|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak rozmawiać z chłopakiem o pierwszym razie?
Mam 18 lat, chłopak 19. Jesteśmy ze sobą 8 miesięcy. On był wcześniej w jednym związku i ma pierwszy raz za sobą. Mimo to jest strasznie nieśmiały w tych sprawach podobnie jak ja. Co prawda uprawiamy petting, ale chciałabym czegoś więcej, on raczej tez ale nie wiem jak o tym zacząć rozmawiać. Boje się ze wyjdę na jakaś nachalna. Jestem gotowa i czuje ze to dobry moment. Ale problem jest w tym ze takie coś nie może wyjść na spontanie bo jednak trzeba się przygotować (antykoncepcja). Jak wyczuć ze on na pewno tez tego chce i jak to zaproponować? Chociaż boje się wychodzić z inicjatywa, ale myśle ze to by przełamało lody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak rozmawiać z chłopakiem o pierwszym razie?
Myślę, że powinnaś powiedzieć swojemu partnerowi, że czujesz się gotowa na coś więcej. Ale też określić jednoznacznie, że chciałabyś z nim kilka kwestii ustalić na przykład kwestie antykoncepcji.
Myślę, że partner nie powinien tego odczuć jako nachalne. Życzę powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Jak rozmawiać z chłopakiem o pierwszym razie?
Wybacz, ale jeżeli nie jesteście gotowi do normalnego rozmawiania o seksie (w tym antykoncepcji) to tym bardziej nie jesteście gotowi do jego uprawiania.
Nie ma co robić z tego wielkich mecyi. Po prostu mu powiedź 'chciałabym z tobą uprawiać już pełen stosunek, jestem gotowa'. Najwyżej się dowiesz, że on nie - to też nie koniec świata. Masz prawo chcieć uprawiać seks z osobą, która ci się podoba i nie świadczy to wcale o tym, że jesteś łatwa czy nachalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.