|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Chudnę w 4 miesiącu ciąży
A więc zaczynam 4 miesiąc ciąży i zawsze myślała, że mój brzuch będzie napięty , a ja zaobserwowałam od tak półtora tygodnia, że się zmniejszył, jest flakowaty spadła mi waga o 2 kg, jeszcze miesiąc temu już miałam widoczny brzuch, napięty, a teraz rano prawie, że nic. Mam wizytę na 2 trymestr ciąży dopiero w środę i strasznie się boję, bo koleżanka powiedziała, że pewnie doszło do ciąży zatrzymanej i nie doszło do normalnego poronienia i dowiem się w środę na usg, że dziecku nie bije serce i wezmą mnie na szpital lub okaże się, że dziecko nie rozwija się jak trzeba. Dodam, że od dawna nie mam żadnych objawów ciąży (dwa tyg), mam 30 lat. Ktoś może miał podobnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Interleukina Druga
|
Dot.: Chudnę w 4 miesiącu ciąży
Jeśli cokolwiek Cię niepokoi odnośnie ciąży to powinnaś albo skontaktować się ze swoim lekarzem prowadzącym i przyspieszyć termin wizyty albo udać się do najbliższego szpitala z oddziałem ginekologiczno-położniczym. Ciężko powiedzieć czy coś z ciążą się dzieje, a jeśli tak to co.
Być może to małowodzie, które ma wiele przyczyn, ale żeby to stwierdzić konieczne jest badanie ginekologiczne z USG. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.