|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Obsesyjnie boję się współżycia
Cierpię od wielu lat na nerwicę natręctw. Do tej pory regularnie wspolzylam. Zmieniłam leki które jak się okazało zwiększyły poziom prolaktyny i okres mi się zastrzymal . Pierwszy raz okres spóźnił mi się o tak długi czas, bałam się że jestem w ciąży. Mimo logicznych argumentów -uzywalismy prezerwatywy, która nie pekla, nadal bałam się ciąży. Byłam u ginekologa żeby wykluczyć ciążę, ostatecznie okres się pojawił po odstawieniu tych tabletek. Od tego czasu panicznie boje się współżycia. Nie chce ciąży ze względu na moją chorobę, wiem że nie mógłbym wychowawac dziecka mając tak silna nerwicę jaka mam od kilku lat. Wiele razy zmieniałam leki, ale nic nie daje wystarczających efektów. Co mogę zrobić w tej sytuacji ? Dodam że chciałabym współżyć, chciałabym żeby było tak jak dawniej. Ale każda nawet najmniejsza interakcja z penisem partnera powoduje u mnie ogromny lęk że mogłam zajść w ciążę. Jeśli chodzi o inne metody antykoncepcji - nie wchodzi w grę hormonalna (mam kilka schorzeń które branie tabletek anty mogłoby pogłębić. No i z lekami psychotropowymi kolidują.) Pewnie napiszecie że nie mam współżyć skoro nie jestem gotowa. Mam 28 lat, wspolzylam do tej pory "normalnie" , ta jedna sytaucja - spóźniony okres wywołał we mnie taki lęk że nie umiem się teraz przełamać. Co myślicie ? Może prezerwatywa plus wytrysk poza pochwa bylby jakims rozwiazaniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Obsesyjnie boje się współżycia
Jeżeli nie chcesz ciąży aby nie przekazać swoich schorzeń to może podwiązanie jajowodów? wiem rozwiązanie drastyczne i nieodwracalne ale skoro boisz się przekazać swoje geny to może warto rozważyć?
Z mniej drastycznych, spirala albo kapturek + prezerwatywa z środkiem plemnikobójczym ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Prezerwatywa ze srodkiem plemnikobojczym to moze byc dobry pomysl.
Podwójne zabezpieczenie prezereatywa i wytrysk na zewnatrz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Coraz bardziej myślę o spirali miedzianej. Może to by pomogło. Tylko kiedyś jakaś ginekolog mi powiedziała że jak aborcja była legalna to naogladala się dzieci ze spirala w głowie. To mnie przeraziło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zmień ginekologa szybko. Pamiętaj też, że antykoncepcja hormonalna to nie tylko tabletki, ale też np. spirala z miejscowo działającymi hormonami, implanty itp. Porozmawiaj z kompetentnym ginekologiem, a nie jakimś zaściankowym dinozaurem. Od czasów tych niby dzieci ze spiralą w głowie świat i antykoncepcja poszły bardzo do przodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jeżeli nie planujesz dzieci to ja bym podwiązała sobie jajowody. Tylko nie wiem jak z tym zabiegiem teraz jak w dobie korona wirusa zamknięte są granice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Obsesyjnie boję się współżycia
A co sądzicie o opcji prezerwatywa i przerywany ? Jeśli gumka pęknie to wytrysk będzie na zewnatrz. Czy wtedy taki sposób antykoncepcji jest bardziej skuteczny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Dot.: Obsesyjnie boję się współżycia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.