pozwach gazet o ich oskarzanie, teraz kolejna waluta za ksiazke. To tylko takie moje osobiste przemyslenia, byc moze nie mam racji. Zapraszam do dyskusji jesli ktos ma ochote ![]() Jezeli takowy watek istnieje to prosze o podlaczenie ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaginiecie Madeleine
pozwolę sobie na przyłączenie się do wątku
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaginiecie Madeleine
Obie wersje są prawdopodobne.
Rodzice mogą być niewinni. Zrozpaczeni, wymęczeni, zestresowani wydają się odpychający i podejrzani. Mogą mieć dobrego prawnika, który doskonale dba o ich interesy i zajmuje się pozwami, książkami.. . A oni cały czas mogą myśleć o córce. Ale może być też tak, jak napisałaś -są wyrachowani, odpychający, robią niezłą kasę na całym tym zdarzeniu... . Media manipulują faktami. A taka sytuacja jest łatwa do wykorzystania, żeby sprzedać nakład.. . Biedne dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.