![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 163
|
Kolega z pracy i jego ¿ona
Cze¶æ,
przez 2 miesi±ce wymienia³am prywatne wiadomo¶ci z koleg± z pracy. Pisali¶my jakie¶ bzdurki, trochê o relacjach w pracy, trochê o sprawach codziennych (takich jak wizyta u dentysty). Najczê¶ciej by³y to wiadomo¶ci "z przymru¿eniem oka", np. nie powiedzia³e¶ mi czego¶ - bo nie pyta³a¶ - to teraz bêdê ciê codziennie pytaæ o wszystko. Potem okaza³o siê, ¿e kole¶ ma problemy z ojcem i siostr± alkoholikami, którzy wymuszaj± od niego kasê. Poniewa¿ mój ojciec te¿ ma problem z alkoholem, a ja sporo czyta³am, jak nale¿y postêpowaæ z takimi osobami, t³uk³am mu do g³owy, ¿eby nie dawa³ im pieniêdzy. Po jakim¶ czasie przys³a³ mi bombonierkê z wydrukowanym li¶cikiem, w którym dziêkuje mi ¿e jestem i go wdpieram. Nigdy nie traktowa³am go¶cia inaczej ni¿ tylko jako kolegê. Prawdopodobnie s³odycze i li¶cik zamówi³ przez internet i jego ¿ona zobaczy³a, ¿e co¶ takiego zamówi³. Podejrzewam, ¿e nic nie wiedzia³a o naszej korespondencji. Teraz oskar¿a go o romans ze mn±. Z jego strony pad³a pro¶ba do mnie, ¿ebym spotka³a siê z jego ¿on± i próbowa³a j± przekonaæ, ¿e nic miêdzy nami nie by³o. Uwa¿am, ¿e to beznadziejny pomys³, ktory mo¿e przynie¶æ wiêcej z³ego ni¿ dobrego. Co my¶licie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 381
|
Dot.: Kolega z pracy i jego ¿ona
A co to ma byæ, ¿e ty masz siê spotkaæ z jego ¿on± i jej co¶ t³umaczyæ, bo on nie chce? To jego sprawa, nie mieszaj siê w to, tym bardziej skoro to tylko kolega z pracy i obca dla ciebie kobieta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie ¿e nie chce jej t³umaczyæ. T³umaczy, tylko ona mu nie wierzy. Poza tym, mam takie same odczucia, tzn. nie powinnam siê z ni± spotykaæ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 86
|
To jego problem, nie Twój. Aczkolwiek mo¿esz mu pomoc je¶li jeste¶ przyjaciólk± od serca i Ci zale¿y na nim jak na czlowieku. W dodatku uwa¿am, ¿e te rozmowy to najlepiej byloby je jej pokazaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wiza¿owy Kot Igor
Wiadomo¶ci: 17 524
|
No bo nie powinna¶.
By³am w podobnej sytuacji, jeszcze na studiach. Przyjaciel (a zna³am go od ogólniaka) mia³ zazdrosn± dziewczynê, co mu trzepa³a telefon i komunikatory. Mimo, ¿e w naszych rozmowach/ wiadomosciach nie by³o nic, co ¶wiadczy³oby o intymnej relacji to te¿ ci±gle ¿±da³a wyja¶nieñ a facet zwróci³ siê do mnie z pro¶b± o konfrontacjê z dziewczyn±. Popuka³am siê w czo³o. I tak zakonczy³a siê i nasza przyja¼ñ i jego zwi±zek. No bo z czego mia³am siê t³umaczyæ? A za terapeutê w jego zwi±zku robiæ nie chcia³am, bo by³oby to i nieprofesjonalne i ¶mieszne. Szczerze radzê nie mieszaæ siê w cudze zwi±zkowe sprawy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Ja bym nic robila, ewentualnie ograniczyla kontakt. Jak on sie z wlasna zona nie moze dogadac, to w sumie jego problem nie Twoj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
Cytat:
Albo inaczej. Rozmawia³. Ale tylko ty umia³a¶ podsun±æ mu rozwi±zanie, by nie dawa³ pieniêdzy, bo obydwoje ma³¿onkowie nie wpadli na ten pomys³. Albo nie byli w stanie siê oprzeæ, by jej nie daæ? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- I co to za prywatne wiadomo¶ci od 2 msc pt teraz codziennie bede siê pyta³ o wszystko. Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2020-06-18 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 261
|
Cytat:
![]() Nie dziwiê siê, ¿e siê kobieta w¶ciek³a i zapali³a jej siê lampka po odkryciu, ¿e jej m±¿ wysy³a czekoladki z li¶cikami kole¿ance z pracy. Lepiej siê w to nie mieszaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
⊰⠀klara. ♡
Wiadomo¶ci: 151
|
Akurat z przedmówczyni±, która mówi, ¿e autorka by³aby równie¿ niewinna w momencie, kiedy z mia³aby z tym facetem romans, siê nie zgadzam. Romans z mê¿czyzn±, o którym wiemy, ¿e jest w sta³ym zwi±zku, a w szczególno¶ci ma³¿eñskim, jest, jak dla mnie, czym¶ nie do przyjêcia...
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87937294]
Dla ciebie to obca kobieta i nic jej nie jeste¶ winna nawet gdyby¶ mia³a z nim romans.[/QUOTE] jak widaæ to sprawa indywidualna i zale¿y od cz³owieka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
⊰⠀klara. ♡
Wiadomo¶ci: 151
|
Zawsze wydawa³o mi siê, ¿e rozbijanie komu¶ ma³¿eñstwa nie jest niczym dobrym i, co wiêcej, jest piêtnowane spo³ecznie. Domy¶lam siê, ¿e ¿adna kobieta nie chcia³aby siê dowiedzieæ, ¿e jej m±¿ prowadzi podwójne ¿ycie.
Oczywi¶cie, w sytuacji, która teraz mia³a miejsce autorka nie zrobi³a nic z³ego, chcia³a tylko pomóc i to nie podlega dyskusji. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kwitnacybez Czas edycji: 2020-06-18 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Konto usuniête
|
No sorry, rozbiæ ma³¿eñstwo mog± tylko osoby bior±ce w nim udzia³. Nikt z zewn±trz nie jest w stanie zgadn±æ czy dana osoba jakim¶ tam momencie zdradza partnera (a zdrad± mo¿e byæ cokolwiek co sobie para ustali³a) i nie jest zobowi±zany do powstrzymywania go/jej. To kolega autorki ma oceniaæ czy jego zachowanie jest w jego zwi±zku dopuszczalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 810
|
Odmówi³abym spotkania z ¿on± i ograniczy³abym kontakty. Wysy³anie czekoladek ma w sobie co¶ z flirtu. Nie wiem, czy tylko on do Ciebie co¶ wiêcej, czy Ty sama co¶ tam te¿ sugerowa³a¶, ale w tym momencie jest odpowiedni moment ¿eby ograniczyæ znajomo¶æ do niezbêdnego, zawodowego minimum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87937431]
(a zdrad± mo¿e byæ cokolwiek co sobie para ustali³a) [/QUOTE] 1 My¶lê, ¿e ustalenia, deklaracje, czy inne bicie w piersi s± spoko, dopóki para do nich siê poczuwa i je przestrzega. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, to jego ¿ona jest przekonama, ¿e mieli¶my romans. Zreszt±, dosta³am od niej jaki¶ czas temu smsa, ¿e nie rozumie, dlaczego on wys³a³ mi czekoladki i ¿e w jej odczuciu nasza korespondencja niszczy ich relacje. Odpisa³am, ¿e z jej mê¿em ³±cz± mnie relacje wy³±cznie kole¿eñskie i ¿e skoro takie ma odczucia, ograniczê z nim kontakt do s³u¿bowego. Tego siê trzymam. A¿ tu wczoraj taka pro¶ba...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
ja bym powiedziala koledze ze szkoda ze tak wyszlo, nie mialas nic zlego na mysli ale do dziewczyny pisac nie bedziesz.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usuniête
|
Ja bym ignorowa³a wszelkie smski od ¿ony. Zmiany w waszej relacji jak ju¿, to powinny siê zacz±æ ze strony kolegi, a nie twojej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
Oczywi¶cie ty zupe³nie nie wiesz o co ¿ona ma pretensje i dlaczego ma jakie¶ podejrzenia, jak zobaczy³a flirciki, zwierzenia o rodzinie i czekoladki z li¶cikami
![]() A co do ¿ony, to jedyne co mo¿na jej zarzuciæ, to, ¿e powinna wyja¶niæ ze swoim mê¿em, a nie pisaæ do ciebie Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-06-18 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
¯ona mo¿e mieæ pretensje o czekoladki. O nasze rozmowy w moim przekonaniu nie. I proszê o troche grzeczniejsze teksty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usuniête
|
Dlaczego oceniasz o co ¿ona mo¿e mieæ pretensje nie wiedz±c co m±¿ jej naobiecywa³?
Pewne jest tylko tyle, ¿e nie ma o co mieæ pretensji do ciebie, bo to nie ty podejmujesz decyzje za jej mê¿a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mo¿e tym razem dostaniesz czekoladki od ¿ony? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
No i po co mia³by co¶ takiego z ¿on± ustalaæ, skoro ewidentnie chce pisaæ z innymi osobami wnioskuj±c po tym, ¿e ju¿ to robi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87937660]Sk±d pomys³, ¿e on jest zagubiony w ¿yciu? Mo¿e jego ¿ona jest. Albo ¿adne z nich.
No i po co mia³by co¶ takiego z ¿on± ustalaæ, skoro ewidentnie chce pisaæ z innymi osobami wnioskuj±c po tym, ¿e ju¿ to robi?[/QUOTE] St±d, ¿e nie umia³ ( lub nie umieli ![]() Po to, ¿e tego razem nie ustalili wnioskuj±c po tym, ¿e ¿ona jest niezadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 315
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 256
|
Dla mnie jest to jednak dziwne i te¿ bym siê na miejscu ¿ony czu³a ¼le. Wysy³aæ czekoladki i li¶ciki to mo¿e mi d³ugoletni przyjaciel, któremu akurat w czym¶ bardziej pomog³am, a nie go¶æ z pracy po 2 miesi±cach. Dodatkowo ona prawdopodobnie w ogóle o tobie nie wiedzia³a, wiêc to te¿ lipa. Ja bym ograniczy³a kontakt, ale jednocze¶nie nie bawi³a siê w ¿adne wyja¶nianie co¶ jego ¿onie. Od tego jest on.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.