|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Nierówność potęgi na tinder
Hej z góry uprzedzam, że będzie to mega bóldupiejący post
Ogólnie problem mam z laskami. Nie jestem jakiś najgorszy. Umiem się ubrać, 183cm, dbam o siebie. Mam sporo zainteresowań, pracę, samochód, mieszkam sam itd. Nie mam jednak dziewczyny :/ Mam 28 lat, od 3 lat nie byłem w związku, bo cholera, nie mogę nic znaleźć. Wiele znajomych doradzało #tinder i jakiś rok temu skusiłem się i spróbowałem. Szło..tak sobie. Wpadały jakieś pary, przez 7 miesięcy byłem na kilku spotkaniach, ale za każdym razem czułem, że to nie to. Próbowałem zarówno bardzo młodych dziewczyn (18-19 lat) - dno. Nieco starsze: 20-23 już lepiej, trochę trzeźwiej patrzą na świat, ale wciąż to jednak duże dzieci. Najlepiej szło mi z tymi 24+, dziewczyny przeważnie po studiach, często również po pierwszej pracy, ale też nie czułem abyśmy nadawali na jednej fali. Dziś już wiem, że na tinderze na pewno nic nie znajdę, księżniczki+pustaki to jakieś 70% dziewczyn tam, co zupełnie mnie zniechęca. Dla porównania: moja siostra, lat 24. Szczerze, całkiem obiektywnie pisząc, nie jest szczególnie piękna, no ale nie jest też brzydka. Większość pewnie powiedziałaby, że jest przeciętna, może ciut lepiej. W każdym razie, przed tinderem nie cieszyła się jakimś wielkim zainteresowaniem, moi kumple nie komentowali jej urody, nikt jakoś specjalnie nie podbijał. Jak to wygląda u niej? Codziennie , nie przesadzam, dosłownie codziennie idzie na randkę z jakimś typem. Dosłownie przebiera sobie w facetach, i to nie pasztetach bez zębów i z tłustymi włosami, tylko normalne typy, czasem nawet nieźli przystojniacy. Wiem to, bo często mi pokazuje, czy to nie jakiś mój znajomy itp. Oboje mieszkamy w Krakowie i szczerze w głowie mi się to nie mieści. Czasem mi pokazuje ile par jej wpadło danego dnia, czy ile ofert spotkań dostaje. Serio, nie rozumiem tego. Z góry też uprzedzam, że nie ma wyzywających fot, nie spotyka się nigdy w mieszkaniach, czy na inne segzy. Po prostu wypełnia sobie czas takimi randkami. Kiedyś nawet mówiła, że chodziłaby na więcej, ale nogi ją bolą xd Nie wspomnę już o tym, że faceci najczęściej na tych randkach coś jej kupują: kwiaty, raz dostała perfumy xd, zapraszają na kręgle, do restauracji, jakieś fajne miejscówki, z widokami itp. Serio, po prostu tego nie rozumiem. Skąd to się bierze? Że jedna dziewczyna ma aż tylu adoratorów, podczas gdy na faceta o podobnej urodzie większość kobiet nawet nie spojrzy :/ Dodam jeszcze, że wiele z tych kontaktów utrzymuje nadal, mimo, że obie strony dobrze wiedzą, że związku z tego nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nierówność potęgi na tinder
W zależności od portalu i regionu, facetów nań jest więcej od około 2 do nawet 7 razy, niż dziewczyn.
A zresztą... portale randkowe są płatne i wyciągają tylko pieniądze od ludzi pragnących szczęścia. Wyjdź z domu, porób coś, poznasz ludzi, zbudujesz siatkę znajomości i będzie dobrze. ![]()
#3 |
Bot
|
Kobiety mogą to przebierają i tyle. Jak facet ma w czym przebierać, też przebiera. Nie wiem, o co Ci chodzi.
#4 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem problemu. Chciałbyś od kobiet dostawać kwiaty i perfumy oraz żeby zabierały Cię do restauracji lub na kręgle?
Sekret być może tkwi w tym, że to faceci są raczej stroną inicjującą kontakt - ja na tego typu portalach nigdy nie pisałam pierwsza, bo po co, jak miałam po 20, 30 wiadomości na dzień. Co prawda po odsianiu debilnych typu "hej", "co tam" zostawało kilka ciekawych, ale zawsze trafił się jakiś typek, z którym można było się umówić. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A może spróbuj w realu kogoś poznać? Ja nie wiem, wszystkie moje podrywy odbywały się "na żywo", przez badoo umówiłam się dwa razy - jeden koleś był straszny pod względem finansowym (ciągle mi opowiadał czego to nie ma w domu, ile ma pieniędzy, ile zarabia, ile wydaje, a ja po prostu poszłam na kawę i chciałam miło spędzić czas), a drugi był jakimś psychopatą
![]() ![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | ||
BAN stały
|
Cytat:
No i właśnie mnie to boli. Ja mam kilka par, a dziewczyny na moim poziomie atrakcyjności setki. Ogromna dysproporcja. Odkąd powstał tinder wielu moich znajomych ma problemy z dziewczynami. Dziewczyny przebierają, ale tylko z grona tych facetów, którzy zagadali. Problem w tym, że na tinderze każdy śmiały i na jedną dziewczynę przypada mnóstwo typów. Gdyby tinder nie istniał o wiele łatwiej byłoby się z kimś umówić w realu bo dziewczyna nie miałaby 100 chętnych na tinderze, tylko kilku z reala. To tak jak mój kolega opowiadał - poznałem dziewczynę na kręglach, ona była z koleżanką, ja z kolegą, graliśmy potem w 4. Niby była zainteresowana, spotkać się chciała, ale kolejka była, bo na cały przyszły tydzień ustawiona z kolesiami z tindera. Czyli kolega musiał czekać 2 tygodnie by się umówić. Gdyby tinder nie istniał to nie byłoby takich sytuacji. Cytat:
Skoro nie rozumiesz problemu pozwól że Ci wyjaśnię. Nie chodzi o to, że chcę dostawać kwiaty od dziewczyn czy perfumy. Tylko chodzi o skalę - ja tu mam problem by się umówić, a dziewczyny sobie przebierają i chodzą na randki seriami, a jeszcze otrzymują prezenty. Widzisz różnicę? Masz do 30 wiadomości na dzień. Nic nie musisz robić by je dostać. Wystarczy, że masz konto i dasz serduszko. A ja muszę oprócz tego jeszcze napisać. Widzisz różnicę? W dodatku muszę się wysilać, bo dziewczyny uważają że "hej, cześć" itp są debilne, a Ty nie musisz nic robić tylko odczytujesz wiadomości. Widzisz różnicę? Faceci są stroną inicjującą kontakt. Tak było od zarania dziejów. Jednak na portalach randkowych to patologia. W realu dziewczyna może o wiele mniej poznać chłopaków w ciągu miesiąca niż tam przez dzień. Bo żeby kogoś poznać facet musi wykazać się odwagą, a na tinderze każdy bez żadnego strachu jest w stanie wysłać wiadomość. W dodatku w realu są ograniczenia. Dziewczyna pozna kilku chłopaków przez znajomych, paru w szkole, nieco na imprezie i to tyle. A na portalach randkowych piszą do niej wiadomości faceci którzy w realu by jej nie poznali, bo mieszkają w innym mieście, albo innym rejonie i nie mieliby ze sobą kontaktu. Nie mówiąc już o tym, że na portalach randkowych obowiązuje prawo dżungli. Polega ono na tym, że im przystojniejszy tym lepsza pozycja w kolejce do randki. W realu liczy się wiele rzeczy i można będąc przeciętnym poznać dziewczynę, na portalach randkowych jest wielu chętnych więc trudniej się wybić. A najgorsze że tindery rzutują na kontakty prawdziwe. Czyli poznaje się gdzieś dziewczynę, a ona nie jest zainteresowana bo na tinderze ma 100 chętnych, przy czym 10 z tych kandydatów jest atrakcyjniejsza fizycznie więc po co jej kolejny 91 przeciętny facet. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2020-08-23 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
To nie wina facetów bo mężczyźni zagadują do kobiet, nie odwrotnie. Problem jest że portale randkowe umożliwiają każdemu kontakt i na 1 dziewczynę przypada wielu chętnych. W realu aż takiej konkurencji nie ma, bo nie zawsze istnieje możliwość poznania danej laski. Ktoś może mieszkać i pracować w dzielnicy X, kiedy laska mieszka i pracuje w dzielnicy Z. Nie mają wspólnych znajomych, ani zainteresowań więc na siebie nie trafią. A te portale umożliwiają prosty dostęp do kobiet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No ale to sie nie zmieni, wiec pozostaje narzekanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ładnie Ci się ulało, frustracja wypływa uszami, no ale co zrobisz? zlikwidujesz tindera? co do pogrubionego 1. mają do tego święte prawo, miej pretensje do tych tabunów facetów, a nie do kobiet, które tylko korzystają z okazji ![]() 2.nawet tego nie robię 3.nie tylko, bo jak mam dobry humor to czasem nawet odpisuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Szczerze napiszę ,że 28 latek umawiający się przez Tindera itp z 18 to letnim prawie jeszcze dzieckiem, to dla mnie dno i wodorosty.
Bez względu na płeć. I nie chodzi o różnice wieku, ale różnice etapów życiowych. 38, 48, 58 + latek umawiajacy się z 28 latkiem- ok, każde dorosłe nie ma problemu z żadnej strony. Wiec może problemem jest jednak twoja osobowość i nad tym powinieneś się zastanowić a nie nad wymyślonymi przewagami z tyłka.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2020-08-23 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem wyraźnie że 19latki to dno i wodorosty i że nie ma o czym z nimi gadać i że lepiej się dogaduję ze starszymi dziewczynami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Znowu ten sam troll... Sorry, ale sam sposób w jaki piszesz o dziewczynach mnie odstrasza - "nie mogę nic znaleźć" 🤮
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Trollem to raczej Ty jesteś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Bot
|
Cytat:
PS: Może wcale nie jesteś taki fajny, jak Ci się wydaje. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- [1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;88086936]Znowu ten sam troll... Sorry, ale sam sposób w jaki piszesz o dziewczynach mnie odstrasza - "nie mogę nic znaleźć" 🤮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też mnie to zniesmaczyło.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No bo kobiety to jest towar na wyprzedaży, albo coś znajdziesz, albo nie.
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast osoba 28 letnia która tego nie ogarnia i umawia się z prawie dziećmi, to jest dno i wodorosty. Wina zawsze leży po stronie dojrzalszego ( teoretycznie dojrzalszego jak widać). Wiedziałeś ile mają lat, wiec nie wiem na co liczyłeś? Zobaczyłeś zdjatko na tinderku i poleciałeś na randkę z prawie dziećmi? To o tobie świadczy bardzo źle, nie o nich.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Wchodzę na Wykop, a tam Wykop. Wchodzę na Wizaż, a tu też Wykop.
![]() Z tego co zaobserwowałam, panie raczej przesuwają w prawo konkretne profile, a panowie wszystko jak leci, stąd pewnie częściowo te dysproporcje, przy czym te liczby są zwykle bezwartościowe. Każdy człowiek jest w stanie się dogadać tylko z niewielkim procentem społeczeństwa, a na Tinderze jest cały jego przekrój (i mam wrażenie, że sporo ludzi tego nie rozumie i oburza się, że osoby o bardzo różnych np. możliwościach intelektualnych ośmielają się tam być, chociaż przecież też istnieją, tylko akurat nie w twoim środowisku). Ogólnie czaję ten ból, ale nie wiem co można z nim zrobić, oprócz jakichś incelskich wizji przymusowej redystrybucji kobiet. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
O, płaczuś wrócił. Teraz będzie się mazać aż mu się za mocno nie uleje i dostanie bana.
Nie wiem co po się tak podniecasz miejscem, które uważasz za miejsce dla pustaków i księżniczek. Pozostaje otrzeć łzy, zapomnieć o tinderze i znaleźć sobie jakiegoś pełniaka w realu. I już tak nie zazdrość swojej siostrze tych randek. Wszak tam niemal same pustaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ban za 3...2...1...
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Nette Czas edycji: 2020-08-23 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Bot
|
W przyrodzie nic nie ginie, jak mawiali Łomonosov i Lavoisier, ale jeszcze nikomu nie udało się wytłumaczyć, co się dzieje z chłopami, którym nie udało się wejść w związek przez tindera.
#23 |
BAN stały
|
Wcale, że nie wystarczyło tylko zagadać. I chodzi o to, że kiedyś koło dziewczyny kręciło się 5-10 góra facetów. Teraz na tinderze każda ma przynajmniej 50 i trudno jest być zauważonym. Nawet jeśli zaczepi się gdzieś na domówce to i tak ma się konkurencję której być nie powinno. Tinder i inne portale stwarza możliwość prostego zagadania do dziewczyny, przez to dziewczyna ma wręcz za duży wybór. Każda ma po 50 i jak się wybić?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No nie każdy musi mieć druga połówkę, kawalerowie i stare panny chodzą po świecie.
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.