Jak pozbyæ siê czarnych koñcówek po farbowaniu? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-05-01, 19:19   #1
VVeronika
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 106
Question

Jak pozbyæ siê czarnych koñcówek po farbowaniu?

Hej

Od ponad roku farbujê w³osy, najpierw igora royal 3/0 a potem well± colour touch 3/0 lub 4/0, zawsze z najni¿szym oksydantem.

Kolor zawsze by³ ³adnie g³êboki ciemno-br±zowy, prawie czarny ale w s³oñcu wychodzi³y br±zowe ³adne refleksy. Jednak jako¶ ponad miesi±c temu tak na lato zachcia³o mi siê cieplejszego br±zu (mój naturalny kolor to ciemny ale ciep³y br±z z mocn± siwizn±, która mi nie przeszkadza) i zaczê³am kombinowaæ, najpierw z well± 6/71 i 1,9%, oczywi¶cie efektów ¿adnych, potem kupi³am majirel 7.015 i oksydant 9% - efekt? Jasne brzydkie odrosty i reszta w³osów prawie czarna

Podda³am siê, pokry³am odrosty znowu colour touch 3/0 i tak chodzê sobie z prawie czarnymi w³osami. Szukam sposobów jak zdj±æ t± czarn± farbê, bo z tego co wyczyta³am dekoloryzatory ¶ci±gaj± tylko jedn± warstê koloru a ja mam to pewnie nabudowane wiêc bojê siê, ¿e zostaje mi rozja¶nienie, chocia¿ te¿ bojê siê jak to wyjdzie, help!
Czekaæ a¿ odrosn±? Wrêcz niewykonalne dla mnie chodziæ z po³ow± g³owy ciep³o br±zow± i po³ow± czarn± (nie wspomnia³am, ale zapuszczam w³osy, dlatego pofarbowanie na bardziej naturalny kolor pozwoli³oby na ³atwe "przeczekanie" odrostu)

Taki mniej wiêcej mam kolor teraz (czyli czarne koñce, ciemny ciep³y br±z na górze)

A taki chcia³abym uzyskaæ, i to mocno zbli¿ony kolor do naturalnego
VVeronika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-05-07, 10:17   #2
lajorona
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7
Dot.: Jak pozbyæ siê czarnych koñcówek po farbowaniu?

Mo¿e próbuj wyp³ukaæ kolor.

Ja myj±c w³osy szamponem przeciw³upie¿owym po 2 myciach moja czerñ przechodzi po¶wiatê br±zu. 😁

Albo k±piel rozja¶niaj±ca i wyrównanie koloru na ca³ej d³ugo¶ci.

Dekoloryzacja mi czarny zmywa do czerwieni, a czerwonego koloru w³osów nie mia³am nigdy. 😑
lajorona jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-05-26, 10:18   #3
yolca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 286
Dot.: Jak pozbyæ siê czarnych koñcówek po farbowaniu?

Jest jeszcze taka opcja ¿eby zrobiæ nanoplastiê na w³osy albo keratynê bo one ³adnie wyp³ukuj± kolor. Tylko ¿e zabiegi te prostuj± w³osy i nie ka¿demu to pasuje
yolca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-05-26 11:18:51

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.