|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Czy powiedzieć przyjaciółce?
W piątek koleżanka z byłej pracy robiła imprezę, jednak nie zaprosiła na nią mojej przyjaciółki, która nadal z nimi pracuje. Czy powinnam jej mówić o imprezie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy powiedzieć przyjaciółce?
Ja bym powiedziala o imprezie, i tak sie pewnie dowie predzej, czy pozniej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Ty bylas na tej imprezie?
Jak nie to nic o tym nie mow bo po co? Co was czyjeś imprezy obchodzą? |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam właśnie. I teraz nie wiem jak to jej taktownie przekazać żeby nie było jej przykro
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5 |
|
Interleukina Druga
|
Jeśli zacznie się rozmowa typu "co robiłaś w weekend" to bardziej przykre będzie to, że przyjaciółka ją okłamie niż to że jakaś koleżanka, z roboty, z którą pewnie nie ma zbyt bliskiego kontaktu nie zaprosiła jej na imprezkę.
Może też być jej przykro jeśli zataisz imprezę, a ona się gdzieś o niej i twoim uczestnictwie dowie (co nie jest trudne, wystarczy jakaś fotka na facebooku czy relacja na instagramie albo po prostu rozmowa z kimś z pracy). Nie dlatego, że nie została zaproszona ale dlatego, że ty jako jej przyjaciółka nie jesteś z nią szczera. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to była impreza firmowa, że ona miała jakiś obowiązek zapraszać tą dziewczynę? Bo trochę nie rozumiem kontekstu.
|
|
#7 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym nie zatajała.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Na miejscu twojej przyjaciólki nie czułabym się za dobrze, że ty na temat imprezy w firmie nic wczesniej kompletnie mi nie wspominałaś. Dodatkowo może twoja przyjaciólka nie wiedziała , że taka w ogóle się odbyła? Albo wiedziała, tylko była ciekawa, czy coś jej powiesz lub też być może było jej to zupełnie bojętne.
Ja uważałabym, że skoro się obie przyjaznimy i ty idziesz na imprezę do pracy w której juz nie pracujesz ale ja przecież pracuję nadal i słowa mi o tym nie powiedziałaś, to pomyślałabym, że nie jesteś ze mną do końca szczera. Owszem nie był, to twoj obowiązek i nie musiałaś jej o tm mówić. I to, co ona sobie pomyśli, to zależy od niej samej. Ja natomiast bym swojej przyjaciólce powiedziała i na tą imprezę do kolezanek z byłej pracy nie poszła. Ty najlepiej znasz swoją przyjaciółkę i możliwe, że jej będzie wsio rawno, czy byłas na imprezie, czy nie.Ale powiedzieć powiedziałabym, bo to w końcu żadna tajemnica. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem dlaczego miałam nie iść
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie twoje zachowanie jest dziwne ,pytasz po fakcie zamiast jej powiedzieć ze zostalas zaproszona na impreze zanim tam poszłaś i zapytać czy ona tez jest zaproszona
Ona i tak się dowie ze impreza sie odbyła wiec jak bwdzuesz z nia gadac następnym razem zapytaj co robila w weekend i powiedz ze ty bylas na imprezie u Kaśki czy tam Baśki |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie poszłabym, bo moja przyjaciółka nie była zaproszona. Bo mojej przyjaciólki uczucia są droższe, niż zadowolenie kolezanek z byłej roboty. Czułabym, że przyjaciólce będzie poprostu głupio i nieprzyjemnie. A tak jednym ruchem pozbyłabym się problemu powiedzieć- niepowiedzieć( w sumie zastanów się dlaczego się zastanawiesz?) i czułabm taką potrzebę bycia fair. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Czyli właściwie poszłaś i nic nie powiedziałaś. To już po ptokach.
|
|
|
|
|
#17 |
|
lokalna gwiazda
|
Nie rozumiem problemu.
Koleżanka z byłej pracy może zapraszać kogo zechce. Może z twoją przyjaciółką jest jej towarzysko nie po drodze. Może nie do końca wiesz, jak im się współpraca układa. Może przyjaciółka nie poszła ze względu na COVID. Ja nic bym nie mówiła, bo i nie ma o czym. Chyba że to było wydarzenie miesiąca szeroko omawiane w mediach.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie rozumiem.
Jakas laska zrobila impreze, Ciebie zaprosila, Twojej przyjaciolki nie - no i? Skoro to prywatna impreza, to zaprasza sie ludzi, ktorych sie chce tam widziec, a nie wszystkich, bo wypada. Najwidoczniej z przyjaciolka nie ma ta dziewczyna zbyt dobrego kontaktu, bywa. A juz sugestie, ze powinnas nie isc, bo uczucia przyjaciolki.. dziwne mi sie to wydaje, o co ta przyjaciolka mialaby sie obrazic? Ze autorka ma innych znajomych? Ze ktos autorke lubi bardziej niz te przyjaciolke? Edit: jezeli przyjaciolka nie pytala przed impreza jakie masz plany na weekend i jej nie oklamalas, to przestan sie przejmowac. Jak temat sie nawinie, to powiesz, ze bylas tam i tam, i tyle. What's the big deal, to nie Twoja wina, ze ktos jej nie zaprosil - najwyrazniej nie sa towarzystko zwiazane z tamta dziewczyna.
"La curiosidad mató al gato." - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - [ Nie kupuję nowych zanim nie zużyję starych ] [ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - MEdytowane przez v-x-n Czas edycji: 2020-10-12 o 13:16 |
|
|
|
|
#19 |
|
lokalna gwiazda
|
Organizatorki imprezy jakoś nie zapytałaś, czemu twojej przyjaciółki nie zaprosiła. A teraz udajesz, że jej nieobecność cię zabolała.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie sie boi, ze jakies zdjecia na fb wyplyna i bedzie kwas, bo juz po fakcie.
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
Jeśli to nie była impreza organizowana przez firmę, to o tym kto ma być decyduje organizatorka.
I skoro nie zaprasza Twojej kumpeli, to widać jej na imprezie nie chciała. Jej prawo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na miejscu twojej przyjaciólki pomyślałabym, że inaczej pojmujemy przyjazn. Ja może nie mówiłabym o imprezie koleżance. Chociaż nie. Dlatego, że jest to moja była praca a koleżanka w niej dalej pracuje, to powiedziała, jako taką ciekawostkę. Ale nie mówienie przyjaciólce odebrałabym w tych okolicznościach, jako brak solidarności. Nie obraziłabym się, gdyby mi przyjaciólka powiedziała po fakcie ale miałabym żal, dlaczego nie powiedziała PRZED. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym nie miała żalu. Natomiast założyłaś wątek, więc prawdopodobnie przeczuwasz, że może wyjść z tego wielka lipa i może być jej przykro.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzialam, to jej troche bylo, ze jej nie zaprosila, ale nie miala pretensji do mnie
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
mnie dziwi ze niby takie przyjaciolki a ona jej nie powiedziala ze weekend wybiera sie na impreze do XZ i nie zapytala sie przyjaciolki czy tez tam bedzie tylko myslala ze moze tam bedzie
ja z moja przyjaciolka mam zupelnie inne relacje jakby mnie nasza wspolna znajoma zaprosila to bym z moja przyjaciolka sie tym podzielila i zapytala czy ja tez zaprosila i jak tak to zrobimy sie na bostwo i pojdziemy razem a tu poszla na impreze zobaczyla ze przyjaciolka nie zostala zaproszona i teraz rozkminia czy powiedziec ze impreza byla czy nie dziwne zachowaniejak dla mnie |
|
|
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88200014]mnie dziwi ze niby takie przyjaciolki a ona jej nie powiedziala ze weekend wybiera sie na impreze do XZ i nie zapytala sie przyjaciolki czy tez tam bedzie tylko myslala ze moze tam bedzie
ja z moja przyjaciolka mam zupelnie inne relacje jakby mnie nasza wspolna znajoma zaprosila to bym z moja przyjaciolka sie tym podzielila i zapytala czy ja tez zaprosila i jak tak to zrobimy sie na bostwo i pojdziemy razem a tu poszla na impreze zobaczyla ze przyjaciolka nie zostala zaproszona i teraz rozkminia czy powiedziec ze impreza byla czy nie dziwne zachowaniejak dla mnie[/QUOTE]Ja sie dowiedziałam w środę, a troche zajeta bylam i z nia nie pisalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
goska mnie zaprosila na impreze w sobote,tez idziesz ? naprawde od srody do soboty nie znalazlas czasu na jednego smsa do przyjaciolki? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M