Uzależnienie i nadmierna agresja ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-21, 14:30   #1
bozuazja13
Przyczajenie

Uzależnienie i nadmierna agresja ?

Hej kobietki, kompletnie nie wiem w jaki dział wcisnąć ten wpis ale muszę☠się poradzić...
Mój chłopak bardzo dużo gra na konsoli... w wolne dni potrafi godzinami spędzić☠przed grą, przedkłada to nad inne rozrywki i obowiązki (pomijając prace i drobne zajęcia w domu) Ja od dłuższego czasu zastanawiam się☠na ile to jest zdrowe i normalne bo stał się☠bardzo nerwowy od jakiegoś☠czasu (gra w gry akcji-online , zabijanie itd) Często zdarzy się☠przeklinać, uderzać pobliskie przedmioty pięścią. Niestety odbiło się też to na mnie bo często wybucha bez powodu i robi się awantura. Np. Dzisiaj była sytuacja taka że częściowo przeszkadzałam mu w grze bo miał zająć się☠czymś☠pilnym w domu, niestety go zabili przez to i mnie oberwało się pięścią☠w uda kilka razy. Niby miało to być wszystko w żartach ale mnie do żartów nie było bo to bolało. Zdarza się☠że czasami dostaje takie "mięśniaczki" niby dla zabawy... Dzisiaj pękłam i powiedziałam że to był ostatni raz jak to zrobił... Czy takie zachowania nie podlegają☠jakimś☠wykrocze niom poza normy? Niestety w moim domu była przemoc jak byłam dzieckiem i może trudno jest mi niektóre rzeczy dobrze zinterpretować...
bozuazja13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-26, 12:01   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Uzależnienie i nadmierna agresja ?

Cytat:
Napisane przez bozuazja13 Pokaż wiadomość
Hej kobietki, kompletnie nie wiem w jaki dział wcisnąć ten wpis ale muszę☠się poradzić...
Mój chłopak bardzo dużo gra na konsoli... w wolne dni potrafi godzinami spędzić☠przed grą, przedkłada to nad inne rozrywki i obowiązki (pomijając prace i drobne zajęcia w domu) Ja od dłuższego czasu zastanawiam się☠na ile to jest zdrowe i normalne bo stał się☠bardzo nerwowy od jakiegoś☠czasu (gra w gry akcji-online , zabijanie itd) Często zdarzy się☠przeklinać, uderzać pobliskie przedmioty pięścią. Niestety odbiło się też to na mnie bo często wybucha bez powodu i robi się awantura. Np. Dzisiaj była sytuacja taka że częściowo przeszkadzałam mu w grze bo miał zająć się☠czymś☠pilnym w domu, niestety go zabili przez to i mnie oberwało się pięścią☠w uda kilka razy. Niby miało to być wszystko w żartach ale mnie do żartów nie było bo to bolało. Zdarza się☠że czasami dostaje takie "mięśniaczki" niby dla zabawy... Dzisiaj pękłam i powiedziałam że to był ostatni raz jak to zrobił... Czy takie zachowania nie podlegają☠jakimś☠wykrocze niom poza normy? Niestety w moim domu była przemoc jak byłam dzieckiem i może trudno jest mi niektóre rzeczy dobrze zinterpretować...

Rany, no oczywiście ż eto wykrazca poza normy.
To jest przemoc.

facet Cie po prostu bije i to , jkaby to źle nie brzmiało, nie za coś, a ot tak, bo sie napatoczyłaś.
Nie trać z nim czasu, nie żałuj, nie ma czego.
Jeśli ktos jest w stanie walnac swoją dziewczynę "bo go w grze zabili" to jest to kompletna patologia , niewyobrażalna
Jest to bezmyślna, odruchowa agresja. od takiej osoby należy zwiewać nie oglądając się za siebie.

Xle wybrałaś, powinnas sama pójśc na terpię, zeby w swojej głowie zrobić porządek , żeby nie trafić znów na partnera przemocowca. Bo Ty w ogóle nie masz nawet w sobie świadomości, co jest a co nie jest normalne.
Na terpii to w sobie wypracujesz.

Trzymam za Ciebie kciuki.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości