|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytania o wizytę u ginekologa
Mam do Was kilka pytań odnośnie wizyty u ginekologa. Może wydać się to dziwne, ale mimo, że mam już 28 lat, to dopiero drugi raz pójdę do ginekologa. Pierwszy raz byłam prawie 6 lat temu, ale nie wspominam tej wizyty zbyt dobrze. Pani doktor zrobiła tylko usg przez brzuch, nie badała mnie z wziernikiem, bo byłam dziewicą i muszę przyznać, że nadal jestem, ale idę teraz do innej pani ginekolog. Szczerze mówiąc już miałam dawno iść do ginekologa bo te kilka lat temu miałam problemy hormonalne i chodziłam trochę do endokrynologa, ale potem przestałam. Niestety wstyd był silniejszy, ale w końcu się zapisałam na wizytę. To tyle na wstępie a teraz przechodzę do pytań:
Czy na wizytę trzeba koniecznie przyjść ogoloną w okolicach intymnych? Szczerze mówiąc nie golę się, bo nie uważam tego za potrzebne i też nie wyobrażam sobie być tam całkiem "łysa". Czy może wystarczy przyciąć tam włosy? Wtedy nie będzie ich tak dużo ale jednak będą. Czy o swoim dziewictwie poinformować od razu na wstępie czy to wyjdzie w trakcie dalszej rozmowy? Skoro jestem dziewicą to usg może znowu będę miała tylko przez brzuch, więc przyjść z pełnym pęcherzem żeby można było przeprowadzić badanie a w razie czego pójść potem do toalety czy lepiej z pustym? (przy pustym na usg przez powłoki brzuszne nie widać tak dobrze narządów) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytania o wizytę u ginekologa
Cytat:
W sumie jeśli miałoby być tylko z zewnątrz przez brzuch, to raczej tak, z pełnym. Do USG waginalnego nie trzeba.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.