|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Lifting rzęs w soczewkach kontaktowych - ból oka
Cześć dziewczyny,
Byłam u kosmetyczki na liftingu rzęs. Robiłam ten zabieg już wiele razy i wszystko było w porządku. Tym razem miałam na sobie soczewki kontaktowe. Kosmetyczka nie powiedziała mi, że mam je zdjąć. Po zabiegu i przez cały następny tydzień odczuwałam pieczenie prawego oka. Okulista zdiagnozował u mnie zapalenie spojówek. 14 dni stosowałam przepisane krople do oczu i nosiłam okulary. Oczy się uspokoiły. Dzisiaj pierwszy raz od dwóch tygodni założyłam soczewki kontaktowe i po połowie dnia wypala mi to prawe oko (takie samo uczucie jak wcześniej). Zapisałam się na kolejną wizytę u okulisty. Wpisując swoją historię do wyszukiwarki jedyne co znajduję to, że przy liftingu TRZEBA ZDJĄĆ SOCZEWKI KONTAKTOWE. Nie ma natomiast informacji, co się może stać jeżeli soczewki nie zostaną zdjęte. Dziewczyny, może któraś z was miała podobną historię albo podejrzewa co mi się mogło stać...? Nie chcę całe życie nosić okularów - uprawiam sport i to byłby dla mnie dramat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lifting rzęs w soczewkach kontaktowych - ból oka
Kurcze, przerąbane. Miałaś pecha, ja noszę soczewki kontaktowe i nie raz robiłam lifting rzęs z nimi na oczach, ale nic przekrego mi się nie przytrafiło. Wydaje mi się jednak, że miałaś zbyt krótką przerwę po używaniu tych kropli - ja bym dała oczom odpocząć dłużej, nawet do miesiąca. Moja koleżanka też dostała zapalenia spojówek i zrobiła sobie znacznie dłuższą przerwę od soczewek, później gdy je założyła nie miała już żadnego problemu. A twoje soczewki - świeżo wyjęte z opakowania czy siedziały sobie w pojemniczku? Może nie były prawidłowo oczyszczone i dlatego wywołały nieprzyjemny efekt.. nie mam pojęcia. Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lifting rzęs w soczewkach kontaktowych - ból oka
Dziękuję za słowa wsparcia
![]() Na szczęcie po kolejnych 2 tygodniach (tuż przed drugą wizytą u okulisty) założyłam soczewki ponownie i już wszystko było w porządku - po ponad miesiącu noszenia wyłącznie okularów. Bardzo się bałam, że już nigdy nie założę soczewek, więc kamień spadł mi z serca :-( Dziewczyny, NIGDY lifting w soczewkach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.