|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak napisać do niego maila?
Temat właściwie może wydawać się mega infantylny, ale bądź co bądź nie wiem, co zrobić. A więc, zaczynajac od początku - poznałam pewnego faceta pod koniec 2019 w samolocie (siedzieliśmy obok siebie). Zaczęło się od tego, że poprosiłam go o zamianę miejsc, a potem od słowa do słowa i przegadaliśmy kilka godzin lotu. Na koniec spytał czy chciałabym wymienić się nr telefonu (głównie po to, bo wspominał że zna kogoś kto mógłby mi pomóc przy jednym projekcie bla bla), ale widziałam po minie, że czuł się skrępowany. Potem, po opuszczeniu samolotu dostałam od niego maila że miło było mnie poznać i że miłego pobytu w Polsce.
Później w sumie nie mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu, ja nawet nie miałam czasu o tym myśleć i jakoś niedawno mi się o nim „przypomniało” i pomyślałam, że mogłabym się odezwać pod pretekstem właśnie prośby o ten kontakt do tej osoby X. ALE... nie wiem czy tak nie głupio trochę po takim czasie to raz, a dwa co jeśli on mnie już nawet nie pamięta? Z drugiej strony - nic nie tracę, a mogłabym tylko zyskać, ale nawet nie wiem jak miałabym ująć takiego maila? Powinnam też dodać, że facet jest ode mnie starszy, ale mimo to jeszcze z nikim (w dodatku nowopoznanym) tak mi się nie rozmawiało jak z nim wtedy. Co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lokalna gwiazda
|
Dot.: Jak napisać do niego maila?
Facetowi być może dobrze rozmawia się z każdym i naprawdę może ciebie nie pamiętać. Podobnych rozmówczyń mógł mieć multum.
Zresztą co chcesz osiągnąć? Facet być może ma rodzinę i żadne tego typu "przelotne" znajomości nie mają dla niego znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Znaczy jeśli chcesz do niego napisać z motywacją do podrywu, to raczej nie ma sensu po przeszło roku, trochę dziwnie się tłumaczyć, że przez rok nie miałaś czasu i Ci wypadło z głowy, skoro niby tak się Wam super gadało i przegadaliście cały lot. Jeśli koleś był zainteresowany, to pewnie zrozumiał aluzję, może kogoś już se znalazł, może faktycznie już Ciebie nie pamięta (bo też możliwe, że z jego strony to było czysto koleżeńskie i takiego wrażenia na nim ta rozmowa nie zrobiła).
Ale jak tak się zajarałaś i masz rozpamiętywać co by było gdyby to lepiej napisz. Chociaż na miejscu faceta byłabym co najmniej mocno zdziwiona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie bawiłabym się w piramidalne intrygi, tylko napisała prostu z mostu, że ostatnio tak Ci się jakoś o nim wspomniało i o ile w ogóle kojarzy Wasz kontakt sprzed roku, to czy byłby przy pierwszej lepszej okazji zainteresowany kawą na spontanie o ile jest wolny. Odpisze lub nie. Może kogoś ma, może wyjechał do Brazylii. Dowiedz się, skoro aż tak Ci t o nie daje spokoju. Ale postaw na szczerość, nie podchody.
![]() |
#5 |
uparta chmura
|
Jak wyżej. Wal prosto z mostu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.