Wyzwanie! Ochłodzenie włosów na długości - siwy brąz?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-24, 13:18   #1
VVeronika
Raczkowanie

Red face

Wyzwanie! Ochłodzenie włosów na długości - siwy brąz??

Hej,

Stoję przed małym wyzwaniem - przestałam farbować włosy, mam 24 lata i na zdjęciu widoczny jest mój naturalny kolor (czyli ciemny bardzo zimny brąz i siwizna bardzo mocna).

Problem jest z długością - ciągle się ociepla/rudzi. Były włosy oczywiście farbowane wielokrotnie, rozjaśniane.
Na żywo nie widać takiego kontrastu, zrobiłam przejście bardzo płynne między naturalnymi a tymi, ale chciałabym już uzyskać jak najbardziej zbliżony kolor do naturalnego.

Jakieś 2-3 miesiące temu nałożyłam na samą długość wella colour touch 4/71 - wyszły fajne i zimne, chociaż minimalnie za ciemne w porównaniu do góry, ale się wyrównały po paru myciach. Niestety się szybko spłukała z powrotem do ciepłego brązu

W co celować - jakie konkretne farby albo jakie tony, żeby zrobić ciemny gładki zimno/siwy brąz? Ja jedynie wiem, że popielate odcienie ale co dalej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20201024_130742.jpg (184,3 KB, 41 załadowań)
VVeronika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-24, 17:30   #2
VVeronika
Raczkowanie

Dot.: Wyzwanie! Ochłodzenie włosów na długości - siwy brąz??

EDIT: wyszukałam na zagranicznych forach, że kolor taki, który mam u siebie teraz w koloryzacjach jest określany jako dark ash brown i z takim kolorem jak np. niżej kompletnie by się stopiły moje naturalne włoski

Tylko teraz kwestia taka, że tutaj prawdopodobnie potrzebne jest rozjaśnianie i koloryzacja z balejażem? No bo domyślam się, że jednym kolorem takiego naturalnego efektu nie uzyskam.

Ale nawet jeśli miałabym użyć sam bazowy ciemny popielaty brąz, tak żeby siwe powychodziły z czasem z góry głowy to w jaki celować? Zwykły chłodny brąz i toner? Czy np. jaśniejsze kolory ale bardzo popielate jak np. Wella Illumina 8/69??
VVeronika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-30, 12:17   #3
natalia_bereszka
Przyczajenie

Dot.: Wyzwanie! Ochłodzenie włosów na długości - siwy brąz??

Cześć żeby nie zniszczyć sobie włosów daj sobie czas na zmianę, i przede wszystkim skup się na wybijaniu miedzianych a nawet czerwonych tonów z włosów (ciężko zasugerować po Twoim zdjęciu) jeśli uważasz że Twoje włosy są miedziane użyj niebieskiego pigmentu jeśli są Czerwone użyj zielonego pigmentu w farbach. Nie używaj nigdy popieli w swoich farbach na ciepłe tony. Taka farba zawsze musi mieć dodatkowy pigment tak jak już wspomniałam niebieski lub zielony w innym wypadku kolor wyjdzie brudno z poświatą zielonego. Farba którą miałaś faktycznie była za ciemna ale to co było po ukośniku już dawało radę ponieważ oprócz pigmentu popielatego czyli tej 1 była też 7 czyli opal. Masz włosy na poziomie 5-6 i w takiej tonacji szukała bym koloru do pielęgnacji mogę polecić Ci bardzo fajne szampony z Matrixa Total Results jest tam linia Brass of z niebieskim pigmentem i dark envy z zielonym pigmentem.
natalia_bereszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości