|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 106
|
![]() Jak pozbyæ siê czarnych koñcówek po farbowaniu?
Hej
Od ponad roku farbujê w³osy, najpierw igora royal 3/0 a potem well± colour touch 3/0 lub 4/0, zawsze z najni¿szym oksydantem. Kolor zawsze by³ ³adnie g³êboki ciemno-br±zowy, prawie czarny ale w s³oñcu wychodzi³y br±zowe ³adne refleksy. Jednak jako¶ ponad miesi±c temu tak na lato zachcia³o mi siê cieplejszego br±zu (mój naturalny kolor to ciemny ale ciep³y br±z z mocn± siwizn±, która mi nie przeszkadza) i zaczê³am kombinowaæ, najpierw z well± 6/71 i 1,9%, oczywi¶cie efektów ¿adnych, potem kupi³am majirel 7.015 i oksydant 9% - efekt? Jasne brzydkie odrosty i reszta w³osów prawie czarna ![]() ![]() ![]() Podda³am siê, pokry³am odrosty znowu colour touch 3/0 i tak chodzê sobie z prawie czarnymi w³osami. Szukam sposobów jak zdj±æ t± czarn± farbê, bo z tego co wyczyta³am dekoloryzatory ¶ci±gaj± tylko jedn± warstê koloru a ja mam to pewnie nabudowane wiêc bojê siê, ¿e zostaje mi rozja¶nienie, chocia¿ te¿ bojê siê jak to wyjdzie, help! Czekaæ a¿ odrosn±? Wrêcz niewykonalne dla mnie chodziæ z po³ow± g³owy ciep³o br±zow± i po³ow± czarn± (nie wspomnia³am, ale zapuszczam w³osy, dlatego pofarbowanie na bardziej naturalny kolor pozwoli³oby na ³atwe "przeczekanie" odrostu) Taki mniej wiêcej mam kolor teraz (czyli czarne koñce, ciemny ciep³y br±z na górze) ![]() A taki chcia³abym uzyskaæ, i to mocno zbli¿ony kolor do naturalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Dot.: Jak pozbyæ siê czarnych koñcówek po farbowaniu?
Mo¿e próbuj wyp³ukaæ kolor.
Ja myj±c w³osy szamponem przeciw³upie¿owym po 2 myciach moja czerñ przechodzi po¶wiatê br±zu. 😁 Albo k±piel rozja¶niaj±ca i wyrównanie koloru na ca³ej d³ugo¶ci. Dekoloryzacja mi czarny zmywa do czerwieni, a czerwonego koloru w³osów nie mia³am nigdy. 😑 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 286
|
Dot.: Jak pozbyæ siê czarnych koñcówek po farbowaniu?
Jest jeszcze taka opcja ¿eby zrobiæ nanoplastiê na w³osy albo keratynê bo one ³adnie wyp³ukuj± kolor. Tylko ¿e zabiegi te prostuj± w³osy i nie ka¿demu to pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.