![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Nowa znajomo¶æ przed 30k± - czy jest ³atwiej?
Drogie Panie i Drodzy Panowie,
Zapewne podobny w±tek powtarza³ siê ju¿ wiele razy - przez lupkê próbowa³am, ale pojawiaj± mi siê tylko jakie¶ krótkie w±tki z 2010,2011 roku etc. Czujê siê trochê jak nastolatka choæ za chwilê skoñczê 30 lat. Za mn± 6 lat zwi±zku z facetem, który nie planowa³ wspólnej przysz³o¶ci. Zakoñczy³am ten rozdzia³ 3 lata temu. Z czasem nauczy³am siê wielu rzeczy w tym ostro¿no¶ci w stosunku do facetów. Nie mog³am znale¼æ nikogo sensownego - a¿ tu nagle pozna³am jego. I wiecie co...? w momencie, w którym odpu¶ci³am szukanie jako takie i nastawia³am siê na....NIC - spad³o na mnie jak grom z jasnego nieba ![]() Spotykamy siê od 3 miesiêcy - chocia¿ ja mam wewnêtrzne przeczucie, ¿e to w³a¶nie TEN facet ![]() (zaznaczê, ¿e on jest w moim wieku) Co prawda nie pad³y jeszcze ¿adne wielkie s³owa czy deklaracje poza tym, ¿e uwielbia ze mn± spêdzaæ czas, ¿e czuje jakby¶my siê znali od lat. Cierpliwie czekam chocia¿ czasami ci¶nie mi siê co¶ wiêkszego na usta, ale bojê siê jak dziecko zrobiæ tego pierwszego kroku. Spêdzamy ze sob± bardzo du¿o czasu - poza momentem gdy oboje jeste¶my w pracy albo gdy idê na kawê z kole¿ankami... ca³y wolny czas i noce. Funkcjonujemy jak para chocia¿ oficjalnie ni± nie jeste¶my (mo¿e powinnam te¿ zapytaæ?) Moje pytanie... nasz³a mnie taka refleksja odno¶nie mieszkania. Wynajmujê kawalerkê, za któr± p³ace niema³e pieni±dze, a praktycznie od 3 miesiêcy z niej nie korzystam bo ca³y czas jestem u niego. Czy to rozs±dne by zapytaæ co my¶li by¶my razem wynajêli inne mieszkanie ? Po co p³aciæ za dwa skoro w³a¶ciwie mieszkam u niego? On tez ma kawalerkê wiêc opcja przeprowadzki do niego nie wchodzi w grê... nie zmieszczê siê z rzeczami ![]() Mo¿e pytanie rodem z podstawówki, ale na prawdê nie mam zbyt du¿ego do¶wiadczenia w budowaniu powa¿niejszych relacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 634
|
Dot.: Nowa znajomo¶æ przed 30k± - czy jest ³atwiej?
Najpierw to go zapytaj jak widzisz wasz± relacjê i czy jeste¶cie par±, a nie czy bêdziecie razem mieszkaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87144172]Najpierw to go zapytaj jak widzisz wasz± relacjê i czy jeste¶cie par±, a nie czy bêdziecie razem mieszkaæ.[/QUOTE]
no w³a¶nie to ju¿ chyba dobry moment prawda? Rzuciæ tak... po prostu ? Nie mam pojêcia jak to zrobiæ szczerze mówi±c by nie zabrzmia³o tak, ¿e co¶ wymuszam na nim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
|
Tak, 3 miesi±ce to dobry moment. Jak masz to zrobiæ? Nie wiem, Ty go znasz i wiesz najlepiej jak zacz±æ temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 198
|
To ¿a³osne jak kobieta rzuca ca³e swoje dotychczasowe ¿ycie bo pozna³a faceta...
3 miesi±ce i ju¿ u niego mieszkasz? Ja wiem se pewnie zostanê zjechana za ten komentarz ale miej trochê szacunku do siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mieszkasz u niego a nawet w sumie niewiadomo czy jeste¶cie para... straszne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 10 152
|
Miewa³em podobne sytuacje do Twoich. Tyle, ¿e je¶li ju¿ to ja pomieszkiwa³em u moich pañ. I tyle, ¿e ja moje poznawa³em na tinderze i prawie zawsze uwa¿a³em, ¿e to do¶æ jasne, ¿e to przecie¿ uk³ad dla przyjemno¶ci a nie na serio.
Mo¿e on ma inaczej, w koñcu u niego czêsto jeste¶, co w moim przypadku nigdy nie mia³o miejsca i miejsca mieæ nie bêdzie. Musisz go zapytaæ skoro masz w±tpliwo¶ci. Mo¿e on traktuje to niezobowi±zuj±co, w koñcu niczego sobie nie obiecywali¶cie, nie ustalali¶cie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Skoro jej dobrze w ramionach tego faceta, to czemu mia³aby z tego rezygnowaæ? 3 miesi±ce to w sumie d³ugo. Zreszt± mo¿e sobie mieszkaæ i po pierwszym spotkaniu. Co to ma za znaczenie? Ja parê razy dostawa³em klucze do mieszkania moich partnerek. I to znacznie wcze¶niej ni¿ po 3 miesi±cach. W tym raz do prywatnej kawalerki pewnej mê¿atki. I co? Ukamienujesz mnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
I zapytaj o kwestiê mieszkaniow±. Tylko nie krêæ, ¿e zale¿y Ci na kasie, wiêc dlatego o to pytasz. Chcesz co¶ budowaæ, to zacznij to robiæ. Od szczerej rozmowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 226
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie zaczyna³am pierwsza tego typu rozmów z facetem - dlatego nie wiem jak siê za to zabraæ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 906
|
Cytat:
Ten Twój znajomy to przede wszystkim cz³owiek. Zwyk³y cz³owiek, którego mo¿esz zapytaæ o zwyk³a rzecz - czy je¶li zachowujecie siê jak para, to czy ni± jeste¶cie. Czy na wy³±czno¶æ, czy z dodatkami, czy bêdziecie razem mieszkaæ, kiedy itp. Mi osobi¶cie te¿ jak kole¿ance trochê wy¿ej nie mie¶ci siê w g³owie, ¿e mo¿na prawie mieszkaæ u kogo¶ i nie wiedzieæ, czy jest siê w zwi±zku. Tym niemym zachowaniem i czekaniem na jego ruch sama siebie wci±gasz ponownie w zwi±zek (heh, w sumie nie wiadomo nawet!), który nie wiesz, dok±d zmierza (mo¿e do nik±d?). Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Mam alergiê na stwierdzenie "zachowujemy siê jak para, ale...", bo to zwykle oznacza, ¿e jedno korzysta z uroków zwi±zku, prowadz±c (w miêdzyczasie) ¿ycie singla, a to drugie ¿yje nadziej± st³amszon± przez niepewno¶æ.
Warto wiêc ustaliæ, czy mamy siebie na wy³±czno¶æ, czy jednak bêdzie jakie¶ "ale". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Cytat:
Ale jak rozumiem pytanie czy jeste¶cie razem nie pad³o? Mimo, ¿e praktycznie razem mieszkacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 226
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Femme fatale
Wiadomo¶ci: 1 261
|
Cytat:
Dla mnie normalne pytanie. Wy³ó¿ kawê na ³awê i tyle. Musisz byæ bezpo¶rednia. To nie boli przecie¿. Przekonasz siê jakie ma zdanie w tej kwestii. Albo powie, ¿e mo¿esz mieszkaæ u niego, albo przystanie na Twoj± propozycjê. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Autorka nie rzuca swojego dotychczasowego ¿ycia dla faceta. Równie¿ dla faceta nie podporz±dkowuje ca³ego swojego ¿ycia. Kompletnie nie rozumiem....Czy¿by jaka¶ frustracja przez Ciebie przemawia³a? Kosmos. Dla mnie osobi¶cie 3 msc to by by³o za wcze¶nie aby zamieszaæ z facetem, ale ja to ja. To dla mnie czas poznawania siê, spotykania siê, a na pewno wiesz, ¿e ludzie spotykaj± siê d³ugo, czasem i latami nawet zanim ¿e sob± zamieszkaj±. Autorka jednak tak post±pi³a, tak jest jej wygodnie i ma do tego prawo. Spoko. A Ty robisz na ni± najazd...
1. Lepiej byæ nielubian± za to, kim jeste¶ ni¿ byæ kochan± za to kim nie jeste¶. 2. Ludzie nie rodz± siê dobrzy albo ¼li. Rodz± siê z pewnymi sk³onno¶ciami, ale liczy siê sposób, w jaki ¿yj±. I to, jakich ludzi poznaj±. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 612
|
Pogadaj z nim. Nie potrzebujesz siê nie wiadomo jak przygotowywaæ do tej rozmowy. Proste pytanie, prosta odpowiedz - jak widzisz/postrzegasz nasza relacje, czy jeste¶my par±. Jak tak, to super. Jak nie, to nie. Jak bêdzie krêci³, to te¿ nie.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 790
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
¦wiadoma decyzja dwojga doros³ych ludzi???
Czyta³a¶ ten w±tek? Ona u niego mieszka i jednocze¶nie siê boi go zapytaæ czy chce z ni± byæ czy nie .. Nawet nie umiej± rozmawiaæ Rzecztwiscie wielka doros³o¶æ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 947
|
Cytat:
A powinno pa¶æ? Nie s± dzieæmi, ¿eby pytaæ siê nawzajem o "chodzenie".
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Cytat:
Wyobra¼ sobie, ¿e ludzie zmieniaj± ca³e dotychczasowe ¿ycie z powodu mi³o¶ci na przyk³ad. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- S± par±. Tylko nie powiedzieli sobie tego wprost. To nie podstawówka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 329
|
Pozwolê sobie przytoczyæ wypowied¼ z innego w±tku
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87145821]Sk±d ta pewno¶æ?[/QUOTE]
Mieszkaj± razem, ,sypiaj± razem, ¿yj± razem. Czy par± siê jest dopiero od momentu gdy siê to powie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 515
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 521
|
Cytat:
Co ma do tego wiek, ¿e w podstawówce trzeba siê pytaæ a majac 30 lat nie? Bo nie za bardzo rozumiem, co mia³oby siê zmieniæ. W jednym i drugim przypadku mówimy o zwyczajnym, jasnym okresleniu relacji. Cz³owiek chyba tego potrzebuje, obojêtnie czy ma 10 lat czy 60 lat (o ile w podstawówce mozna mówiæ o ,,zwi±zkach" ![]() Poza tym, byæ mo¿e oni s± w zwi±zku, ale w otwartym, bo przeciez nie ustalili tego, ¿e maj± siebie na wy³±czno¶æ i ¿e facet nie spotyka siê z nikim na boku. Po prostu idealna droga do tego, by kiedy¶ us³yszeæ ,,No ale my¶my nic sobie obiecywali, ¿adnego zwi±zku i wy³aczno¶ci to sobie nie deklarowali¶my". No bo nie deklarowali, Autorka tego od facet widocznie nie oczekuje - skoro mu tego nie powiedzia³a wprost - wiêc wynika z tego, ze oboje mog± robiæ co chc± i spaæ z kim chc±. Nie wiem jaki jest problem w zadaniu prostego pytania ,,S³uchaj, ale jeste¶my w zwi±zku i nie spotykamy siê z ju¿ z nikim innym?". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.