|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Blizny PO laserze frakcyjnym
Postanowiłam założyć wątek bo nie potrafię znaleźć nic w tym temacie (natrafiłam jedynie na stary, chyba wygasły już wątek). Moim kłopotem są blizny PO laserze. 6 tygodni temu zrobilam laser frakcyjny nieablacyjny na czoło. Zabieg miał być totalnie delikatny, nie powodować powikłań Taki zwykły zabieg kosmetyczny- tak mi przedstawiła pani kosmetolog I wykonywany był w celu spłycenia małych zmarszeczk na czole Nieablacyjnyn czyli że podobno nie przerywa ciągłości naskórka i nie mogą zrobić się blizny A ja jestem załamana bo właśnie mam pełno małych blizenek, dziurek Wchodzi w nie podkład i puder i wygląda to jeszcze gorzej niż bez niczego Jestem załamana i płakać mi się chce kiedy patrzę w lustro Czy miała któraś z was kiedyś taki problem albo słyszała o takim przypadku? Nie wiem co robić dalej ... Kosmetolog totalnej mnie olala i stwierdziła że od stresu skóra wolniej się goi ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Śnięta Mucha
|
Dot.: Blizny PO laserze frakcyjnym
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A smarowała je Pani wtedy czyms specjalnym albo robiła coś specjalnego żeby zeszły? Boje się już mi tak zostanie i że zostanie pełno małych blizn
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Śnięta Mucha
|
Nie, to było wiele lat temu i dostępność informacji o zabiegach była o wiele uboższa, więc po prostu czekałam co będzie dalej. Może zatem konsultacja ze sprawdzonym specjalistą medycyny estetycznej to dobry pomysł. Te dziurki są na tyle płytkie, że w końcu znikają, ale samo ich powstanie to błąd przy wykonywaniu zabiegu, czyli do pani kosmetolog bym już nie wracała.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję batdzo, w sumie pocieszajace że i Pani w końcu to zeszło. Wysłałam wczoraj zdjęcia do dermatolog to pwoeidziala że wygląda to źle ale że postara się coś z tym zrobić Tylko na razie przez te epidemie nie bardzo moze mnie przyjąć Mam smarować jakaś maścią która mi zapisała I powiedziała że leczyła już wiele powikłań po laserach, o czym nikt nie mówi że w ogóle mogą się takie pojawić o to nawet po dłuższym czasie... Już nigdy nie wykonam takiego zabiegu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
@Martyna, to chociaz dobrze, ze sie zdeklarowala, ze cos z tym zrobi. Ja rowniez wyslalam zdjecia do pani doktor, ale pani doktor w odpowiedzi od razu zaczela bronic swoja głowę i oddalac wszelkie potencjalne zarzuty pod swoim adresem. Do tego zaczela sie doszukiwac przyczyn po mojej stronie. Przykre to jest. Przychodzisz na inne zabiegi regularnie, zostawiasz mase pieniedzy a jak cos pojdzie nie tak, to umywaja rece. Ja mam drobne ubytki w jednym miejscu. Jestem 3 miesiace po zabiegu z uzyciem CO2 Bioxel Metrum Cryoflex. Dam temu czas. Odczekam jakies 9 miesiecy - bo tyle sie skora przebudowuje i wtedy pomysle, co dalej. Szczesciem w nieszczesciu jest to, ze ubytki tez nie sa jakies duze/szpecace. Mysle, ze skora sie zregeneruje w tym czasie i byc moze nawet w duzej czesci sie wchlona. Ale to tylko moje domysly.Do lekarki juz nie wroce. Widzac, ze laser powoduje wiele niechcianych niespodzianek a w razie klopotow czlowiek z tym wszystkim i tak zostaje sam, to wiem, ze nie poddam sie wiecej temu zabiegowi. Za duze koszty. Mam nadzieje, ze jakos dajesz rade i ze te nasze opinie tutaj chociaz w niewielkim stopniu podtrzymaja na duchu, ze nie jestes z tym sama. Daj znac, jak sie sprawy maja. Powodzenia! Edytowane przez mostrami Czas edycji: 2020-05-06 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ahh, ze niemozliwe ... Pani doktor ktora wykonywala zabieg zasugerowala mi nie wprost, ze cos kombinuje. Jak tak zerknie sie na inne fora to wiele osob ma podobny problem. Uwazam, ze jest cos na rzeczy z tym zabiegiem. Ja tez jestem zdania, ze przed zabiegiem w tym akurat miejscu twarz wygladala ladniej. A teraz wisienka na torcie, jakis czas temu juz po kontakcie z pania doktor w tej sprawie, spotkalam ja na miescie. Przed przypadek. Bylysmy w niewielkiej odleglosci od siebie i zblizalysmy sie do przejscia dla pieszych. Pani doktor mnie zobaczyla, ale przybierajac grozne spojrzenie, zmieszana cala sytuacja udala, ze mnie nie widzi i uciekla szybko do przodu ... To tyle w temacie ![]() A jak przebiega leczenie? Jakis postep? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Lepiej no minimalnie niestety... A to już prawie trzy miesiące po tym nieszczęsnym zabiegu. Dalej mam dziurki i takie jakby rowki małe w tej skórze... Blizenki takie... I denerwuje mnie to Nie wiem czy to zejdzie kiedykolwiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Martyna, robilam ostatnio radiofrekwencje na twarz i te zaglebienia od razu po zbiegu poznikaly. Juz przy malej mocy stosowanej na te czesc, gdzie zaglebienia wystepowaly. Jest czysto. Takze jest nadzieja. A jak u Ciebie sytuacja na ten moment? Cos sie poprawilo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.