Nowa znajomo¶æ przed 30k± - czy jest ³atwiej? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2019-09-04, 15:46   #1
fluffyx3
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Nowa znajomo¶æ przed 30k± - czy jest ³atwiej?

Drogie Panie i Drodzy Panowie,

Zapewne podobny w±tek powtarza³ siê ju¿ wiele razy - przez lupkê próbowa³am, ale pojawiaj± mi siê tylko jakie¶ krótkie w±tki z 2010,2011 roku etc.

Czujê siê trochê jak nastolatka choæ za chwilê skoñczê 30 lat. Za mn± 6 lat zwi±zku z facetem, który nie planowa³ wspólnej przysz³o¶ci. Zakoñczy³am ten rozdzia³ 3 lata temu. Z czasem nauczy³am siê wielu rzeczy w tym ostro¿no¶ci w stosunku do facetów. Nie mog³am znale¼æ nikogo sensownego - a¿ tu nagle pozna³am jego.
I wiecie co...? w momencie, w którym odpu¶ci³am szukanie jako takie i nastawia³am siê na....NIC - spad³o na mnie jak grom z jasnego nieba

Spotykamy siê od 3 miesiêcy - chocia¿ ja mam wewnêtrzne przeczucie, ¿e to w³a¶nie TEN facet

(zaznaczê, ¿e on jest w moim wieku)

Co prawda nie pad³y jeszcze ¿adne wielkie s³owa czy deklaracje poza tym, ¿e uwielbia ze mn± spêdzaæ czas, ¿e czuje jakby¶my siê znali od lat. Cierpliwie czekam chocia¿ czasami ci¶nie mi siê co¶ wiêkszego na usta, ale bojê siê jak dziecko zrobiæ tego pierwszego kroku.

Spêdzamy ze sob± bardzo du¿o czasu - poza momentem gdy oboje jeste¶my w pracy albo gdy idê na kawê z kole¿ankami... ca³y wolny czas i noce. Funkcjonujemy jak para chocia¿ oficjalnie ni± nie jeste¶my (mo¿e powinnam te¿ zapytaæ?)

Moje pytanie... nasz³a mnie taka refleksja odno¶nie mieszkania. Wynajmujê kawalerkê, za któr± p³ace niema³e pieni±dze, a praktycznie od 3 miesiêcy z niej nie korzystam bo ca³y czas jestem u niego. Czy to rozs±dne by zapytaæ co my¶li by¶my razem wynajêli inne mieszkanie ? Po co p³aciæ za dwa skoro w³a¶ciwie mieszkam u niego? On tez ma kawalerkê wiêc opcja przeprowadzki do niego nie wchodzi w grê... nie zmieszczê siê z rzeczami

Mo¿e pytanie rodem z podstawówki, ale na prawdê nie mam zbyt du¿ego do¶wiadczenia w budowaniu powa¿niejszych relacji.
fluffyx3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 15:54   #2
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 634
Dot.: Nowa znajomo¶æ przed 30k± - czy jest ³atwiej?

Najpierw to go zapytaj jak widzisz wasz± relacjê i czy jeste¶cie par±, a nie czy bêdziecie razem mieszkaæ.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 15:57   #3
fluffyx3
Przyczajenie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87144172]Najpierw to go zapytaj jak widzisz wasz± relacjê i czy jeste¶cie par±, a nie czy bêdziecie razem mieszkaæ.[/QUOTE]
no w³a¶nie to ju¿ chyba dobry moment prawda? Rzuciæ tak... po prostu ? Nie mam pojêcia jak to zrobiæ szczerze mówi±c by nie zabrzmia³o tak, ¿e co¶ wymuszam na nim.
Stary 2019-09-04, 16:00   #4
Konto usuniête

Tak, 3 miesi±ce to dobry moment. Jak masz to zrobiæ? Nie wiem, Ty go znasz i wiesz najlepiej jak zacz±æ temat
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 16:01   #5
PoPoo
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 198

To ¿a³osne jak kobieta rzuca ca³e swoje dotychczasowe ¿ycie bo pozna³a faceta...

3 miesi±ce i ju¿ u niego mieszkasz?

Ja wiem se pewnie zostanê zjechana za ten komentarz ale miej trochê szacunku do siebie
PoPoo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 16:01   #6
PoPoo
Zadomowienie

Mieszkasz u niego a nawet w sumie niewiadomo czy jeste¶cie para... straszne
Stary 2019-09-04, 16:02   #7
edan84
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 10 152

Miewa³em podobne sytuacje do Twoich. Tyle, ¿e je¶li ju¿ to ja pomieszkiwa³em u moich pañ. I tyle, ¿e ja moje poznawa³em na tinderze i prawie zawsze uwa¿a³em, ¿e to do¶æ jasne, ¿e to przecie¿ uk³ad dla przyjemno¶ci a nie na serio.

Mo¿e on ma inaczej, w koñcu u niego czêsto jeste¶, co w moim przypadku nigdy nie mia³o miejsca i miejsca mieæ nie bêdzie.
Musisz go zapytaæ skoro masz w±tpliwo¶ci. Mo¿e on traktuje to niezobowi±zuj±co, w koñcu niczego sobie nie obiecywali¶cie, nie ustalali¶cie.
edan84 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2019-09-04, 16:02   #8
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez PoPoo Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê ostro, ale te¿ mam takie odczucia. Jeszcze chce porzucaæ w³asne mieszkanie w ciemno

Dlatego najpierw niech zapyta jak on ich widzi, ¿eby siê nie okaza³o, ¿e wcale par± on nie zamierza byæ.
Stary 2019-09-04, 16:03   #9
fluffyx3
Przyczajenie

Cytat:
To ¿a³osne jak kobieta rzuca ca³e swoje dotychczasowe ¿ycie bo pozna³a faceta...

Ja wiem se pewnie zostanê zjechana za ten komentarz ale miej trochê szacunku do siebie
a kto powiedzia³ ¿e rzuci³am cale swoje zycie? nadal spelniam swoje pasje...tyle, ¿e on mi w nich towarzyszy a to jednak ró¿nica
Stary 2019-09-04, 16:06   #10
edan84
BAN sta³y

Cytat:

¯a³osne? Bynajmniej.

Skoro jej dobrze w ramionach tego faceta, to czemu mia³aby z tego rezygnowaæ?
3 miesi±ce to w sumie d³ugo. Zreszt± mo¿e sobie mieszkaæ i po pierwszym spotkaniu. Co to ma za znaczenie?
Ja parê razy dostawa³em klucze do mieszkania moich partnerek. I to znacznie wcze¶niej ni¿ po 3 miesi±cach. W tym raz do prywatnej kawalerki pewnej mê¿atki. I co? Ukamienujesz mnie?
Stary 2019-09-04, 16:09   #11
fluffyx3
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez edan84 Poka¿ wiadomo¶æ
Miewa³em podobne sytuacje do Twoich. Tyle, ¿e je¶li ju¿ to ja pomieszkiwa³em u moich pañ. I tyle, ¿e ja moje poznawa³em na tinderze i prawie zawsze uwa¿a³em, ¿e to do¶æ jasne, ¿e to przecie¿ uk³ad dla przyjemno¶ci a nie na serio.

Mo¿e on ma inaczej, w koñcu u niego czêsto jeste¶, co w moim przypadku nigdy nie mia³o miejsca i miejsca mieæ nie bêdzie.
Musisz go zapytaæ skoro masz w±tpliwo¶ci. Mo¿e on traktuje to niezobowi±zuj±co, w koñcu niczego sobie nie obiecywali¶cie, nie ustalali¶cie.
Hm, okej - powiem tak - mieli¶my jak±¶ tam krótk± wymianê zdañ na temat tego, ¿e dla mnie nie jest to przelotna relacja i ¿e zaczynam siê anga¿owaæ. Powiedzia³, ¿e dla niego te¿ nie jest to nic przelotnego - uzna³am, ¿e to jasne.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2019-09-04, 16:12   #12
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez fluffyx3 Poka¿ wiadomo¶æ
Hm, okej - powiem tak - mieli¶my jak±¶ tam krótk± wymianê zdañ na temat tego, ¿e dla mnie nie jest to przelotna relacja i ¿e zaczynam siê anga¿owaæ. Powiedzia³, ¿e dla niego te¿ nie jest to nic przelotnego - uzna³am, ¿e to jasne.
Ustal wiêc czym to jest, a nie czym nie jest.
I zapytaj o kwestiê mieszkaniow±. Tylko nie krêæ, ¿e zale¿y Ci na kasie, wiêc dlatego o to pytasz. Chcesz co¶ budowaæ, to zacznij to robiæ. Od szczerej rozmowy.
Stary 2019-09-04, 16:16   #13
Dwight_Schrute
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 226

Cytat:
I zapytaj o kwestiê mieszkaniow±. Tylko nie krêæ, ¿e zale¿y Ci na kasie, wiêc dlatego o to pytasz. Chcesz co¶ budowaæ, to zacznij to robiæ. Od szczerej rozmowy.
O kur!cze Komentarz Edana o zwi±zkach z którym siê zgadzam.
Dwight_Schrute jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 17:27   #14
fluffyx3
Przyczajenie

Cytat:
Nigdy nie zaczyna³am pierwsza tego typu rozmów z facetem - dlatego nie wiem jak siê za to zabraæ...
Stary 2019-09-04, 17:41   #15
squirrelqa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 906

Cytat:
Nigdy nie zaczyna³am pierwsza tego typu rozmów z facetem - dlatego nie wiem jak siê za to zabraæ...
No to dziewczyno, te 6 lat zwi±zku to by³o chyba jakie¶ nieme albo mega patologiczne.
Ten Twój znajomy to przede wszystkim cz³owiek. Zwyk³y cz³owiek, którego mo¿esz zapytaæ o zwyk³a rzecz - czy je¶li zachowujecie siê jak para, to czy ni± jeste¶cie. Czy na wy³±czno¶æ, czy z dodatkami, czy bêdziecie razem mieszkaæ, kiedy itp.

Mi osobi¶cie te¿ jak kole¿ance trochê wy¿ej nie mie¶ci siê w g³owie, ¿e mo¿na prawie mieszkaæ u kogo¶ i nie wiedzieæ, czy jest siê w zwi±zku.

Tym niemym zachowaniem i czekaniem na jego ruch sama siebie wci±gasz ponownie w zwi±zek (heh, w sumie nie wiadomo nawet!), który nie wiesz, dok±d zmierza (mo¿e do nik±d?).

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-09-04, 18:30   #16
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Mam alergiê na stwierdzenie "zachowujemy siê jak para, ale...", bo to zwykle oznacza, ¿e jedno korzysta z uroków zwi±zku, prowadz±c (w miêdzyczasie) ¿ycie singla, a to drugie ¿yje nadziej± st³amszon± przez niepewno¶æ.

Warto wiêc ustaliæ, czy mamy siebie na wy³±czno¶æ, czy jednak bêdzie jakie¶ "ale".
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 18:38   #17
Miss_Lauren
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35

Cytat:

Ale jak rozumiem pytanie czy jeste¶cie razem nie pad³o? Mimo, ¿e praktycznie razem mieszkacie?
Miss_Lauren jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 19:15   #18
Dwight_Schrute
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 226

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
Mam alergiê na stwierdzenie "zachowujemy siê jak para, ale...", bo to zwykle oznacza, ¿e jedno korzysta z uroków zwi±zku, prowadz±c (w miêdzyczasie) ¿ycie singla, a to drugie ¿yje nadziej± st³amszon± przez niepewno¶æ.

Warto wiêc ustaliæ, czy mamy siebie na wy³±czno¶æ, czy jednak bêdzie jakie¶ "ale".
Czêsto jest to objawem desperacji. Takie osoby boj± siê, ¿e mog± straciæ choæby t± namiastkê zwi±zku. W sumie po co pytaæ? Jeszcze siê oka¿e, ¿e nie jest tak jak sobie wmawiaj±.
Dwight_Schrute jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 20:24   #19
MsN
Femme fatale

Wiadomo¶ci: 1 261

Cytat:

Zapewne podobny w±tek powtarza³ siê ju¿ wiele razy - przez lupkê próbowa³am, ale pojawiaj± mi siê tylko jakie¶ krótkie w±tki z 2010,2011 roku etc.

Czujê siê trochê jak nastolatka choæ za chwilê skoñczê 30 lat. Za mn± 6 lat zwi±zku z facetem, który nie planowa³ wspólnej przysz³o¶ci. Zakoñczy³am ten rozdzia³ 3 lata temu. Z czasem nauczy³am siê wielu rzeczy w tym ostro¿no¶ci w stosunku do facetów. Nie mog³am znale¼æ nikogo sensownego - a¿ tu nagle pozna³am jego.
I wiecie co...? w momencie, w którym odpu¶ci³am szukanie jako takie i nastawia³am siê na....NIC - spad³o na mnie jak grom z jasnego nieba

Spotykamy siê od 3 miesiêcy - chocia¿ ja mam wewnêtrzne przeczucie, ¿e to w³a¶nie TEN facet

Co prawda nie pad³y jeszcze ¿adne wielkie s³owa czy deklaracje poza tym, ¿e uwielbia ze mn± spêdzaæ czas, ¿e czuje jakby¶my siê znali od lat. Cierpliwie czekam chocia¿ czasami ci¶nie mi siê co¶ wiêkszego na usta, ale bojê siê jak dziecko zrobiæ tego pierwszego kroku.

Spêdzamy ze sob± bardzo du¿o czasu - poza momentem gdy oboje jeste¶my w pracy albo gdy idê na kawê z kole¿ankami... ca³y wolny czas i noce. Funkcjonujemy jak para chocia¿ oficjalnie ni± nie jeste¶my (mo¿e powinnam te¿ zapytaæ?)

Moje pytanie... nasz³a mnie taka refleksja odno¶nie mieszkania. Wynajmujê kawalerkê, za któr± p³ace niema³e pieni±dze, a praktycznie od 3 miesiêcy z niej nie korzystam bo ca³y czas jestem u niego. Czy to rozs±dne by zapytaæ co my¶li by¶my razem wynajêli inne mieszkanie ? Po co p³aciæ za dwa skoro w³a¶ciwie mieszkam u niego? On tez ma kawalerkê wiêc opcja przeprowadzki do niego nie wchodzi w grê... nie zmieszczê siê z rzeczami

Mo¿e pytanie rodem z podstawówki, ale na prawdê nie mam zbyt du¿ego do¶wiadczenia w budowaniu powa¿niejszych relacji.
Dlaczego nie masz odwagi, tego jêzyka w gêbie by porozmawiaæ z nim szczerze czy mogliby¶cie wynaj±æ co¶ razem?

Dla mnie normalne pytanie. Wy³ó¿ kawê na ³awê i tyle. Musisz byæ bezpo¶rednia. To nie boli przecie¿. Przekonasz siê jakie ma zdanie w tej kwestii. Albo powie, ¿e mo¿esz mieszkaæ u niego, albo przystanie na Twoj± propozycjê.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:

Powiedzia³abym, ¿e to Twoja wypowied¼ jest ¿a³osna i nawet i chamska.

Autorka nie rzuca swojego dotychczasowego ¿ycia dla faceta. Równie¿ dla faceta nie podporz±dkowuje ca³ego swojego ¿ycia. Kompletnie nie rozumiem....Czy¿by jaka¶ frustracja przez Ciebie przemawia³a? Kosmos.

Dla mnie osobi¶cie 3 msc to by by³o za wcze¶nie aby zamieszaæ z facetem, ale ja to ja. To dla mnie czas poznawania siê, spotykania siê, a na pewno wiesz, ¿e ludzie spotykaj± siê d³ugo, czasem i latami nawet zanim ¿e sob± zamieszkaj±.

Autorka jednak tak post±pi³a, tak jest jej wygodnie i ma do tego prawo. Spoko.

A Ty robisz na ni± najazd...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2019-09-04, 20:41   #20
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

Pogadaj z nim. Nie potrzebujesz siê nie wiadomo jak przygotowywaæ do tej rozmowy. Proste pytanie, prosta odpowiedz - jak widzisz/postrzegasz nasza relacje, czy jeste¶my par±. Jak tak, to super. Jak nie, to nie. Jak bêdzie krêci³, to te¿ nie.

Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 21:27   #21
Magmag0194
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 790

Cytat:

Generalnie widzê, ¿e relacja jest do¶æ dymaniczna, ale mimo wszystko nadszed³ czas na rozmowê. Zastanów siê tylko na spokojnie czy na pewno jeste¶ gotowa z nim zamieszkaæ (bior±c pod uwagê wszystkie konsekwencje gdyby jednak wam nie wysz³o, w tym szukanie nowego lokum.. Które pewnie bêdzie dro¿sze ni¿ obecne, bo ceny szybuj± do góry ca³y czas). Uwa¿am, ¿e nie ma siê czego baæ. Jeste¶cie doro¶li, je¶li on bez problemu akceptuje pomjeszkiwanie u siebie, to nie powinien mieæ problemów z ustaleniem z Tob± jasno co i jak. Tylko nie nastawiaj siê w ¿aden sposób, bo mo¿esz byæ zawiedziona. Dziwna dla mnie jest sytuacja, ¿e nie okresliliscie do dzisiaj swojej relacji, a kto wie co on sobie tam my¶li. Powodzenia

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:

Nie wiem co ma szacunek do siebie w tej sytuacji. Powinna dla zasady chodziæ z nim na randki (najlepiej nie za czêsto) i udawaæ ni¶mia³± dziewicê orleañsk±? Mówimy o doros³ej kobiecie 30+, a nie 16 latce. Smutne, ¿e w dzisiejszych czasach nadal kto¶ rozwa¿a ¶wiadome decyzje dwojga doros³ych ludzi w kategoriach szacunku do siebie - szacunku, który przecie¿ ka¿dy ma prawo rozumieæ po swojemu i ¿yæ w zgodzie z w³asnym sumieniem.

Magmag0194 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-04, 22:02   #22
PoPoo
Zadomowienie

¦wiadoma decyzja dwojga doros³ych ludzi???

Czyta³a¶ ten w±tek?

Ona u niego mieszka i jednocze¶nie siê boi go zapytaæ czy chce z ni± byæ czy nie ..

Nawet nie umiej± rozmawiaæ

Rzecztwiscie wielka doros³o¶æ
Stary 2019-09-05, 06:37   #23
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 322

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ

To samo.

REKLAMA
Stary 2019-09-05, 07:21   #24
Dociakowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 947

Cytat:
Napisane przez Miss_Lauren Poka¿ wiadomo¶æ
Ale jak rozumiem pytanie czy jeste¶cie razem nie pad³o? Mimo, ¿e praktycznie razem mieszkacie?

A powinno pa¶æ? Nie s± dzieæmi, ¿eby pytaæ siê nawzajem o "chodzenie".

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-05, 09:27   #25
mariamalaria
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 900

Cytat:

To ¿a³osne, ¿e zamieszkanie z kim¶ oznacza brak szacunku do siebie.
Wyobra¼ sobie, ¿e ludzie zmieniaj± ca³e dotychczasowe ¿ycie z powodu mi³o¶ci na przyk³ad.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
S± par±. Tylko nie powiedzieli sobie tego wprost. To nie podstawówka.
mariamalaria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-05, 09:35   #26
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Poka¿ wiadomo¶æ
Sk±d ta pewno¶æ?
Stary 2019-09-05, 10:04   #27
a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 329

Pozwolê sobie przytoczyæ wypowied¼ z innego w±tku

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Poka¿ wiadomo¶æ
Do niedawna te¿ tak my¶la³am ale grudniu zaczê³am z facetem temat wspólnego mieszkania i okaza³o siê, ze ja by³am tylko "nie tak± zwyk³a ale jednak kole¿ank±" od tego czasu serio nie mam skrupu³ów spotykania siê z kilkoma facetami dopóki nie ustalimy, ¿e d±¿ymy do zwi±zku.
a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

REKLAMA
Stary 2019-09-05, 10:05   #28
mariamalaria
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 900

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87145821]Sk±d ta pewno¶æ?[/QUOTE]

Mieszkaj± razem, ,sypiaj± razem, ¿yj± razem. Czy par± siê jest dopiero od momentu gdy siê to powie?
mariamalaria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-05, 10:07   #29
stewardesa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 9 515

Cytat:
Ta? To niech ona go spyta. W najgorszym wypadku postuka siê w g³owê i powie "oczywi¶cie".
stewardesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-09-05, 10:08   #30
Azhaar
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 521

Cytat:
To ¿a³osne, ¿e zamieszkanie z kim¶ oznacza brak szacunku do siebie.
Wyobra¼ sobie, ¿e ludzie zmieniaj± ca³e dotychczasowe ¿ycie z powodu mi³o¶ci na przyk³ad.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Bzdura.
Co ma do tego wiek, ¿e w podstawówce trzeba siê pytaæ a majac 30 lat nie? Bo nie za bardzo rozumiem, co mia³oby siê zmieniæ. W jednym i drugim przypadku mówimy o zwyczajnym, jasnym okresleniu relacji. Cz³owiek chyba tego potrzebuje, obojêtnie czy ma 10 lat czy 60 lat (o ile w podstawówce mozna mówiæ o ,,zwi±zkach" ).

Poza tym, byæ mo¿e oni s± w zwi±zku, ale w otwartym, bo przeciez nie ustalili tego, ¿e maj± siebie na wy³±czno¶æ i ¿e facet nie spotyka siê z nikim na boku.

Po prostu idealna droga do tego, by kiedy¶ us³yszeæ ,,No ale my¶my nic sobie obiecywali, ¿adnego zwi±zku i wy³aczno¶ci to sobie nie deklarowali¶my". No bo nie deklarowali, Autorka tego od facet widocznie nie oczekuje - skoro mu tego nie powiedzia³a wprost - wiêc wynika z tego, ze oboje mog± robiæ co chc± i spaæ z kim chc±.

Nie wiem jaki jest problem w zadaniu prostego pytania ,,S³uchaj, ale jeste¶my w zwi±zku i nie spotykamy siê z ju¿ z nikim innym?".
Azhaar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-07-02 15:24:10

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.