|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
torbiel w szczęce
Czy ktoś miał do czynienia z tą (nie)przyjemnością?
Jestem w trakcie leczenia przygotowującego mnie do usunięcia torbieli z żuchwy przez policzek. Najprawdopodobniej dopiero w połowie lipca będę po konsultacjach chirurgicznych, więc jak na moją niecierpliwość to strasznie długie czekanie ![]() Co do samego zabiegu w internetach można znaleźć sporo informacji. Jednak strasznie brakuje odpowiedzi na pytanie "co dalej"? Czy zdjęcie szwów to już koniec rekonwalescencji? Co z ruszaniem szczęką podczas mówienia, przeżuwania? Towarzyszy temu jakiś ból lub dyskomfort? Będę wdzięczna za każdą informację. Nawet taką z trzeciej ręki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: torbiel w szczęce
[1=af63d773ced7e0e9556604a 7878ebff427805fcd_6871978 14530e;87928231]Czy ktoś miał do czynienia z tą (nie)przyjemnością?
Jestem w trakcie leczenia przygotowującego mnie do usunięcia torbieli z żuchwy przez policzek. Najprawdopodobniej dopiero w połowie lipca będę po konsultacjach chirurgicznych, więc jak na moją niecierpliwość to strasznie długie czekanie ![]() Co do samego zabiegu w internetach można znaleźć sporo informacji. Jednak strasznie brakuje odpowiedzi na pytanie "co dalej"? Czy zdjęcie szwów to już koniec rekonwalescencji? Co z ruszaniem szczęką podczas mówienia, przeżuwania? Towarzyszy temu jakiś ból lub dyskomfort? Będę wdzięczna za każdą informację. Nawet taką z trzeciej ręki ![]() Zapewne jakiś czas będziesz czuła dyskomfort, chociażby ze względu na rany. No i kość też się goi, może dawać pewne dolegliwości - przez kilka pierwszych dni zapewne dość uporczywe, ale potem coraz mniej. Z ruszaniem nie powinno być większych problemów, szczęka to całkowicie nieruchomy element. Może boleć najwyżej przesuwanie się skóry i innych tkanek w okolicy ran. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: torbiel w szczęce
Dziękuję ślicznie za odpowiedź!
![]() Faktycznie ściągają szwy tak do dwóch tygodni? Kompletnie nie wiem, jak to wpłynie na moją pracę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.