|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie studia wybrać, jeśli najbardziej podoba mi się medycyna estetyczna?
Ogólnie jestem na profilu z rozszerzoną biologią, chemią, matematyką i anglieskim, uczęszczam do jednej z lepszych szkół i mam ogromny dylemat. Stomatologia czy wydział lekarski? Na 100% będę chciała iść w medycynę estetyczną i chirurgię plastyczną, bo ogromnie mi się to podoba. Słyszałam, że lepiej i łatwiej iść na stomatologię, bo łatwiejsze studia, nie muszę robić specjalizacji. Ale co później? Jakieś kursy? Wie ktoś coś na ten temat? Czy lepiej wydział lekarski i iść w dermatologię, ale tutaj znowu pytanie, co po tym?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie studia wybrać, jeśli najbardziej podoba mi się medycyna estetyczna?
Stomatologia nie jest łatwiejsza
![]() Mam znajomych którzy niedawno ukończyli zarówno lekarski jak i stomatologię. I o wiele więcej nauki jest na stomie, ale plusem jest, że trwają 5 lat, a nie 6. Po stomie czeka cię roczny staż jako dentysta i nie wydaje mi się by był sposób by to przeskoczyć. Potem wielu dentystów robi kursy lub podyplomowe i zajmują sie laseroterapią albo wstrzykuje botox ![]() Popatrz sobie po różnych klinikach, w zakładce "zespół" albo "o nas" jaką ścieżkę kariery powybierały inne osoby z branży i co ukończyły aby być tam gdzie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie studia wybrać, jeśli najbardziej podoba mi się medycyna estetyczna?
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.