|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kuracja kwasem a peelingi enzymatyczne
Witam
![]() Chciałabym się dowiedzieć czy podczas kuracji 2% kwasem salicylowym (BANDI ANTI-ACNE) można stosować peelingi enzymatyczne typu TOŁPA 3 ENZYMY? Wiem, że kwas salicylowy ma właściwości złuszczające ale sam produkt jest określony jako serum, peeling kwasowy marki BANDI jest odrębnym produktem. Dlatego zastanawiam się czy bezpiecznie będzie stosować peelingi enzymatyczne. Przepraszam jeśli wątek już się powielił, szukałam wielokrotnie informacji w internecie różnie formując pytanie, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kuracja kwasem a peelingi enzymatyczne
Miałam 2% sal z Bandi i tam producent chyba nawet polecał codziennie używanie z przerwami tylko na peelingi kwasowe... Cóż, ja bym na codziennie używanie nie porwała się wcale, te zalecenia to dobrze tak do swojego punktu siedzenia dopasować
![]() Wprowadzać powoli, nie doprowadzać do podrażnień, regenerować. Jak stosujesz obecnie jakiś peeling enzymatyczny i go lubisz, to bym nie rezygnowała, ale też bym nie wprowadzała salicylowego codziennie ani nie stosowała takiej dwójki jedno po drugim, na raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.