Borderline i zazdro¶æ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-07-14, 11:24   #1
Pograniczna08
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Borderline i zazdro¶æ

Witam!

Jestem osob± ze zdiagnozowanym zaburzeniem osobowo¶ci typu borderline. Jednym z moich problemów jest chorobliwa zazdro¶æ. I tutaj zwracam siê z pytaniem i pro¶b± o porady do osób z tym zaburzeniem, osób zazdrosnych oraz osób maj±cych zdrowe spojrzenie na ¶wiat. Co o tym my¶licie, jak sobie radzicie w podobnych sytuacjach?

1. Wyj¶cie "do ludzi" - powoduje we mnie potworny stres. Nie umiem przestaæ kontrolowaæ wzroku mojego mê¿a. Je¶li tylko zauwa¿ê, ¿e zerka na jak±¶ kobietê to czujê siê zraniona, nie umiem pohamowaæ z³o¶ci. Boli mnie to, ¿e inna kobieta mo¿e mu siê podobaæ. Nie umiem oceniæ, czy mój m±¿ przesadnie ogl±da siê i wyszukuje wzrokiem atrakcyjnych kobiet czy to moje z³udzenie, ale zdarzy³o siê wielokrotnie, ¿e go przy³apa³am na wpatrywaniu w biust czy ty³ek innej. Przyzna³ siê, ¿e faktycznie tak robi³.

2. Strony przegl±dane w internecie - mój m±¿ uwielbia stronê Joe Monster. S± tam normalne artyku³y, ale s± tam tak¿e np. go³e cycki. M±¿ za³o¿y³ nawet konto, ¿eby mieæ dostêp do tre¶ci +18. Kiedy¶ szukaj±c czego¶ w internecie w podpowiedziach pojawi³ siê u niego jeden z artyku³ów typu "Kobiety z du¿ymi cykami". Od tego czasu mam maniê. Przegl±dam historiê jego przegl±darki i widzê, ¿e od czasu do czasu wchodzi na tego typu artyku³y. Mieli¶my kiedy¶ na ten temat dyskusjê, obieca³, ¿e skoro mnie to rani to przestanie, ale niestety by³a to pusta obietnica. Wci±¿ lubi popatrzeæ na nagie kobiety, podniecaæ siê nimi.

3. Przegladanie profili na Facebooku - próbowa³ mi wmawiaæ, ¿e jest ciekaw ludzi itp., ale zauwa¿y³am, ¿e jedynymi profilami jakie przegl±da s± profile kobiet.

To niestety tylko kilka powtarzaj±cych siê elementów mojego ¿ycia. Bêdê wdziêczna za ka¿d± odpowied¼.
Pograniczna08 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 12:22   #2
kotyksiazki
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 402
Dot.: Borderline i zazdro¶æ

Pewnie wiêkszo¶æ Ci odpisze, ¿e to normalne, faceci maj± swoje potrzeby, masz nie ogl±daæ stron, na które wchodzi i go nie kontrolowaæ. Ale ja czu³abym siê tak samo zraniona jak Ty i uwa¿am, ¿e ci±gla potrzeba gapienia siê na wielkie cycki jest niedojrzala. Co innego, jak faceci z kumplami w towarzystwie popija i po¿artuj± na taki temat, a co innego, jak on musi siê za ka¿d± taka obejrzeæ i marnuje na to czas w domu.
kotyksiazki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 15:03   #3
Sariah
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 499

Twój poziom chorobliwej kontroli rozwali ten zwi±zek, mo¿esz byæ tego pewna.
Sariah jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 15:15   #4
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 487

Dla mnie Twoje zachowanie jest przesadne ale tak szczerze to mozesz sobie mieæ wymagania jakie chcesz. Pytanie tylko dlaczego wysz³a¶ za cz³owieka który nie spe³nia Twoich kryteriów w zakresie wzrokowej wierno¶ci?

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 15:27   #5
zielonyogorek27
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Uwa¿am, ¿e Twój m±¿ jest niedojrza³y i czego¶ mu widocznie w zwi±zku brakuje.
zielonyogorek27 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 17:59   #6
Vanir410
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 159

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;87998991] Pytanie tylko dlaczego wysz³a¶ za cz³owieka który nie spe³nia Twoich kryteriów w zakresie wzrokowej wierno¶ci?

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Czy istnieje cz³owiek, który nigdy nie obejrza³ siê za kim¶ na ulicy? Albo nie wszed³ w jaki¶ durnowaty artyku³ w internecie? Szczerzê w±tpiê.
Dla autorki jedyn± opcj± by³oby chodzenie z wzrokiem wbitym w ziemie, nie u¿ywanie internetu i rozmowa tylko mam±, ale te¿ pewnie pod kontrol±.

Powiem tak, nie t³umacz swojego zachowania chorob±. Obstawiam, ¿e drogê do specjalisty znasz, wiêc Ci j± polecam, bo zniszczysz t± relacjê.
Vanir410 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-14, 22:26   #7
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

mi tez by przeszkadzalo gdyby moj maz gapil sie na dupy czy cycki innych kobiet w mojej obecnosci
uwazam to za brak szacunku i wychowania
co do reszty to twoje przeszukiwanie historii jest naprawde niezdrowe
czy twoj maz poza ogladaniem dup dal ci inne powody zebys mu nie ufala?
czy rozmawialas o swoich problemach z psychiatra?
jesli nie czjesz sie bezpiecznie w tej relacji ciagle obawiasz sie ze cie zdradzi to najwidoczniej to nie jest partner dla ciebie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-15, 08:08   #8
Mfea99
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Niewa¿ne, na kogo siê gapi, wa¿ne, kogo kocha i z kim chodzi spaæ.

Wys³ane z mojego Mi 9T przy u¿yciu Tapatalka
Mfea99 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-07-15, 21:11   #9
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 18 061

Cytat:
Napisane przez Pograniczna08 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam!

Jestem osob± ze zdiagnozowanym zaburzeniem osobowo¶ci typu borderline. Jednym z moich problemów jest chorobliwa zazdro¶æ. I tutaj zwracam siê z pytaniem i pro¶b± o porady do osób z tym zaburzeniem, osób zazdrosnych oraz osób maj±cych zdrowe spojrzenie na ¶wiat. Co o tym my¶licie, jak sobie radzicie w podobnych sytuacjach?

1. Wyj¶cie "do ludzi" - powoduje we mnie potworny stres. Nie umiem przestaæ kontrolowaæ wzroku mojego mê¿a. Je¶li tylko zauwa¿ê, ¿e zerka na jak±¶ kobietê to czujê siê zraniona, nie umiem pohamowaæ z³o¶ci. Boli mnie to, ¿e inna kobieta mo¿e mu siê podobaæ. Nie umiem oceniæ, czy mój m±¿ przesadnie ogl±da siê i wyszukuje wzrokiem atrakcyjnych kobiet czy to moje z³udzenie, ale zdarzy³o siê wielokrotnie, ¿e go przy³apa³am na wpatrywaniu w biust czy ty³ek innej. Przyzna³ siê, ¿e faktycznie tak robi³.

2. Strony przegl±dane w internecie - mój m±¿ uwielbia stronê Joe Monster. S± tam normalne artyku³y, ale s± tam tak¿e np. go³e cycki. M±¿ za³o¿y³ nawet konto, ¿eby mieæ dostêp do tre¶ci +18. Kiedy¶ szukaj±c czego¶ w internecie w podpowiedziach pojawi³ siê u niego jeden z artyku³ów typu "Kobiety z du¿ymi cykami". Od tego czasu mam maniê. Przegl±dam historiê jego przegl±darki i widzê, ¿e od czasu do czasu wchodzi na tego typu artyku³y. Mieli¶my kiedy¶ na ten temat dyskusjê, obieca³, ¿e skoro mnie to rani to przestanie, ale niestety by³a to pusta obietnica. Wci±¿ lubi popatrzeæ na nagie kobiety, podniecaæ siê nimi.

3. Przegladanie profili na Facebooku - próbowa³ mi wmawiaæ, ¿e jest ciekaw ludzi itp., ale zauwa¿y³am, ¿e jedynymi profilami jakie przegl±da s± profile kobiet.

To niestety tylko kilka powtarzaj±cych siê elementów mojego ¿ycia. Bêdê wdziêczna za ka¿d± odpowied¼.
Dla mnie to powody do zakoñczenia zwi±zku, a zaburzeñ raczej nie mam.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-07-15 22:11:06

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.