![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój ukochany flirciarz
Witajcie.
Mam nadzieję, że postaracie się doradzić jak najlepszej przyjaciółce. Więc zwracam się z prośbą o radę. Jestem z moim facetem od niespełna dwóch lat. Oboje jesteśmy atrakcyjni, aczkolwiek mamy lekko odmienne osobowości. Ja na przykład mam w sobie coś z introwertyka. Nie mam większej potrzeby akceptacji wśród innych ludzi, nie muszę być w centrum uwagi. W większym gronie częściej wolę słuchać niż mówić. Mój facet jest jest inny. On raczej jest aktywniejszy w rozmowach. O ile to nie jest jakaś przeszkodą dla nas, to jest pomiędzy nami inna kwestia, w której żadne nie chce ustąpić. Flirt z innymi kobietami. Mój facet notorycznie flirtuje. Gdy poruszam z nim ten temat, on tłumaczy że to jest naturalne, że to żarty. Mówi, że od tego typu żartów mi go nie ubędzie. Owszem, nie ubędzie, ale wynikają z tego dziwne sytuacje. Czuję się w nich nieswojo, jest mi po prostu przykro. Przykład : Na ognisku pojawia się pewna para. Oboje nie znamy przybyłej dziewczyny. Gdy ona się pojawia uwaga mojego faceta zostaje praktycznie tylko na niej skupiona, ciagle ją zagaduje, potrafi rzucić żartem z podtekstem. Przez większość imprezy dąży do kontaktu z nią. Pytałam go o to, dlaczego on praktycznie każdą kobietę zagaduje a z większością flirtuje. Odpowiedział mi, że on lubi gdy kobiety się do niego ' łaszą' ponieważ podnosi to jego samoocenę. Kobity, on podnosi swoją samoocenę jednocześnie sprawiając mi przykrość. Ponieważ wychodząc razem ja czuję się jakbyśmy byli osobno, a nawet jakbym wyszła z kolegą na przysłowiowe' łowy' On stawia na samodzielność. Okej, ja oczywiście, że umiem z kimś innym porozmawiać, nałożyć sobie jedzenie na talerz, pójść po jakieś naczynie, czy napój. Oczywiście, on nie musi wokół mnie skakać. Ja sobie sama doskonale radzę. Jednak jego zainteresowanie mną gdy wyjdziemy jest niemalże zerowe, a do tego jest niemal w 100% okazywane innej kobiecie. Bo on lubi poznawać ludzi. Oraz łaszenie kobiet. Czy to nie jest już narcyzm ? Nie mogę go przekonać do swoich argumentów. Już mu wiele razy tłumaczyłam, że czuję się jak wybrakowana dla niego, skoro szuka atencji u innych. Oraz że pewne słowa, zwroty składające się na flirt powinny być zarezerwowane dla drugiej połowy, nie dla każdej napotkanej kobiety. No najzwyczajniej w świecie mnie to boli, jest mi przykro. To wszystko mu powiedziałam. Dla mnie najlepszy komplement oraz zadowolenie z komplementu z mojej strony jest właśnie związany z jego osobą. Mi nie potrzeba komplementów innych ludzi, oraz sama nie zasypuję nikogo swoim zainteresowaniem. Nie możemy się dogadać. Ja swoje, on swoje. Jest mi tym bardziej przykro, ponieważ ja to widzę tak, że on jest nieczuły na moje uczucia, jedynie jakby nastawiony na swoje dobro. Oboje powinniśmy wypracować kompromis. On w tych wszystkich rozmowach nie da się przekonać, że ja mu nie zabraniam kontaktu jakiegogokolwiek. To nie tak. Niech się spotyka ze znajomymi, koleżankami, niech kontaktuje się telefonicznie, ale nie na zasadzie flirtu. Dla mnie pomiędzy flirtem a żartem jest dłuuuuga droga. Wczoraj również poruszaliśmy ten temat, usłyszałam od niego, że zachowuje się jakbym była niedopieszczona oraz że cała afera jesto to,by tylko na mnie zwracać uwagę. Czuję się jakby wszystko co mu powiem odbijało się jak od ściany. Ja zupełnie nie chce faceta izolować. On może wyciągnął takie wnioski, ponieważ nie byłam za tym by spotkał się z pewną koleżanka, ale tutaj wynikło to z czegoś innego. Troszeczkę mnie oszukał. Nie powiedział prawdy co do tej dziewczyny. To jego długoletnia koleżanka, ale gdy zaczynaliśmy znajomość on w pewnym sensie z nią kręcił, a przynajmniej ona się na to napalała a on jej z tego myślenia nie wyprowadzał. Później speszył się na jej widok, gdy spotkała nas razem w sklepie. Czułam że coś jest na rzeczy. On mi tego nie wyjaśnił w żaden konkretny sposób. Stąd też nie byłam pewna czy mu ufać i zaproponowałam, że możemy się spotkać z nią razem, skoro chce z nią tylko luźno pogadać. Przecież nie powinno to być problemem. Też ją z resztą chętnie poznam, ona ponoć mnie poznać chciała. Jego mama jest strasznie wymagająca i zastanawiam się, czy on właśnie dlatego tak próbuje wszystkich zadowolić na siłę i dlatego tak pragnie atencji kobiet. Ale nie chce błądzić po omacku i jakoś dziwnie tłumaczyć tego zachowania. Chętnie wysłucham Waszych wniosków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mój ukochany flirciarz
Cytat:
Nawet nie przeczytalam do konca, wystarczy mi, ze Twoj facet nie widzi NIC zlego we flircie na lewo i na prawo, w dodatku na Twoich oczach. Jeszcze twierdzi, ze to nic takiego, ze naturalne, taki tam confidence booster. Az mi slabo, niezle Ci musial namieszac w glowie, bo stracilas zdrowy osad sytuacji. Moj wniosek: Twoj "facet" to burak do szescianu, ktory ma Twoje uczucia i potrzeby gleboko w tylnej czesci ciala, nie wiem co Ty z nim robisz. Dla mnie on Cie w ogole nie szanuje, i to jeszcze publicznie.
"La curiosidad mató al gato." - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - [ Nie kupuję nowych zanim nie zużyję starych ] [ Biegam ![]() Edytowane przez v-x-n Czas edycji: 2020-11-14 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odpowiada Ci to, Autorko, więc czas się z panem pożegnać. Ten facet się z Tobą nie liczy. I to będzie się przenosiło na kolejne kwestie. Będzie tylko gorzej.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-11-14 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mój ukochany flirciarz
To nie żaden flirciarz tylko burak do kwadratu ..Z facetem który podnosi swoją samoocenę kosztem partnerki można zrobić tylko jedno -pożegnać go .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[COLOR="Silver"] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Na dodatek on Ci już odpowiedział że nie zamierza robić nic z tym. Pożegnaj się z nim, nie próbuj tłumaczyć dlaczego - bo dobrze wie tylko ma Cię w pompce. Podejrzewam że brak szacunku do Ciebie przejawia się również w innych kwestiach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dlaczego właściwie z nim jesteś? Co Cię przy nim trzyma?
Facet Cię rani, sprawia przykrość. Czy naprawdę warto marnować czas dla kogoś, kto nie liczy się z Twoimi uczuciami? Zasługujesz na kogoś lepszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię niewinny flirt, faktycznie podnosi samoocenę. Ale nigdy bym tego nie zrobiła w obecności swojego faceta, bo potrafię się postawić na czyimś miejscu i wiem, że byłoby to dla niego przykre. Twój facet to jakiś głupek, raczej bym nie kontynuowała związku, niech sobie flirtuje z dala od moich oczu. On się nie liczy z Twoimi uczuciami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 05:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dlaczego jeszcze jesteś z zakompleksionym frajerem, który cię nie szanuje? Na co czekasz? Aż kompletnie zmiażdży twoją psychikę? Chcesz mieć przez niego kompleksy i poczucie własnej wartości poniżej zera? Koleś ma w du*ie twoje uczucia, widzi na horyzoncie inną laskę i traktuje cię jak powietrze, a ty zamiast kopnąć buraka, chcesz szukać kompromisu? On nie podnosi swojej samooceny, głównie przez to, że inne kobiety się do niego "łaszą" (żałosne. Za kogo on się uważa? Za boga greckiego?). O nie. Jego ego rośnie, widząc jak twoja samoocena spada. Nie bez powodu on flirtuje z innymi w twojej obecności. Weź się szanuj, dziewczyno, bo on do ciebie szacunku na pewno nie ma.
Toksyk już cię okręcił wokół palca, bo zamiast z nim zerwać to jeszcze go tłumaczysz, bo ojej, biedaczek ma wymagającą matkę. Edytowane przez Frozen_Rose Czas edycji: 2020-11-15 o 02:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ukochany ? Raczej buraczany. Wiesz dziwie sie ze godzisz sie na taki brak szacunku. Dla mnie jego zachowanie jest karygodne i moj partner zostal by wyrzucony z mojego zycia za takie zalosne zachowania. Tobie to nie pasuje, ale i tak bedziesz szukac kompromisu. Przerazajace.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Serio zostaw go. Ten facet w ogóle nie szanuje Twoich uczuć i nabawisz się przez niego niezłych kompleksów. Z boku cała sytuacja wygląda dość żałośnie. Gdybym spotkała taką parę jak wy to bym serio współczuła dziewczynie która trzyma się takiego dupka co na jej oczach inne wyrywa. Kiedyś też możesz przejechać się na tej swojej dobroci bo moim zdaniem facet zasłania się jakimiś wydumanymi potrzebami atencji a tak naprawdę po prostu szuka lepszej opcji niż Ty.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ty nie jesteś w żadnym związku, masz jakieś mylne informacje chyba ?
Jesteś co najwyżej towarzyszką gościa, który czuje się singlem i łowi, łowi bez ustanku. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2020-11-15 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Kochana, to jest prosta sprawa. Ale widać, że za długo w tym siedzisz i jesteś trochę skołowana, sama nie wiesz, co myśleć. Gdybyś nie była z nim w związku i usłyszała tę historię od przyjaciółki, doradziłabyś jej posłać pacana na drzewo. Ale facet swoją gadką trochę wyprał Ci mózg i zamiast spojrzeć na to realnie, tłumaczysz gościa narcyzmem i problemami z matką, lol. Znacznie lepiej byłoby zapytać samą siebie, czemu jesteś z mężczyzną, który w Twojej obecności podrywa inne, do tego jeszcze Ci o tym mówi i na dodatek zapowiada, że będzie to robił w przyszłości, bo wg niego to jest normalne. Dżizas, uciekaj. Kiedy będziecie mieli po 50 lat i on dalej będzie podrywał wszystko, co się rusza, a Ciebie olewał, to będzie tak bardzo na maksa żałosne, jak tylko może być. Już zresztą jest, tylko masz jakąś zasłonę zakochania na oczach i tego nie widzisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ten Twój facet to jakiś burak a nie żaden flirciarz.
Koleś Cię na każdej imprezie odstawia do kąta i biega za obcymi babami, mówi Ci że wie że tak robi ale będzie tak robił nadal i ma gdzieś że Tobie to przeszkadza i Cię rani a Ty się jeszcze zastawiasz co robić. Nie jesteście bliźniętami syjamskimi że musisz w tym tkwić nadal. Ślubu nie masz, dzieci nie masz, znajdź sobie kogoś normalnego dla kogo Ty będziesz najważniejsza zawsze i wszędzie, a nie obce laski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Za jakiś czas wskoczy do jakieś laski do łóżka i też będzie " potrzebowałem tego do podniesienia oceny".
On Cie nie szanuje. Flirtuje na Twoich oczach z innymi pannami, a Ty jeszcze szukasz jakiegoś usprawiedliwienia. Już widzę jak to z boku wygląda... porażka. Miej odrobinę godności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Tutaj w sumie powinno wystarczyć już samo "mówiłam mu, że mi sprawia przykrość, a on odpowiedział, że dalej zamierza to robić".
Autorko, nawet gdyby flirtowanie Ci nie przeszkadzało (a przeszkadza i wcale się nie dziwię) to facet, który ma wywalone, że sprawia Ci czymś przykrość, naprawdę nie rokuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Twój facet to taki przyszły wujek Marian z wesela, który ślini się do każdej młodej kobiety przy stole. Zawsze żal mi było żon takich Marianów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Dajcie spokój. Nie każdy jest idealny. Ten facet na pewno ma wiele innych cech, które rekompensują jego potrzebę łaszenia się do innych lasek. Ma dobrą pracę, fajne auto, własne mieszkanie itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
O tak.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
No cóż, masz klasycznego bawidamka. Możesz sobie gadać, tłumaczyć, to taki typ on nigdy nie zmieni tego w sobie. Albo zaakceptujesz jeżeli ma inne, istotne dla Ciebie zalety, albo wasze drogi się rozchodzą. Z tego co piszesz jesteś tak mocno zraniona jego zachowaniem (nie dziwię się) że jest to jednak zbyt duży negatyw tego związku.
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Facet nie robi nic złego, po prostu tobie nie odpowiada jego osobowość. Albo to akceptujesz, albo nie, bo on już ci powiedział, że to się nie zmieni. Każdy ma jakieś granice chodzenia na ustępstwa i u niego ta konkretna kwestia ustępstwom nie podlega.
Nie jest tak, że "pewne słowa, zwroty składające się na flirt powinny być zarezerwowane dla drugiej połowy, nie dla każdej napotkanej kobiety". Nic nie "powinno", bo nie istnieją żadne obiektywne zasady związków. Jeśli chcesz takiej zasady u siebie, musisz szukać partnera skłonnego podzielać taką zasadę. Twój obecny nie ma takiego zamiaru i jest z tobą przynajmniej szczery. Nie widzę tu pola do kompromisu, bo albo będzie twoje dobro, albo jego. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Oszukał, bo nie powiedział o pewnych znaczących faktach zastępując je innymi, które nie do końca były odpowiednie.
Może on mieć inną osobowość, ale dla mnie nie jest to zdrowe co on robi. Nie znam nikogo, żadnego związku który by tak funkcjonował. Bo tak się nie da. Tu chyba trzeba po prostu być ze sobą z innych powodów niż miłość. Wyobraźnię mam sporą a tylko taką ewentualność sobie wyobrażam. Ponadto jeśli wiedział jakie ma podejście do kobiet powinien od razu z góry zaznaczyć jak chce ze mną funkcjonować, zamiast się krygować. Miałabym możliwość wejścia w to,lub nie. Teraz on myśli, że postawił mnie przed faktem dokonanym i jedyne co można zrobić, to dać mi do zrozumienia że albo ciesz się tym co masz albo won za drzwi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zresztą jesteście razem niespełna dwa lata jak sama piszesz, a on wg twoich własnych słów "notorycznie flirtuje". Czyli jesteście razem krótko, a ty miałaś wiele okazji do obserwowania jaki jest. No sorry, ale tak działa poznawanie ludzi. Albo ci jest z kimś po drodze, albo nie. Nikt cię nie musi z góry dostarczać listy cech charakteru do oceny. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
No i dobrze Ci dal do zrozumienia. Nie pasuje Ci to won za drzwi, ja bym skorzystala z tej opcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Mam przeczucie, że autorka już kiedyś tutaj była i opisywała flirty z sąsiadką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Nie kojarzę tego wątku zupełnie, nie jestem osobą, która to opisywała.. My mieszkamy oddzielnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||||
Femme fatale
|
Cytat:
Nawet jeśli jest przystojny to dziwi mnie fakt, że musi sobie podnosić i łechtać ego tym, że na jego flirt przystają inne ''łanie''. Jemu to ewidentnie imponuje. To tak jakby musiał potwierdzać swoją atrakcyjność, uwagę i bycie tym samcem alfa w oczach innych lasek. Przez to zapewne pokazuje, że ma mega powodzenie i żaden nie równa się z nim. Dość żałosne chyba, ale ważne, że Panu to imponuje. Brzmi jak dobrze określiłaś, narcyz . Nikt nie mówi tu o posiadaniu braku koleżanek, ale jeśli to są dwuznaczne gesty, zachowania, żarty i flirty w ich kierunku to o czymś to świadczy. To samo obce dziewczyny, kobiety gdziekolwiek by je nie spotkał. Ale nie no, fajnie jest, kolo Ci mówi, że to nic złego bo przecież od większej ilości flirtu nikt nie umarł i czego oczy nie widzą tego sercu nie żal (Twoje widzą bo koleś chamsko na Twoich oczach i przy Twojej obecności chamsko i ordynarnie podrywa inne laski, rzuca co 5 sek dwuznacznymi podetekstami! (że co?!)), ale to w sumie to... przecież nic takiego. Cytat:
![]() Cytat:
Niezły ancymonek. To jest zwykły pies na baby i jeszcze Cię nieźle urabia, manipuluje Tobą. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ten pierwszy tekst to naprawdę, wygryw. Cytat:
![]() ![]() Lubi niby poznawać nowych ludzi i dlatego rwie inne bo, uwaga, uwaga - LUBI. Niezła definicja poznawania ludzi. Niee no, koleś po prostu Cię urabia i grzeje sobie miejscówkę obok jakiejś innej panny. Za takie testy ogląda się za innymi tylko po to aby dać dyla i Cię zdradzić, podkopuje Twoją pewność siebie i samoocenę. Traktuje niepoważnie i nie ma do Ciebie szacunku. Powinnaś go kopnąć w dee.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-11-15 o 16:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.