![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy odezwać się pierwsza i próbować go odzyskać?
Hej. Tydzień temu zerwał ze mną chłopak, argumentując to tak, że zauroczenie mu przeszło i nic do mnie nie czuje. Od tego czasu się ze sobą nie kontaktujemy, mimo że powiedział, że nie ma żadnego problemu z utrzymywaniem koleżeńskich relacji ze mną. Czy powinnam się odezwać pierwsza? I co najważniejsze - czy warto próbować go odzyskać w takim przypadku? Czy da się w nim jeszcze jakoś na nowo obudzić uczucia? Bardzo mi na nim zależy, nikt nic złego nie zrobił w tym związku i traktował mnie najlepiej ze wszystkich jak dotąd, dlatego trochę mi szkoda kończyć z nim znajomość.
Jak miałyście podobne historie, opowiadajcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy odezwać się pierwsza i próbować go odzyskać?
Odpuść. Gość jasno dał Ci znac ze mu przeszło. Nie kontaktuj sie z Nim.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No rozumiem i szanuję jego decyzję, ale szczerze chciałabym jeszcze kiedyś z nim pogadać chociaż. Dlaczego nie powinnam się starać o chociażby koleżeńską relację?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja bym się nie odzywała. Co prawda byłam już świadkiem takich sytuacji że facet pochopnie zerwał i potem się zeszli i żyli długo i szczęśliwie choć oczywiście nie było ich wiele, to raczej wyjątki. Wszystko jest możliwe aczkolwiek tylko wtedy gdy się totalnie odetniesz, szukaniem kontaktu nic nie wskórasz
I nie daj się wrobic w bycie przyjaciółmi bo możesz skończyć jako czasoumilacz. Albo konkrety albo nic A nawet jeżeli będzie chciał się zejść byłabym ostrożna, niech najpierw się wykaże że mu naprawdę zależy a nie że od razu będzie jak gdyby nigdy nic. Choć przyznam szczerze bardzo ciężko byłoby mi ponownie zaufać po czymś takim, musiałby to być naprawdę facet moich marzeń pod każdym innym względem żeby dać drugą szansę.
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No ale zależy mi tez na nim jak na człowieku i nie miałabym problemu z utrzymywaniem koleżeńskich relacji, jeśli on nie chciałby nic więcej. Nie będę go przecież zmuszać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No ok, niech ci będzie. Ale to nie jest jego problem. Sama musiałabym sobie z tym jakoś poradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Rozstanie jest trochę jak odwyk po narkotykach. Brakuje Ci go, chcesz go mieć chociaż w zasięgu wzroku. Tylko po co? To tylko wydłuży czas dochodzenia do siebie i sprawi Ci dużo bólu. On Cię nie chce. Gdyby chciał Cie w swoim życiu jako koleżankę to by się odezwał. Takim nagabywaniem po rozstaniu tylko się poniżysz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Przyjaźń po związku nie ma racji bytu, bo jedna ze stron zazwyczaj dalej coś czuje do drugiej osoby. W Twoim przypadku Ty jesteś tą osobą. On Ciebie nie kocha, zerwał z Tobą, jak niby chcesz sprawić by coś do Ciebie poczuł? Nic na siłę nie osiągniesz, lepiej pogódź się z tym i absolutnie nie wchodź w koleżeńskie relacje, bo wtedy nigdy nie uwolnisz się z tego uczucia do niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88104281]Rozstanie jest trochę jak odwyk po narkotykach. Brakuje Ci go, chcesz go mieć chociaż w zasięgu wzroku. Tylko po co? To tylko wydłuży czas dochodzenia do siebie i sprawi Ci dużo bólu. On Cię nie chce. Gdyby chciał Cie w swoim życiu jako koleżankę to by się odezwał. Takim nagabywaniem po rozstaniu tylko się poniżysz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dokładnie. To przykre ale tak właśnie jest a o koleżeństwie wspomniał by złagodzić cios.. Gdyby chciał to by się odezwal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
lokalna gwiazda
|
Nigdy nie bierz na poważnie słów o koleżeństwie/przyjaźni, które padają po zakończeniu związku. To puste słowa, które mają załagodzić fakt rozstania. Nic nie znaczą.
Nie podtrzymasz tej znajomości na siłę, jeśli chłopak przestał coś do ciebie czuć. Takie próby kontaktu ze strony byłego partnera są delikatnie mówiąc, uciążliwe. I desperackie. Edytowane przez I am Rock Czas edycji: 2020-08-30 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Podepnę się bo nie chce tworzyć nowego wątku.
A więc rozstałam sie z TŻ 4 miesiące temu, i chce odnowić znajomość z facetem który od 3 lat próbował się do mnie zbliżyć a ja go odpychałam/ nie chciałam sie angażować bo byłam w związku. Teraz on nie nawiązuje kontaktu chociaż nie wie, że już jestem singielką, być może kogoś ma, ostatnim razem widziałam sie z nim 3 mies temu, byłam wtedy ze znajomą i On dojechał do nas, teraz cisza z jego strony, ja nie mam odwagi napisać bo zawsze to On się pierwszy odzywał a ja udawałam ze nie mam czasu i ogólnie byłam zajęta. Jak to spróbować odnowić?, czy poczekać aż sam się odezwie ? .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) To, że się podobałaś, nawet przez długi czas, nie oznacza, że aż tak podobasz mu się nadal. Mógł już skierować uczucia / zainteresowania w inną stronę. Więc wiadomo - ryzyko. Z drugiej strony samo zapytanie co u niego i czy chciałby się spotkać na obiad chyba Cię nie zabije? Albo wóz, albo przewóz. 2) Mogłaś mu się podobać bardziej będąc "zajętą", w związku. To taki bezpieczny sposób dla co niektórych na adorowanie kobiety - może sobie powzdychać, troszkę na pokaz, a jednocześnie nie ryzykuje związkiem z nią. 3) To, że próbował się do Ciebie zbliżyć nie oznacza z automatu chęci pogłębiania znajomości w stronę związku. Mógł najzwyczajniej na świecie chcieć Cię "zaliczyć". Sama się zastanów skąd nagle zainteresowanie nim. Nie przypadkiem z braku laku?
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Uważam, że nadal mu się podobam jak od paru lat, ale jedynie jego cisza może oznaczać, że teraz On kogos ma, i to mnie trochę razi. Kurczę.. na jego proponowane spotkania sie nie zgadzałam bo byłam w związku.
A teraz mnie razi, że On może kogoś mieć To co napisałaś (dzięki za odzew ![]() Fakt faktem troche z blaku laku to też prawda, ale z drugiej strony czemu nie ? Będąc w zwiazku zastanawiałam, się nad nim czy aby nie sprobować, ale jednak nie podjełam tej decyzji. Czy ma sens czekać, aż sie odezwie?, i co zrobić jak po takim czasie przyjedzie, rzucic mu sie w ramiona chyba nie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
weź, bo rażą, ale Twoje kalkulacje może faktycznie facet kogoś ma i na szczęście ominie go Twoje zainteresowanie, okazane z braku laku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Autorko, uderzaj. Najwyżej dostaniesz kosza.
Daruj sobie "dobre" rady wizazowych doradców i rób jak uważasz za stosowne. Nie masz żadnego obowiązku przejmować się tym jak kto coś odbierze, czy jak kiedyś może się czuć. Odpowiadasz tylko za siebie i za to jak Ty się czujesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;88116293]Nie. Powiedział, że nic do ciebie nie czuje chyba jaśniej nie można a Ty po co chcesz się odzywać?[/QUOTE]Po to, że może.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nie zostałam na lodzie, ponieważ sama zakończyłam ten związek.
Nie o to chodzi, że teraz chce mieć kogoś w zastępstwie, nie nastawiam się na związek z tym o którym piszę, tylko teraz mam czas i chęć, i głowę do tego, żeby w końcu zobaczyć czy to aby nie ten, skoro tyle czasu zabiegał. Żałuje trochę, że wczesniej sie nie zdecydowałam, jak był częściej u mnie. Czy sensowne jest czekać, aż On przyjedzie ?.. czy raczej sie nie łudzić, nie wiem. Myślę o nim teraz bo się nie odzywa, a wczesniej był mi obojetny. Oczywiście cieszylam sie jak przyjezdzał, bo też mi sie podoba, ale nigdy nie miałam natłoku myśli o nim. A teraz go nie ma i myślę cały czas czemu się nie odzywa ![]() ![]() Mam serce, ponieważ nie zaczęłam z nim flirtu będąc w związku, byłam cały czas nieugięta. A teraz chciałabym spróbować, to chyba normalne ![]() Zawsze się dobrze dogadywaliśmy, On próbował jakoś się zbliżyć do mnie, niby chciał mi cos pokazać na komputerze ale zawsze stawał tak blisko, że jakis kontakt sie wytwarzał, wtedy zawsze odchodziłam, a teraz bym zrobiła inaczej, tylko nie mam tej mozliwosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;88117428]I sie osmieszy. Spoko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No i? Co nie zmienia faktu, że MOŻE Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dlaczego odezwanie się i zapytanie po prostu co tam = ośmieszenie? 🤦☠♀️
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.