![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Powiedzia³, ¿e "nie czuje tego czego¶"
Cze¶æ dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 547
|
Dot.: Powiedzia³, ¿e "nie czuje tego czegos"
Z twojej strony zwi±zek by³ idealny, z jego strony letni. Bywa.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
On nie jest zakochany i nie kocha
Ciesz siê ze byl szczery Zaakceptuj to i utnij kontakt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 937
|
Ciesz siê, ¿e powiedzia³ to teraz, a nie za kilka lat. Ty te¿ chyba nie chcia³aby¶ ci±gn±æ zwi±zku z kim¶, kogo nie kochasz?
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 329
|
Szczerze? Podziwiam ludzi, którzy potrafi± skoñczyæ zwi±zek z powodu 'czuje, ¿e to nie to.' ¯e sk±d to czuj±? Trawa u s±siada zieleñsza? Albo to ze mn± jest co¶ nie tak, bo nie ¿yjê w bajce i nie liczê na motyle w brzuchu.
Je¶li cz³owiek czuje, ¿e to nie to, to chyba ten okres przedzwi±zkowy jest po to, ¿eby siê o tym dowiedzieæ? Po co wchodziæ w co¶ bez emocji? Potem w grê wchodz± wa¿niejsze kwestie, jak zaufanie, poleganie na sobie, przyja¼ñ itd... i to jest naprawdê ciê¿ko znale¼æ. I je¶li kto¶ jest w stanie to po¶wiêciæ dla mrzonki o wielkim romansie... to krzy¿ na drogê. No, ale to tylko moje my¶lenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 327
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88000389]On nie jest zakochany i nie kocha
Ciesz siê ze byl szczery Zaakceptuj to i utnij kontakt[/QUOTE] Dok³adnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;88000435]Szczerze? Podziwiam ludzi, którzy potrafi± skoñczyæ zwi±zek z powodu 'czuje, ¿e to nie to.' ¯e sk±d to czuj±? Trawa u s±siada zieleñsza? Albo to ze mn± jest co¶ nie tak, bo nie ¿yjê w bajce i nie liczê na motyle w brzuchu.
Je¶li cz³owiek czuje, ¿e to nie to, to chyba ten okres przedzwi±zkowy jest po to, ¿eby siê o tym dowiedzieæ? Po co wchodziæ w co¶ bez emocji? Potem w grê wchodz± wa¿niejsze kwestie, jak zaufanie, poleganie na sobie, przyja¼ñ itd... i to jest naprawdê ciê¿ko znale¼æ. I je¶li kto¶ jest w stanie to po¶wiêciæ dla mrzonki o wielkim romansie... to krzy¿ na drogê. No, ale to tylko moje my¶lenie.[/QUOTE] Ja skolei nie rozumiem dlaczego czlowiek mialby zadawalac siê byle czym ,nie maja dzieci wspólnego domu na kredyt lepiej to zakoñczyæ i szukaæ czego¶ innego teraz niz zdradziæ za 5 lat To m³ody zwi±zek pll roku jak nie ma w nim uczuc to nie widzê sensu ci±gn±æ. Dobrze zrobil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Mam takie same zdanie. Hmm, to by³ jego pierwszy powa¿ny zwi±zek, ja jedynie moge stwierdziæ tyle, ¿e nigdy nikogo nie kocha³, wiêc sam nie wie co teraz czuje. Powiedzia³, ¿e jestem idealna i ¿e ten zwi±zek byl jego najlepszym i najd³u¿szym. Mi³o¶æ to nie tylko emocje, to po¶wiêcenie, ofiarno¶æ, po¿±danie, oddanie i przyja¼ñ. Emocje równie¿, ale to w³a¶nie ta têsknota pokazuje ile kto¶ dla nas znaczy. On twierdzi, ¿e my¶li o mnie i ¿e têskni. Zobaczymy. Mamy siê spotkaæ, wiêc siê wszystko oka¿e. Dziêkujê za wszystkie odpowiedzi, dziewczyny. A co do urywania kontaktu: ³atwo powiedzieæ, ciê¿ej zrobiæ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88000458]Ja skolei nie rozumiem dlaczego czlowiek mialby zadawalac siê byle czym ,nie maja dzieci wspólnego domu na kredyt lepiej to zakoñczyæ i szukaæ czego¶ innego teraz niz zdradziæ za 5 lat
To m³ody zwi±zek pll roku jak nie ma w nim uczuc to nie widzê sensu ci±gn±æ. Dobrze zrobil[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 373
|
Cytat:
A tutaj bylo tylko pol roku. Przez pol roku czlowiek wlasciwie poznaje te druga osobe, klaryfikuje swoje uczucia i sorry, ale jesli po pol roku on czuje ze to nie to to lepiej nie bedzie powinnas sie cieszyc, ze facet byl fair i powiedzial ci to teraz, zamiast tkwic w tym na sile i dawac ci nadzieje, ktore sie nie spelnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Rób jak uwa¿asz jasne, ale xfrida dobrze napisa³a, ¿e bêdziesz tylko zapchajdziur±, przej¶ciówk± i nie licz na wiêcej.Je¶li ci to odpowiada. Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2020-07-15 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 054
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;88000435]Szczerze? Podziwiam ludzi, którzy potrafi± skoñczyæ zwi±zek z powodu 'czuje, ¿e to nie to.' ¯e sk±d to czuj±? Trawa u s±siada zieleñsza? Albo to ze mn± jest co¶ nie tak, bo nie ¿yjê w bajce i nie liczê na motyle w brzuchu.
Je¶li cz³owiek czuje, ¿e to nie to, to chyba ten okres przedzwi±zkowy jest po to, ¿eby siê o tym dowiedzieæ? Po co wchodziæ w co¶ bez emocji? Potem w grê wchodz± wa¿niejsze kwestie, jak zaufanie, poleganie na sobie, przyja¼ñ itd... i to jest naprawdê ciê¿ko znale¼æ. I je¶li kto¶ jest w stanie to po¶wiêciæ dla mrzonki o wielkim romansie... to krzy¿ na drogê. No, ale to tylko moje my¶lenie.[/QUOTE] Przecie¿ to w³a¶nie o to poczucie "to jest to" chodzi najbardziej (poza oczywistymi niezbêdnymi sk³adowymi zwi±zku, które wymieni³a¶). Co Ci z przyja¼ni, zaufania, polegania na sobie je¶li w g³êbi serca czujesz ¿e to nie to? Potrafisz byæ mimo tych nieprzyjemnych odczuæ w zwi±zku szczê¶liwa? Ja nie potrafi³am. Nie da siê t³umiæ tego co odczuwasz, tzn. da siê ale to siê nigdy dobrze nie koñczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
Domy¶lam siê, ¿e jest Ci teraz ciê¿ko, ale najgorsze co mo¿esz teraz zrobiæ to za nim biegaæ i przekonywaæ go, ¿e ten zwi±zek jednak ma sens.
Zwi±zek mo¿e byæ cudowny od samego pocz±tku, bez jednej k³ótni i ze wspólnymi planami, ale jak nie ma tej s³ynnej chemii, pasji, poczucia, ¿e to TO, to choæby ska³y sr.³y nic z tego nie wyjdzie na d³u¿sz± metê. Facet by³ szczery, nie chcia³ tego przed³u¿aæ i teraz jedyne co mo¿esz zrobiæ to po prostu urwaæ kontakt. Ja staram siê trzymaæ zasady - pozwól mu odej¶æ, jak mu zale¿y, to wróci. Nie mo¿esz wp³yn±æ na to, co on do Ciebie czuje a czego nie czuje i co by¶ nie zrobi³a i jak siê nagimnastykowa³a, on SAM musi doj¶æ do wniosku, ¿e mu Ciebie brakuje. Dlatego odetnij siê na jaki¶ czas, bo co z tego, ¿e on chce utrzymywaæ kontakt, skoro Ty nie potrzebujesz przyjaciela, tylko ch³opaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Do tanga trzeba dwojga.. Twój ex zwyczajnie nie odwzajemnia³ Twoich uczuæ, a co z tym mo¿esz zrobiæ? Pogodziæ siê i ruszyæ do przodu, bo pó³ roku to nie pó³ Twojego ¿ycia, spêdzonego z kim¶.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 109
|
Mia³am kiedy¶ typa, który twierdzil, ¿e mnie kocha, tylko nie jest zakochany
![]() Dej se spokój, jeste¶ m³oda, znajdziesz kogo¶ kto ciê w 100% pokocha. Wys³ane z mojego moto g(8) power przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
A co do tej przyja¼ni po zwi±zku, to nie wiem czy to dobry pomys³. Zw³aszcza, ¿e teraz rana jest ¶wie¿a i odczuwasz cierpienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 808
|
Cytat:
![]() ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 131
|
Nie wiem, po co siê chcesz z nim jeszcze spotykaæ, chyba nie chcesz byæ tylko zapchajdziura do czasu, kiedy on nie znajdzie kogo¶ lepszego, do kogo poczuje to co¶. Wprost Ci powiedzia³, ¿e nie chce zwi±zku i nie czujê tego czego¶, wiêc naprawdê najlepsze co mo¿na zrobiæ to uci±æ kontakt. Powiedz mu wprost, ¿e w takim razie nie chcesz siê przyja¼niæ i ¿e prosisz, ¿eby w takim razie nie pisa³. Teraz siê wydaje ¿e jest ciê¿ko, ale jak utniesz kontakt to szybciej przestaniesz têskniæ. Daj sobie szansê na poznanie kogo¶ kto bêdzie szczerze zainteresowany tob±
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 232
|
Uwierz Autorko, ze jak siê zakocha na serio to polecisz z hukiem, niestety. I nie bêdzie ¿adnego "nie wiem co czuje". Po pol roku zwiazku to cz³owiek zakochany lata pod sufitem i mo¿e góry przenosiæ ze szczê¶cia. Nie mog³abym byc z kim¶ po takim wyznaniu, szkoda czasu na pol¶rodki. Musze byæ numerem 1 i czuæ siê kochana inaczej papa, nigdy nie nale¿y marnowaæ czasu na letni, byle jaki zwi±zek.
Wys³ane z mojego SM-G975F przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 020
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 521
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88002432]Uwierz Autorko, ze jak siê zakocha na serio to polecisz z hukiem, niestety. I nie bêdzie ¿adnego "nie wiem co czuje". Po pol roku zwiazku to cz³owiek zakochany lata pod sufitem i mo¿e góry przenosiæ ze szczê¶cia. Nie mog³abym byc z kim¶ po takim wyznaniu, szkoda czasu na pol¶rodki. Musze byæ numerem 1 i czuæ siê kochana inaczej papa, nigdy nie nale¿y marnowaæ czasu na letni, byle jaki zwi±zek.
Wys³ane z mojego SM-G975F przy u¿yciu Tapatalka[/QUOTE] Ja te¿ nie. W³a¶nie, nawet jakby facet chcia³ wróciæ, to po takim wyzwaniu nie da³abym drugiej szansy. Mo¿na wiele s³ów wybaczyæ, ale nie takich, w których jasno mówi, ¿e nie kocha. Nie mia³abym zaufania, ¿e faktycznie co¶ czuje skoro raz by twierdzi³, ¿e ,,to nie to", a chwilê pó¼niej ,,a mo¿e jednak tak". Ca³y czas mia³abym te s³owa z ty³u g³owy i chyba nigdy nie czu³abym siê pewnie w tym zwi±zku, raczej jedynie jako taka zapchajdziura. A to zawsze zwiastuje katastrofê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 633
|
On nie chce z Tob± byæ. Wiem, ¿e boli, ale nic na to nie poradzisz. Chyba lepiej, ¿e tak siê skoñczy³o, przecie¿ nie chcia³aby¶ chyba byæ w zwi±zku, w którym to tylko Ty kochasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 232
|
Cytat:
Wys³ane z mojego SM-G975F przy u¿yciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
Cytat:
To zale¿y kto siê czym zadowoli. Mnie taki zwi±zek "bo tak wygodnie, bo wystarczaj±co ok" by po prostu nie wystarczy³. To siê nazywa przyja¼ñ a nie mi³o¶æ. Zreszt± wed³ug mnie wspólne uk³adanie planów i racjonalne powody bycia z kim¶ nie wykluczaj± pasji i ognia w zwi±zku. No nie wyobra¿am sobie bycia z kim¶ kto jest tylko ok, ale w ³ó¿ku wieje nud±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 020
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 054
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
dla mnie myslisz milosc z lubieniem a to wedlug mnie jest wielka roznica lubie wielu ludzi,moglabym z nimi robic wspolne interesy,pomagac,pozyczac kase itp ale nie planowalabym rodziny bo dla mnie to za malo moze ty nigdy nikogo nie kochalas miloscia romantyczna? nie mowie tu o motylach i ekscytacji caly czas ale czyms wiecej niz lubieniu i kalkulacji jesli po pol roku nie czulabym nic poza zwykla sympatia to napewno nie marnowalabym swojego i tej osoby czasu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 486
|
Bylam raz w takim letnim zwiazku. Chlopak byl ok, milo mi sie z nim spedzalo czas, nawet mieszkalismy razem i generalnie bylo spoko. Tylko wlasnie - z mojej strony bez tego czegos. Ludzilam sie niecale dwa lata - myslalam, ze to ja wybrzydzam, ze pewnie mam chore oczekiwania rodem z telenoweli, bo przeciez jest dobrze, tylko tych motyli brakuje. To byl blad.
Nie badz dla kogos zapchaj dziura. Zwiazek to emocje, nawet jezeli to spokojna milosc bez szalenczych porywow uczuc - to sie po prostu czuje, wiesz, ze to jest to, to uczucie gdzies tam w Tobie siedzi i tego nie da sie oszukac. To nie tylko zaufanie, przywiazanie, lojalnosc - jezeli nie ma tych glebszych uczuc, to znaczy, ze co najwyzej sie przyjaznicie. Z mojej strony plus dla faceta, ze potrafil byc szczery (i z Toba, i z soba). Ja nie umialam i ponad rok udawalam, ze jestem w stanie zadowolic sie kims, kto jest "poprawny', byl, bo byl. I nie licz na to, ze skoro on za Toba teskni, to Cie kocha. To jest zwykle przywiazanie, nawet jak sie rzuca po kilku latach robote, ktora sie tak sobie lubilo, to sie z reguly teskni - ot, zmiany i sentyment. Sama jestem teraz w innym zwiazku. Od poczatku zwiazek bardzo spokojny, w pewien sposob bez fazy "jestem pijana szczesciem" czy "badzmy ze soba 24/7 i patrzmy sobie ciagle w oczy". Ale jest to "cos", po prostu czuje, ze to to. Widze z nim swoja przyszlosc. O bylym nigdy chyba nawet nie pomyslalam w ten sposob, a obiektywnie niczego mu nie brakowalo. Nie pozwol sobie byc dla kogos z braku laku. Zaslugujesz, zeby ktos Cie kochal, a nie tylko lubil i byl z Toba, bo fajnie wam sie razem spedza czas. Generalnie da sie tak, ale duzo ryzykujesz: wystarczy, ze pojawi sie ktos, do kogo mocniej mu zabije serce, a jego juz nie bedzie, nawet nie zdazysz sie zdziwic.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.