Czemu nie umiem się tak w pełni zakochać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-07-22, 22:37   #1
Patikaa1239
Raczkowanie

Czemu nie umiem się tak w pełni zakochać?

W sumie jestem młoda, bo mam dopiero 18 lat, ale nie wiem, jakoś nie mogę pojąć czym się wszyscy ekscytują, że motylki w brzuchu, tęsknota, itp. Jestem z chłopakiem 1.5 roku (on jest w moim wieku) i fajerwerków nie było, chłopak fajny, podobał mi się, ale jakoś nie czułam, aż takiej ekscytacji przy pierwszym pocałunku... Ogólnie zawsze kiepskie miałam zdanie na temat miłości i szczerze mówiąc nie wierzyłam, że kiedykolwiek się zakocham. I tutaj właśnie moje pytanie, co robię źle, że nie czuje tej ekscytacji? Liczyłam, że pierwsza miłość, że tak powiem będzie lepsza, bardziej emocjonalna. Zależy mi na tym chłopaku i fajnie by było, gdybyśmy byli parą dłużej wiadomo, ale nie jest to aż takie ważne. Ale z drugiej strony on podchodzi do mnie bardzo emocjonalnie, planuje przyszłość i uważa, że może zrezygnować za rok z uczelni byle byśmy byli razem, a ja go na pewno zranię. Może jestem jeszcze za mało dojrzała na związek? Na początku byłam zauroczona, skłamałabym mówiąc, że nie, więc zgodziłam się na taką relację licząc, że uczucie się pogłębi, a tutaj szału nie ma. Czasem mam wrażenie, że strasznie zimna jestem w naszym związku, tylko jak mam lepszy humor to jestem w stanie obdarzyć go większą emaptią, ale zazwyczaj z tym kiepsko. On ma mnie cały czas za chodzący ideał, jego rodzice w sumie, jak i rodzeństwo też i każdy wyobraża sobie już naszą przyszłość, bo pasujemy do siebie idealnie. A ja aż tak tego nie czuje, nie jestem pewna czy na pewno go kocham. Uważam, że jeśli chodzi o zgranie się, charaktery i w ogólne psychicznie czy fizycznie pasujemy do siebie, ale nie uważam, że to jest ten "jedyny" i na 100% się rozstaniemy. Zależy mi na nim cholernie, teraz wyjechał za granicę do pracy i chyba troszkę tęsknię, ale to też w granicach normy, bo cały dzień o tym nie myśle, jedynie wieczorami robię się lekko przygnębiona jak chwile popiszemy i on pójdzie spać. Chciałbym być pewna tego uczucia jak on, ale nie potrafię, wiem, że mi ogromnie zależy, podoba mi się i z charakteru i wygladu, ale czy jest on moją "miłością życia"? No nie wiem. Nie chcę z nim o tym rozmawiać, bo ogólnie dobrze mi w tym związku i nie mogę na nic narzekać, dlatego też nie chciałabym tego kończyć, a owa rozmowa by do tego doprowadziła. Jest możliwe, że nie jestem wystarczająco dojrzała do miłości? Może to chodzi o moje nastawienie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Patikaa1239
Czas edycji: 2020-07-22 o 22:51
Patikaa1239 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-23, 13:03   #2
Antoiineette
Rozeznanie

Dot.: Czemu nie umiem się tak w pełni zakochać?

Młody wiek to jedno, a brak chemii to drugie.
Czasami tak jest, że teoretycznie wszystko pasuje - i pod względem charakteru i wyglądu jest spoko, ale no nie ma tego czegoś. Zakładam, że tak jest w Twoim przypadku.
Jeśli nie czujesz, że go kochasz (a jesteście razem dość długo biorąc pod uwagę Twój młody wiek) to prawdopodobnie nie ma z Twojej strony miłości. Takie rzeczy się wie. Skoro piszesz, że tak czy siak na 100 procent się rozstaniecie, to może lepiej nie podtrzymywać sztucznie tego związku i dać chłopakowi (i sobie) szansę na miłość z wzajemnością.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-23, 16:50   #3
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: Czemu nie umiem się tak w pełni zakochać?

Nie można zakochać się na zawołanie.
A ten twój chłopak, to najwyraźniej nie ten jedyny i nie musisz się go trzymać wbrew sobie, tylko dlatego, że żal się rozstać.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości