Co jest nie tak z moimi w³osami?? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-07-19, 06:20   #1
Justynaa9797
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Question

Co jest nie tak z moimi w³osami??

Hej dziewczyny!
Pytanie do osób, które siê interesuj± pielêgnacj± w³osów.

Ogólnie moje w³osy s± cienkie i raczej nie jest ich zbyt du¿o. W³osów nie suszê ani nie prostujê, nie u¿ywam maseczek ani od¿ywek jedynie naturalny szampon.

Do 4-5 roku ¿ycia mia³am trochê krêcone w³osy, ale potem proste. Ponad rok temu odstawi³am tabletki hormonalne i wylecia³o mi bardzo du¿o w³osów, które od razu zaczê³y odrastaæ. I teraz po roku moje w³osy wygl±daj± tak jakby chcia³y siê krêciæ, a nie mog³y. Co ja mam robiæ w takiej sytuacji Bardzo proszê o jakie¶ porady/wskazówki

Zdjêcie pierwsze zosta³o zrobione po 6 miesi±cach.
Zdjêcia drugie i trzecie zrobi³am dzisiaj
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5024.jpg (95,1 KB, 87 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6557.jpg (62,9 KB, 102 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6562.jpg (91,1 KB, 90 za³adowañ)
Justynaa9797 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-08-26, 10:08   #2
menidra
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18
Dot.: Co jest nie tak z moimi w³osami??

Mo¿e jednak zastanów siê nad tymi od¿ywkami?
menidra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-10-10, 19:12   #3
anhelinka90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 32

Mo¿e spróbuj pielêgnacji dla "zakrêconych", moze uda siê wydobyæ jaki¶ skrêt z tych w³osów.
anhelinka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-10-11, 21:10   #4
Justynaa9797
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

*** UPDATE ***

Od 3 miesiêcy u¿ywam od¿ywek zgodnie z OMO i tak wygl±daj± moje w³osy, co s±dzicie? Mnie najbardziej zastanawia dlaczego w³osy z przodu siê faluj± (nieraz powstaj± z nich typowe loki), a te z ty³u tylko troszkê faluj±... zazwyczaj muszê spinaæ ca³y przód wsuwkami, bo inaczej wygl±da to komicznie

Zastanawiam siê czy mam te w³osy bardziej traktowaæ jak proste czy krêcone
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7847.jpg (118,9 KB, 57 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7874.jpg (139,1 KB, 48 za³adowañ)
Justynaa9797 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-10-18, 17:43   #5
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 11 924

£adny kolor . Ja bym nie podci±ga³a je pod krêcone, a pod falowane. Có¿, taka ich ju¿ uroda. S± sposoby na wydobywanie fal. Np. tu art. https://wwwlosy.pl/wydobywanie-fal/
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-10-22, 13:10   #6
Antyllopka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Polecanki od Agnieszki musia³y sie tu znale¼æ
Antyllopka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-12-05, 13:15   #7
ally5
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 032

Mam podobne w³osy - cienkie i ani proste, ani krêcone. U mnie najbardziej krêc± siê koñce i odrastaj±ce po wypadaniu baby hair potrafi± zrobiæ niez³± falê, a nawet czasem loki.

Jaki chcesz osi±gn±æ efekt? Podkre¶liæ fale czy wola³aby¶ mieæ bardziej proste w³osy? Od tego zale¿y dobór pielêgnacji U mnie na przyk³ad po ciê¿szych od¿ywkach (szczególnie z silikonami) i wysuszeniu suszark± w³osy s± niemal ca³kowicie proste. Natomiast jak u¿yjê tylko szamponu, szczególnie humektantowego i zostawiê w³osy do naturalnego wyschniêcia, to zaczynaj± siê odwijaæ i mam nieregularne fale.

Wys³ane z mojego Redmi 4X przy u¿yciu Tapatalka
ally5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-12-05 14:15:23

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.