|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Muzułmanin na weselu
Hej, mam pytanie, czy któraś z Was gościła na swoim weselu muzułmanina? Jeśli nie na weselu, to może z innej okazji? Mam kilka pytań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Muzułmanin na weselu
prawdę mówiąc nie słyszałam o takiej sytuacji... ale jestem ciekawa co inne dziewczyny napiszą. bo temat wydaje się mega ciekawy i rozwojowy zarazem!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zielony stworek
|
A katolik to jest jednego gatunku
![]() Skąd wiesz czy przestrzega zasad, można się zdziwić ![]() Taki wierzący nie przebywałby w mieszanym środowisku kobiet i mężczyzn tańczących razem, o piciu alkoholu nie wspominając. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam w rodzinie muzułmanów i byli nie raz na weselu. Pytaj o co chcesz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2021-06-25 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Natuś-77, największe wątpliwości mam co do podawania jedzenia, głównie wieprzowiny. Co do alkoholu i tańców, to nie mam się raczej czym martwić.
A zatem, jak proponowałabyś rozwiązać sprawę podania dań. Planuję typowe mięsne dania, oczywiście zadbam o to, żeby był drób, być może ryba, warzywa itd. Także głodny nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W mojej rodzinie się nie obrażają, ale lepiej zapytaj, bo w ogóle może nie tknąć nawet kurczaka jak choćby będzie leżał w lodówce razem z wieprzowiną. To najlepiej ustalić z zaproszonym albo z obsługą wesela, czy są w stanie zapewnić ci, że kurczak będzie w lodówce tylko z warzywami.
Jeśli chodzi o alko to symbolicznie moi piją lampkę szampana, ale warto mieć Piccolo. Nie wiem czy będziesz miała w hotelu czy w jakimś lokalu, żeby było miejsce na modlitwę. Lepiej zapewnić jakiś, pokoik. My kiedyś xe 20 lat temu mielismy impreze w sali wiejskiej, to sobie nasi poszli z dywanikami koło kościoła i tam się pomodlili. Wyglądało to super, bo pełen szacunek dla obu religii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2021-06-25 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Natuś-77 dziękuję Ci za zwięzłą odpowiedź. O to mi chodziło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
najlepiej zapytac czy przestrzegaja zasad dietetycznych.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To tak samo jak z pytaniami o jedzenie ogólnie, bo niektórzy zwyczajnie np. mięsa nie jedzą i są dania wegetariańskie im serwowane itp. Coraz częściej to się widzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.