![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Witam
![]() Postanowilam założyć wątek dla dziewczyn, które praktycznie nie mają szans na ciążę, ale się nie poddają. Zapraszam dziewczyny w podobnej sytuacji- z problemami, które być może chcą zacząć od zera tak jak ja, albo po prostu wspierać się w staraniach ![]() W każdej chwili można dołączyć 😊👍 Staraczki: LittleAssKicker 😘 30 miesięcy starań KarolinaK 😘 starania od marca 2015r. Nadezhda 😘 Littlehope 😘 41 cykl starań
Edytowane przez Jeannee Czas edycji: 2016-10-27 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Nie wiem czy tu pasuje bo my szansę mamy, leczymy się
![]() Mój maż miał tylko 1% prawidłowych plemników, teraz bierze witaminy. W styczniu badanie powtórzymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jaki sposób się leczycie?
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Tak jak mówiłam, Tż bierze wiatminy. Ja dodatkowo mam pcos, za duże tsh, za mało progesteronu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Długo się staracie?
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() My też się leczymy - suplementacja, odpowiednie dbanie o jądra i ostatnio leki na zwiększony przepływ krwi, następna kontrola pod koniec stycznia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Wady genetyczne, decyzja o przerwaniu ciąży, wywoływany poród w 17/18 tc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale byłaś w ciąży, więc wiesz że możesz. Ta świadomość już wiele znaczy ![]() Swoją drogą, to dziwne. Jak Tż miał 0 dobrych plemników to jak to możliwe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Ponad dwa lata ;-)
Powiedz mi czy dobrze Cię kojarzę, byłaś kiedyś na wątku młodych staraczek? Jeszcze przed ślubem staraliscie sie o dziecko, a potem poszlas z wątku? Jak Cię pomylilam z kimś innym to proszę wybacz ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Na kiedy macie terminy @? Testujecie przy każdym okresie?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
mysza93
Było możliwe bo to, że plemnik jest zakwalifikowany jako nieprawidłowy wcale nie znaczy że nie może zapładniać. Wystarszy jedeno najmniejsze odstępstwo od wersji modelowej, kształt ciut inny, cokolwiek żeby dany plemniczek został przez maszynę uznany za nieprawidłowy. Poza tym my wtedy byliśmy prawie 3 miesiące na suplementacji, tyle że mąż nie poszedł na kontrolę jak zaszłam. (Nie posłuchał łobuz jeden ![]() Ale teraz od września próbujemy na nowo, mąż powtórzył badanie bez żadnych leków, chorób itd no i jest 0% znowu :/ Rozpoczeliśmy suplementację na nowo no i staramy się ![]() Ja to generalnie wiem, że testów nie ma sensu robić wczesniej niż pierwszy dzień spodziewanej miesiaczki...bo nawet jak wyjdzie negatywny to i tak mam nadzieję że było za wcześnie i potem i tak robię drugi :p Ale na razie brak mi silnejwoli i testuję... Następny okres powinien być 21 grudnia.jak nie stestuję to zwarjuję na pewno...moja ciąża poprzednia miała termin na 24.12.2015... Mhm, nie wiem jak ja przeżyję te święta Edytowane przez koniczyna82 Czas edycji: 2015-11-25 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamowilam sobie na allegro dużo testów, będzie pewnie jutro lub w piątek ![]() Twój przypadek daje ogromną nadzieję ![]() Od razu wyszedł Ci test pozytywny?
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wiesz, WTEDY było inaczej. Po pierwsze nie liczyłam na ciążę. Odpuściłam bo nastawiłam się na miesiące leczenia przed możliwą poprawą. Co prawda wykożystaliśmy dni płodne ale tak bardziej spontanicznie bo nie mieiśmy nadziei. Nie chiałam robić testów jeśli będę mieć okres. A potem...pomyliłam tygodnie. Dopiero później do tego doszłam. Zrobiłam test w 8/9 dni po dniu spodziewanej miesiączki. Na początku wydawało mi się że dopiero miną dzień po terminie a potem zaczełam liczyć i wyszło mi ze dzień obsówki był tydzień temu...i wysłałam męża w nocy po test bo bym nie usneła. Grube dwie krechy od razu byly.
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Ja myślę nad zakupem termometru, podobno znacznie dokładniesze daje dane. Dziś dziewczyna na wątku o terminacji napisała, że wyszly jej testy owulacyjne negatywne jak miała na usg potwierdzoną widoczną owulkę... W sumie jie bardzo wiem jak je interpretować, bo u mnie to pozytywne są przez połowę dńi plodnych. Macie jakieś sprawdzone polecane termometry? Ja nigdy jeszcze nie mierzyłam temperatury inaczej ńiż pod pachą rtęciowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
82 to twój rocznik urodzenia? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Termometry niee. U mnie odpadają więc nic nie polecę. Trzeba mierzyć temperaturę regularnie, NPR to dość skomplikowana sprawa. Wymagająca konserwacji i dokładności.
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Tak, jestem z 82. O dziecku myślę od lat ale jakiś czas temu miałam sytuację "krytyczną onkologiczną" bo pieprzyk, który mnie zaniepokoił okazał się być czerniakiem. Na szczęście szybko wykrytym, nie rozniosło się dalej, mialam tylko poszerzenie blizny po znamieniu z zapasem i wycięte 3 węzły chłonne, wszystko okazało się bez przerzutów. Powiedziano mi, że jeśli nie zachoruję 2 lata po tym wycinaniu to mam 95% że już sprawa zamknięta. Jak by gdzieś we mnie był to by coś wyńikło bo to bardzo złośliwe diabelstwo. No więc odczekaliśmy z mężem na wszelki wypadek 3 lata ze staraniami. Potem wyszło to 0%, potem ciąża, która wszystkich zaskoczyła a potem wady genetyczne płodu. Dość mam już tych extremów serio... Za każdym razem myślę, że już nic mnie w życiu nie zaskoczy a tu bach
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Jej, jakiej konserwacji? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z termometrem to jest tak, że codziennie rano po przebudzeniu o stałej godzinie musisz mierzyć tą temperaturę. Każdy wypity alkohol, wzięta tabletka przeciwbolowa, gorsze samopoczucie musi być odnotowane. Jak masz wolny zawód i chęć to możesz spróbować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy to były młode staraczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wydaje mi sie to skomplikowane. Codziennie o 7 przed wstaniem z łóżka (termometr mam pod poduszką) mierzę temp w buzi, zapisuje w telefonie i dopiero można wstać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz regularne cykle, udaje Ci się rozpoznać kiedy masz owulacje dzieki temu mierzeniu?
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam regularnych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
zobaczyłam tytuł wątku i pomyślałam sobie, że to coś dla mnie...mam nadzieję, że mnie przygarniecie ![]() Za mną już ponad trzy lata starań, no i weszłam na najwyższy level, bo za mną pierwsze podejście do ivf, które zakończyło się klapą. Co z nami nie tak? Właśnie niewiadomo, wszystkie badania wychodzą dobrze, wyniki prawidłowe, no może poza lekko podwyższonym antyTPO. We wtorek czeka mnie histeroskopia i okaże się w jakiej formie jest moja macica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niee, nie udzielam się. Szczerze to dlatego, że wszystkie tam zaszły w ciążę i wątek działał na mnie dolujaco :-\ wszystkie tam już dawno po porodach. Ale miła grupa to była ![]() To u was widzę problem podwójny u Ciebie i tz :-\ orientowalas się czy macie jakieś szanse na inseminacje?
![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szczerze mówiąc to nie. Boję się za to wszystko zabrać ![]() ![]() A Ty się na tym znasz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę wszystkie wyniki wychodzą wam dobrze i nic? Masakra! Na pewno się uda ![]() ![]() Trzeba być dobrej myśli! ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Jak sie nie uda to zostaniemy bezdzietni, trudno.
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Tak wszystko wygląda idealnie, muszę powiedzieć, że długo biłam się z myślami jeśli chodzi o in vitro, nie byłam przekonana ale jednak. Nie wiem czy kiedyś uda mi się zajść w ciążę i chyba powoli zaczynam przymierzać się do wizyty w Ośrodku Adopcyjnym.
Mysza ja zaliczyłam również inseminacje, z tego co wiem to one rzadko się udają. Jeśli jest jakiś poważniejszy problem męski to raczej nie ma większego sensu. Musisz mieć też pewność, że jajowody są drożne. A koszt takiej imprezy dość duży, w klinice sama IUI to 1000 + wizyty i badania jakieś 500-600. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też o tym myślimy... ale to w przyszłości, na razie dajemy sobie jeszcze szansę ![]()
![]() |
![]() |
#27 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A adopcja? ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, ja tak naprawdę nie wiem nic. Byłam już u 4 ginekologów i zawsze trafiam na jakiś partaczy. Teraz znalazłam gin w wawie, byłam u niej 2 razy ale mam mieszane uczucia co do niej. Chciała żebym zaczęła brać metformax i lek na zbicie tsh ale sama mi go nie wypisze tylko mam iść do rodzinnego i go prosić ![]() Wydaje mi się że jak chce włączyć jakiś lek to sama powinna go przepisać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Gosia, na kiedy masz termin @?
Zrobiłam listę staraczek ! ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Jest to sprzeczne z naszymi poglądami i przekonaniami, czulibysmy się dziwnie Za dużo badań, ja źle znoszę każdą wizytę u lekarza Koszty (choć myślę że jakby się chciało to kasa by się znalazla) Oboje zgodnie postanowiliśmy że nie chcemy dziecka za wszelką cenę. Jak się nie uda to adopcja, najlepiej ze wskazaniem. Dziwne z tą lekarka... ja wam powiem, u mnie lekarze na in vitro namawiają bo wiadomo - kasa dla nich. Żeby pomóc się leczyć to już gorzej :-(
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Rozumiem Cię. Ja się tego okropnie boję, a jak pomyślę że trzeba zrobić drożność jajowodów to mnie skręca bo to podobnie strasznie boli
![]() Ja już tyle u lekarzy byłam że mam dość. Odpuściłabym ale oboje pragniemy dziecka ![]() Myślałam że Tż będzie przeciwny in vitro bo jest wierzący ale okazało się że jest na TAK ![]() Koszta - mam nadzieje że nadal będzie ten program refundacji. Jeżeli nie to nie będzie nas stać na 100% płatność. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Ale nie wiem czy szukać innej. Nic już nie wiem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaliśmy też poinformowani o tych badaniach wszystkich. I chyba to nas też najbardziej blokuje :-\
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.