Nie podoba mi się z wyglądu a ma idealny charakter... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-07-18, 13:30   #1
Lucyna000
BAN stały

Nie podoba mi się z wyglądu a ma idealny charakter...

Miesiąc temu poznalam w internecie świetnego chłopaka.Mimo że mieszka blisko to nigdy nie widziałam go na żywo,ze zdjęć całkiem mi sie podobał ale najbardziej przyciągnąl mnie jego charakter.Świetnie nam się rozmawialo przez telefon,pisalismy całymi dniami,mnóstwo wspólnych tematów itd,az w koncu zaproponował spotkanie.Bylo cudownie,super się gadało,nie bylo chwili ciszy ale nie spodobał mi się totalnie z wyglądu,na początku wogole sie trochę zraziłam przez to ale później już nie było tak źle.Po spotkaniu mowił że jestem cudowna i nie moze doczekac sie kolejnego spotkania.Mnie też coś do niego ciągnie,mogłabym z nim gadać godzinami i uwielbiam jego charakter tylko ten wygląd...Mialyście taką sytuację?
Lucyna000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-18, 19:31   #2
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Dot.: Nie podoba mi się z wyglądu a ma idealny charakter...

Cytat:
Napisane przez Lucyna000 Pokaż wiadomość
Miesiąc temu poznalam w internecie świetnego chłopaka.Mimo że mieszka blisko to nigdy nie widziałam go na żywo,ze zdjęć całkiem mi sie podobał ale najbardziej przyciągnąl mnie jego charakter.Świetnie nam się rozmawialo przez telefon,pisalismy całymi dniami,mnóstwo wspólnych tematów itd,az w koncu zaproponował spotkanie.Bylo cudownie,super się gadało,nie bylo chwili ciszy ale nie spodobał mi się totalnie z wyglądu,na początku wogole sie trochę zraziłam przez to ale później już nie było tak źle.Po spotkaniu mowił że jestem cudowna i nie moze doczekac sie kolejnego spotkania.Mnie też coś do niego ciągnie,mogłabym z nim gadać godzinami i uwielbiam jego charakter tylko ten wygląd...Mialyście taką sytuację?
nie
jak ci sie nie podoba to przestan sie spotykac ,nie ma przymusu
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-18, 19:36   #3
Kociara_1990
Przyczajenie

Daj mu spokój
Kociara_1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-18, 19:37   #4
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Co konkretnie jest nie tak z jego wyglądem?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-18, 19:38   #5
Vanir410
Wtajemniczenie

Zależy, czy to nie podoba mi się znaczy "fujcia", czy "myślałam, że będzie przystojniejszy, ale ujdzie, ot zwykły facet". Jeśli to drugie, uważam że dobry charakter zniweluje wszelkie wątpliwości. Jednak jeśli opcja pierwsza, to niestety...
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-18, 20:23   #6
I am Rock
lokalna gwiazda

Zaproponuj mu przyjaźń.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

I nie trolluj, bo w jednym miesiącu zdążyłaś założyć 3 wątki o różnych facetach.
Masz jakiś problem ze sobą?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-18, 21:00   #7
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Z tym idealnym charakterem to tez poplynelas po 1 miesiącu znajomości takie wnioski ?
Zbyt mocno chcesz mieć kogoś,byle kogo byle byl
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-07-18, 21:02   #8
janapalona
BAN stały

przecież ty już masz chłopaka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
janapalona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-20, 06:25   #9
ArtystaSpiewu
BAN stały

Kobiety mają wyprane mózgi przez media. 99% podoba się wysoki, przystojny brunet.

Bo mi się wydaje że robi się kobietom pranie mózgu, wmawia po prostu jaki typ urody jest atrakcyjny i tyle. Reklama szmponu w tv – brunet z gęstymi zaczesanymi do góry włosami, w gazetach, w necie, wszędzie, promuje się taki typ faceta jako ‘Ideał’. Potem warują dziewczęta i tylko takich chcą.

Dzisiaj, w epoce tzw wyzwolenia kobiet, Internetu, portali społecznościowych kobiety wybrzydzają nieprawdopodobnie, bo mogą. Do tego widzę, że się im wmawia na siłę, oczywiście oprócz ich naturalnych preferencji bazujących głównie na ‘wyczuciu’ poziomu testosteronu w samcu, jaki typ mężczyzny jest atrakcyjny fizycznie, o jakich cechach. Wystarczy było rzucić okiem na niedawne wybory Mister Supernational zorganizowane w Polsce. Niby faceci z całego świata, a wszyscy jak kopie jeden drugiego. 90% z nich oprócz widocznych uniwersalnych walorów w ciele że tak napiszę to bruneci o bujnych włosach zaczesanych do góry i smagłej cerze, aż do znudzenia jeden do drugiego podobny. To tak jakby tylko taki typ mężczyzny był atrakcyjny i tyle. Ja się pytam Pań, tylko tacy wam się podobają? Nie jest to przypadkiem pranie mózgu na was? A co z męskimi ale łysymi mężczyznami, albo o innym typie urody, azjatyckim np. czy indiańskim? Taki Daniel Craig, męski facet z krwii i kości, ale konkursu by takiego raczej nie wygrał, to o co tu chodzi?

W dawnych czasach kobieta nie miała narzuconego z góry ‘Ideału’ mężczyzny, to faktycznie mogła spotkać jakiegoś tam wg dzisiejszych standardów przeciętnego, coś tam w nim zobaczyć, polubić i pokochać po prostu, dzisiaj to nie przejdzie. Zauważcie, że dziewczyny, zwłaszcza młode, kiedy same nie są pewne atrakcyjności jakiegoś faceta, sięgają po opinie koleżaneczek, które mózgi już konkretnie przemielone przez system mają i wmówione w jakich celować a jakich nie, koło się zamyka. Ktoś kiedyś powiedział że kobieta sama nie wie czego chce puki jej się tego nie pokaże, nie zareklamuje. Coś w tym jest, ktoś wam robi niezłe pranie mózgu Panie Kochane, już od najmłodszych lat.
ArtystaSpiewu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-20, 07:26   #10
janapalona
BAN stały

Zgadzam się. Np. mężczyznom media wmówiły, że podobają im się szczupłe, młode kobiety i nagle im się w dupach poprzewracało. Zamiast latać za wielorybami jak za dawnych, dobrych czasów to teraz tylko modelki i modelki.

janapalona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-20, 23:15   #11
Magdallona
Raczkowanie

Dam Ci rade, autorko, zanim ten watek zmieni sie w festiwal stulejarzy - daj sobie spokoj z tym facetem i poszukaj kogos, kto bedzie Ci sie podobal na 100%.

Magdallona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 07:20   #12
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janapalona Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Np. mężczyznom media wmówiły, że podobają im się szczupłe, młode kobiety i nagle im się w dupach poprzewracało. Zamiast latać za wielorybami jak za dawnych, dobrych czasów to teraz tylko modelki i modelki.

Haha dokładnie. Kobieta zadbana to ta ubrana w mini i umalowana wg reklam.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ArtystaSpiewu Pokaż wiadomość
Kobiety mają wyprane mózgi przez media. 99% podoba się wysoki, przystojny brunet.

Bo mi się wydaje że robi się kobietom pranie mózgu, wmawia po prostu jaki typ urody jest atrakcyjny i tyle. Reklama szmponu w tv – brunet z gęstymi zaczesanymi do góry włosami, w gazetach, w necie, wszędzie, promuje się taki typ faceta jako ‘Ideałâ€™. Potem warują dziewczęta i tylko takich chcą.

Dzisiaj, w epoce tzw wyzwolenia kobiet, Internetu, portali społecznościowych kobiety wybrzydzają nieprawdopodobnie, bo mogą. Do tego widzę, że się im wmawia na siłę, oczywiście oprócz ich naturalnych preferencji bazujących głównie na ‘wyczuciu’ poziomu testosteronu w samcu, jaki typ mężczyzny jest atrakcyjny fizycznie, o jakich cechach. Wystarczy było rzucić okiem na niedawne wybory Mister Supernational zorganizowane w Polsce. Niby faceci z całego świata, a wszyscy jak kopie jeden drugiego. 90% z nich oprócz widocznych uniwersalnych walorów w ciele że tak napiszę to bruneci o bujnych włosach zaczesanych do góry i smagłej cerze, aż do znudzenia jeden do drugiego podobny. To tak jakby tylko taki typ mężczyzny był atrakcyjny i tyle. Ja się pytam Pań, tylko tacy wam się podobają? Nie jest to przypadkiem pranie mózgu na was? A co z męskimi ale łysymi mężczyznami, albo o innym typie urody, azjatyckim np. czy indiańskim? Taki Daniel Craig, męski facet z krwii i kości, ale konkursu by takiego raczej nie wygrał, to o co tu chodzi?

W dawnych czasach kobieta nie miała narzuconego z góry ‘Ideału’ mężczyzny, to faktycznie mogła spotkać jakiegoś tam wg dzisiejszych standardów przeciętnego, coś tam w nim zobaczyć, polubić i pokochać po prostu, dzisiaj to nie przejdzie. Zauważcie, że dziewczyny, zwłaszcza młode, kiedy same nie są pewne atrakcyjności jakiegoś faceta, sięgają po opinie koleżaneczek, które mózgi już konkretnie przemielone przez system mają i wmówione w jakich celować a jakich nie, koło się zamyka. Ktoś kiedyś powiedział że kobieta sama nie wie czego chce puki jej się tego nie pokaże, nie zareklamuje. Coś w tym jest, ktoś wam robi niezłe pranie mózgu Panie Kochane, już od najmłodszych lat.
Dobrze że ban. No ta najlepiej jak kiedyś kobieta miała guzik do powiedzenia musiała się cieszyć że jakis w ogóle ją chce. Kobieta wie czego chce akurat. Faceci mogą to czemu nie kobiety? Należy znać swoją wartość i nie być z kimś kto niezbyt podoba się z wyglądu. Facet nie był by z kobietą która jest niezbyt wg niego. Nie piernicz o tych wyzwolonych kobietach bo właśnie dzięki tym kobietom nie musicie zaraz brać ślubu, łatwiej spotkać się na sam seks kobiety wreszcie zaczęły wymagać od facetów, mówić że też mają potrzeby i mogą je realizować jak faceci.
Mi zawsze podobali się ci co mieli dużo włosów na głowie, takie czupryny. Na łysych nie patrzyłam bo tacy już byli za starzy z reguły a młodsi to byli łysiejący, a tacy jakoś mi się nie podobali nigdy.

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2020-07-21 o 07:26
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 07:36   #13
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Haha dokładnie. Kobieta zadbana to ta ubrana w mini i umalowana wg reklam.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Dobrze że ban. No ta najlepiej jak kiedyś kobieta miała guzik do powiedzenia musiała się cieszyć że jakis w ogóle ją chce. Kobieta wie czego chce akurat. Faceci mogą to czemu nie kobiety? Należy znać swoją wartość i nie być z kimś kto niezbyt podoba się z wyglądu. Facet nie był by z kobietą która jest niezbyt wg niego. Nie piernicz o tych wyzwolonych kobietach bo właśnie dzięki tym kobietom nie musicie zaraz brać ślubu, łatwiej spotkać się na sam seks kobiety wreszcie zaczęły wymagać od facetów, mówić że też mają potrzeby i mogą je realizować jak faceci.
Mi zawsze podobali się ci co mieli dużo włosów na głowie, takie czupryny. Na łysych nie patrzyłam bo tacy już byli za starzy z reguły a młodsi to byli łysiejący, a tacy jakoś mi się nie podobali nigdy.
Jednym słowem, kobiety powinny brać każdego jak leci, bo stulejarze by tak chcieli hahaha
Wolę być sama niż z kimś kto nie spełnia moich wymagań np odnośnie wykształcenia, bo tak i kto mnie zmusi do zmiany poglądów.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 13:05   #14
Pinkieee
Rozeznanie

W ogole nie rozumiem problemu bracisamcow i tym podobnych odnosnie odrzucania za wyglad. Każdy ma swoje wymagania, ja na przyklad nigdy nie zwiazalabym sie z pracownikiem fizycznym bez wyzszego wyksztalcenia. I moge sobie pozwolic na takie wymagania ze względu na moje wyksztalcenie i prace jaka wykonuje. Gdyby przelozyc to samo na wyglad - ladna dziewczyna ma prawo wymagac ladnego chlopaka, nie mozna nikomu wciskac na sile biednych skrzywdzonych przez zycie chlopaczkow bo oni chca ladnej dziewczyny a sami niewyjsciowi. Dla mnie ludzie zawsze dobierali sie ligami i tak pozostanie.

Pinkieee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-22, 07:17   #15
weronikacz
Przyczajenie

Moim zdaniem, atrakcyjność fizyczna drugiej osoby jest bardzo ważna. Proszę nie mylić tego z powierzchownością, ponieważ nie jest to główny czynnik wyboru partnera, aczkolwiek nie wyobrażam sobie tworzyć bliskiej relacji z osobą, która nie podoba mi się wizualnie. Pociąg fizyczny to jeden z najważniejszych kroków do udanego i trwałego związku.

weronikacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości