|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki dla Faceta :D
cześć dziewczyny,
powiedzcie mi, jakie kosmetyki mogę używać żeby poprawić wygląd skóry na twarzy, są takie bajery ?? 24 lata cera blada i nie wiem czy sucha czy mokra nie wiem jak to ocenić czy taka czy inna ![]() ![]() i jeszcze jakiś dobry szampon + odżywka (tak to się nazywa ? ![]() tylko zaproponujcie coś konkretnego, cena nie gra roli (oczywiscie w granicach rozsądku ![]() PS. JESTEM BARDZO HETERO PS2. JESTEM HETERO (bardzo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyki dla Faceta :D
Masz kilka działów forum poświęcone kosmetykom. Twoja płeć nie ma żadnego znaczenia. Podział kosmetyków na "męskie" i "damskie" jest czysto marketingowy.
PS. używanie kosmetyków nie ma żadnego związku z orientacją seksualną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86679642]Masz kilka działów forum poświęcone kosmetykom. Twoja płeć nie ma żadnego znaczenia. Podział kosmetyków na "męskie" i "damskie" jest czysto marketingowy.
PS. używanie kosmetyków nie ma żadnego związku z orientacją seksualną.[/QUOTE] Zgadzam się, że należy dopasować kosmetyk do typu skóry. Jednak mężczyźni mają inną budowę skóry (inaczej są włókna kolagenowe ułożone) i pielęgnacja też powinna brać to pod uwagę.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ale to nadal jest dobieranie kosmetyków pod typ skóry, a nie pod płeć. Zresztą sądząc po wyborze kosmetyków "dla kobiet" w polskich drogeriach w porównaniu do tego "dla mężczyzn", to już szybciej facet znajdzie coś dla siebie w sekcji "damskiej".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86679669]Ale to nadal jest dobieranie kosmetyków pod typ skóry, a nie pod płeć. Zresztą sądząc po wyborze kosmetyków "dla kobiet" w polskich drogeriach w porównaniu do tego "dla mężczyzn", to już szybciej facet znajdzie coś dla siebie w sekcji "damskiej".[/QUOTE]Tak.
Ja tylko uściślam, że owszem, są różnice w budowie w zależności od płci. Wszyscy faceci, których znam korzystają z damskich, bo w męskim dziale jest krem Nivea MEN, Dove MEN, Ziaja Yego, L'oreal MEN i tyle. Ale nie ma żadnego rozgraniczenia na to, co te kremy w sumie robią, poza byciem meskimi odpowiednikami dla mężczyzn i zawieraniem dużej ilości testosteronu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo to brzmi prawdopodobnie, ale papieru jeszcze nie widziałam. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
zielony stworek
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86679784]Masz na to konkretne dane?
Bo to brzmi prawdopodobnie, ale papieru jeszcze nie widziałam. Mój ulubiony.[/QUOTE] Krem po goleniu Nivea był swego czasu popularny na YT jako baza pod podkład ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86679784]Masz na to konkretne dane?
Bo to brzmi prawdopodobnie, ale papieru jeszcze nie widziałam. Mój ulubiony.[/QUOTE]http://www.dermalinstitute.com/us/li...ifferent_.html Tu masz całkiem spoko opisane. Nigdy nie szukałam na to badań naukowych, bo szczerze jest to dla mnie dość oczywiste i uczyłam się tego na studiach. Nie widzę też specjalnie powodu, żeby ktoś miał kłamać w tej konkretnej sprawie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Weź patrz po składach po prostu zamiast się bawić w męskie kosmetyki, chyba że znajdziesz jakieś porządne, ale te linie dla mężczyzn kojarzą mi się tylko ze słabym składem i mocnym zapachem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
czasem widzę że na niektórych blogach dla facetów promują takie ,śmieciowe kosmetyki że aż mnie rozbraja to
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No to trzeba powiedzieć sobie jasno - ktoś pokazuje to co chce by się sprzedawało i tyle ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Mimo że podziały są trochę marketingowe, tak jak piszecie, to jednak wybór na szczęście się poszerza
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2020-08-18 o 09:53 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Recenzentka Miesiąca - Czerwiec 2021
|
Cytat:
Mój używał Eveline X-treme a teraz przerzucił się na Oriflame i jest bardzo zadowolony ![]() Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2020-08-18 o 09:53 Powód: link |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Też mnie to rozłożyło. Autor ma chyba jakiś problem ze swoją męskością, albo boi się, że używanie kosmetyków go sfeminizuje ![]() Ale wracając do tematu, to mojemu koledze kosmetyczka powiedziała kiedyś, żeby szukał kosmetyków tylko pod kątem typu swojej cery i nie patrzył czy są z założenia dla kobiet czy dla mężczyzn. Poleciłabym wybranie się do jakiejś drogerii, w której pracują kosmetolodzy i którzy by doradzili, ale biorąc pod uwagę, że autor bardzo boi się posądzenia o bycie gejem, to pewnie i tak tego nie zrobi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Zastanawia mnie czy widziałam kiedykolwiek kosmetyk dedykowany tylko i wyłącznie dla kobiet - kremy dla mężczyzn to tak, ale kremu dla kobiet to się nie widuje specjalnie
![]() Tak pomijając perfumy, dezodoranty to nic mi nie przychodzi na myśl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.